Vaikuttajamarkkinoinnilla kohti suurempaa menestystä

Vaikka yritykset markkinoisivat, mainostaisivat ja olisivat vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa sosiaalisen median kanavissa, ei tämä välttämättä tuota vielä suurinta mahdollista menestystä.

On aika tutustua vaikuttajamarkkinointiin.

Monilla yrityksillä on runsaasti seuraajia sosiaalisen median kanavissa. Toiset vasta rakentavat verkostojaan. Osa seuraajista ovat vaikuttajia omissa verkostoissaan. Näitä henkilöitä voi hyödyntää vaikuttajamarkkinoinnissa.

Kaiken pohjana ovat toki erinomaiset tuotteet tai palvelut. Kun sinulla on näitä, ota rohkeasti yhteyttä verkostosi vaikuttajiin. Anna heidän testata tuotteitasi tai palvelujasi. Jos vaikuttaja pitää tuotteestasi tai palveluistasi, hän kertoo siitä mielellään verkostolleen. Tavoitat silloin aivan uusia kontakteja ja yrityksesi tunnettuus kasvaa. Vähitellen myös myyntiluvut kasvavat. Ihmiset luottavat toisten ihmisten suositteluihin enemmän kuin yritysten mainontaan.

90% do not trust advertising

Sovi vaikuttajan kanssa, mitä hän hyötyy tästä yhteistyöstä. Hänellä tulee olla vapaus puhua rehellisesti tuotteestasi tai palveluistasi. Jos hän kokeen tuotteen hyödylliseksi tai palvelun erinomaiseksi, hän kertoo tästä eteenpäin. Pyydä häntä käyttämään tiettyä # jakaessaan testaustietoa somekanavissaan. Sovi vaikuttajan kanssa tuotteesi testaamisen korvauksesta. Arvosta vaikuttajaa ja tarjoa hänelle jotain häntä kiinnostavaa ja innostavaa.

Ideaalisin vaikuttajamarkkinointi syntyy ilman erillistä sopimusta. Tällainen markkinointi syntyy, kun sinulla on erinomainen tuote / palvelu, josta kerrot niin innostavalla sisällöllä sosiaalisen median kanavissa, että vaikuttaja haluaa jakaa sisältöäsi omalle verkostolleen. Panosta siis erinomaiseen, innostavaan, hauskaan ja ihmisiä kiinnostavaan sisältöön ja sisältömuotoon. Hyödynnä kuvia, videoita ja tarinoita!

 

 

2 thoughts on “Vaikuttajamarkkinoinnilla kohti suurempaa menestystä

  1. Erittäin mielenkiintoinen aihealue tämä vaikuttajamarkkinointi. Erittäin tärkeä kaikille yrityksille, toivottavasti se on ihmisille selvää..

    • Kiitos kommentista Sähkönkilpailutus.fi 🙂 Vaikuttajamarkkinoinnissa on voimaa,ja erilaisia mahdollisuuksia on runsaasti.

Comments are closed.