Menestykselliset vaikuttajamarkkinointi kampanjat vaativat suunnittelua

Vaikuttajamarkkinoinnista on puhuttu vuosia. Sitä on tehty vuosia. Yleensä vain suuremmat yritykset ovat tehneet vaikuttajamarkkinointia. On hyvä huomioida, että myös pienemmät yritykset, yhdistykset ja yrittäjät voivat tehdä vaikuttajamarkkinointia sosiaalisen median avulla, jopa ilman huimia budjetteja.

Usealla yrityksellä, yhdistyksellä ja jopa yrittäjällä on nyt runsaasti seuraajia sosiaalisen median kanavissa. Näin ei ollut monellakaan kaksi vuotta sitten, eikä todellakaan 7 vuotta sitten. Osa yrityksistä rakentavat vasta nyt verkostojaan. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Suurin osa JOHTAJISTA ymmärtää nyt, että SOSIAALINEN MEDIA ei ole (vain) leikkikenttä, vaan sen on todellisen ja menestyksellisen liiketoiminnan mahdollisuuksien maailma.

Osa verkostojemme seuraajista ovat vaikuttajia omissa verkostoissaan. Näitä henkilöitä voi ja kannattaa hyödyntää vaikuttajamarkkinoinnissa.

Kaiken pohjana ovat toki erinomaiset tuotteet tai palvelut.

Kun sinulla on näitä, ota rohkeasti yhteyttä verkostosi vaikuttajiin. Anna heidän testata tuotteitasi tai palvelujasi. Jos vaikuttaja pitää tuotteestasi tai palveluistasi, hän kertoo siitä mielellään verkostolleen.

Sinun ei tarvitse (kannata) tehdä vain perinteistä vaikuttajamarkkinointia, eli maksaa julkisuudenhenkilölle tuotteesi kehumisesta tai käyttämisestä, vaan sinun kannattaa olla moderni ja tutustua mikrovaikuttajamaailmaan.

Mikrovaikuttajat ovat ihmisiä, jotka puhuvat somessa rohkeasti ja rehellisesti siitä mistä he pitävät ja mistä eivät. He myös kertovat miksi. Tästä syystä heihin luotetaan enemmän. Mikrovaikuttajat puhuvat rehellisesti ja aidosti. Mikrovaikuttajia on joka kanavassa, erityisesti YouTubessa, Instagramissa, LinkedInissä ja blogeissa.

Idea concept three ballons

Miten vaikuttajamarkkinointikampanja sitten aloitetaan? Mitä työkaluja siihen tarvitaan?

Ihan ensiksi kannattaa:

 1. Identifioida vaikuttaja
 2. Arvioida vaikuttajan sopivuus kampanjaasi
 3. Tutustua vaikuttajan vuorovaikutukseen eri kanavissa
 4. Päättää tavoitteesi ja tulosten mittaustavat

Voit tehdä yllä mainitut asiat manuaalisesti itse, tutustumalla verkostosi henkilöihin ja hyödyntää ilmaisia työkaluja tai työkaluja, joiden kuukausihinta ei ole kovin suuri.

Suuremmat yritykset, joilla on suuremmat budjetit voivat hyödyntää muitakin tapoja, esim:

 1. Identifioi: PULSAR #Sosiaalinenkuuntelu
 2. Arvioi: CRIMSON  #Someanalytiikka
 3. Paras kanava kampanjalle: LINQIA  #Bränditjavaikuttajat

  ONALYTICA  #Bränditjavaikuttajat

 4. Tulosten mittaamiseen voit hyödyntää Launchmetrics tai Onalytica työkaluja,  mutta vielä parempi on saada mahdollisimman laaja ymmärrys tuloksista. Silloin kannattaa ottaa käyttöön myös Talkwalker,  SocialBakerstai Hubspot

Jokaisen markkinoijan kannattaa pysähtyä pohtimaan, kuka MIKROVAIKUTTAJA sopisi juuri hänen yritykselleen kumppaniksi. Tutustu mikrovaikuttajiin somessa ja katso miten heidän verkostonsa reagoi postauksiin. Valitse vaikuttaja, joka sopii yrityksesi arvoihin sekä yrityksesi tuotteisiin / palveluihin.

Muista arvostaa mikrovaikuttajaa. Tee hänen kanssaan reilu sopimus. Sopikaa yhteiset arvot, tavoitteet ja korvaus tehdystä työstä.

Tavallisimmat mittarit ovat muun muassa:

 • Aktiivisuuden luominen – tykkäykset, kommentit ja jakamiset.
 • Brändikuva – mitä ja miten ihmiset puhuvat brändistänne
 • Verkkosivun liikenne – linkkien klikkaukset toivotuille verkkosivuille
 • Myynti – tuotettu konversio ja myyntitulo

Ole rohkea. Mieti miten juuri sinä voisit hyödyntää modernia vaikuttajamarkkinointia. Tutustu verkostosi ihmisiin ja löydät varmasti mikrovaikuttajia.

the next level