Sosiaalinen myynti perustuu sosiaaliseen luottamukseen

Sosiaalisesta myynnistä puhutaan paljon, nyt myös Suomessa. Jos et vielä ole tutustunut sosiaalisen aikakauden menestykselliseen toimintatapaan, aloita tästä.

Sosiaalisessa myynnissä fokus on suhteiden rakentamisessa, ei suorassa myynnissä. Miksi? Koska ihmiset ostavat mieluiten henkilöltä, jonka he tuntevat tai jolta he ovat saaneet hyviä vinkkejä ja apua muun muassa sosiaalisen median kautta. Kun luot suhteen ihmisiin emotionaalisella tasolla tarjoten asiantuntijuuttasi, luot vahvan pohjan tuleville myyntitapahtumille. Rakenna sosiaalista luottamusta, tarjoa hyviä vinkkejä ja näytä, että olet kiinnostunut ihmisistä ja heidän tarpeistaan.

On hyvä tutustua syvemmin ihmisiin ja heidän toiveisiin ja tarpeisiin. Enää ei riitä, että tiedät mitä tuotteita tai palveluja he tarvitsevat. Sinun on hyvä tietää myös mikä saa heidät innostumaan, mikä saa heidät vakuuttumaan ja mikä saa heidät nauramaan. Sinun tulee myös tietää, mitkä ovat heidän haasteet, joihin he toivovat ratkaisua.

Kyse on ihmiseltä ihmiselle -toiminnasta. Ihminen ei osta yritykseltä, hän ostaa ihmiseltä. Hän ostaa siltä ihmiseltä, joka tarjoaa erinomaista palvelua, on tunnettu luotettavuudesta ja jakaa asiantuntijavinkkejään blogeissa, tapahtumissa ja sosiaalisessa mediassa. Toki tarvitaan myös erinomaiset tuotteet ja palvelut, mutta kun kyse on kahden kilpailijan samanarvoisista tuotteista tai palveluista, myyjä, joka on luonut positiivisesti emotionaalisen suhteen jo ennen kaupantekoa, on se jolta ostetaan.

Rakenna asiantuntijabrändiäsi jatkuvasti. Panosta laadukkaaseen sisältöön. Rakenna verkostoja, joissa olet aktiivinen. Menestys ei synny hetkessä. Vahva menestys rakennetaan hiljalleen vahvalle ja pitkäkestoiselle pohjalle.

Oma sosiaalisen myynnin strategiasi voi lyhykäisyydessään sisältää nämä tavoitteet:

  • saavuttaa tietyn kokoinen sosiaalinen verkosto kolmen kuukauden aikana
  • sopia tietty määrä tapaamisia somen avulla seuraavan kolmen kuukauden aikana

Päätä yksi tai kaksi teemaa, josta puhut, herätät keskustelua, josta bloggaat ja josta jaat auttavia vinkkejä. Päätä mihin kohderyhmään fokusoit juuri nyt.  Päätä, missä kanavissa aiot olla aktiivinen. Kukaan ei ehdi palvella laadukkaasti kuudessa somekanavassa, kaiken muun tekemisen ohella. Valitse ne kanavat, jossa kohderyhmäsi on ja ole erityisen aktiivinen näissä.

Muista, sosiaalinen myynti  ja sosiaalinen menestys eivät ole kampanja, ne ovat osa ihmisläheistä ja modernia toimintatapaa, jolla saavutat paljon, kun muistat antaa paljon.