Sisältömarkkinointi, digitaalisuus ja sosiaalinen media

SISÄLTÖMARKKINOINNIN VOIMA

Yksisuuntaisen markkinoinnin ja mainonnan aika on ohi. Nykypäivänä toivotaan mahdollisuutta keskusteluun ja kommentointiin. On lisäarvoa tuovan sisältömarkkinoinnin, sosiaalisen median ja sosiaalisen kanssakäymisen aika. Tätä on #H2H.

#H2H marketing

LISÄARVOA TARJOAVA BRÄNDI MENESTYY

Aiemmin markkinoijat etsivät asiakkaita valituista kohderyhmistä. Nyt asia on päinvastoin. Asiakas haluaa itse löytää organisaatiot ja brändit – omalla tavallaan, omalla ajallaan, käyttämissään sosiaalisen median kanavissa. Tämä vaatii organisaatioilta muutosta niin liiketoiminta-ajattelussa kuin digitaalisuuden ja sosiaalisen median kanavien hyödyntämisessä.

Sosiaalisen median kautta asiakkaat löytävät ne brändit, jotka tarjoavat lisäarvoa ja mielenkiintoisia palveluja – asiakkaan ehdoilla, asiakkaan valitsemissa kanavissa. Kanavia on monia. Valitse ne, joissa asiakkaasi ovat aktiivisia ja kohderyhmäsi viihtyvät. Tutustu ainakin LinkedInin, Twitterin, YouTuben, Pinterestin, Instagramin, FB:n ja Google+:n tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Pienelläkin panostuksella voit saada hyvinkin suurta aikaiseksi. Jo tunnissa toteutat paljon.

socilamediapower

DIGITAALISUUS JA SOSIAALINEN MEDIA

Panosta uudistumiseen, ellet ole vielä hyödyntänyt digitaalisuuden mahdollisuuksia, hyvään ja asiantuntevaan suunnitteluun, resurssien turvaamiseen ja rohkeaan toteuttamiseen. Tähtää korkealle, ajattele positiivisesti, kokeile rohkeasti eri strategioita ja tulet menestymään. Ota sosiaalinen media ja digitaalisuus huomioon jo liiketoimintastrategiassa – älä aliarvioi näiden modernien, sosiaalisen digiaikakauden ja asiakkaan haluamien toimintamallien voimaa.

Hyödynnä siirtymistä digiaikaan ja sosiaaliseen median hyödyntämiseen kilpailuvalttina. Suomessa ei olla vielä korkealla digitaalisuuden ja sosiaalisen median hyödyntämisessä. Ole edelläkävijä ja turvaa liiketoimintasi vuosiksi eteenpäin.

content m vs sos m

Muutos on monille pelottavaa, rasittavaa tai epämukavaa. Mutta vain muutos vie menestykseen!

Word-of-mouth (WOM) on monta kertaa tärkeämpää ja tuottavampaa kuin yksisuuntainen markkinointi tai mainonta. Ota tämä huomioon liiketoimintastrategiassa -> markkinointi- ja viestintästrategiassa -> viestinnässä -> sosiaalisen median strategiassa ja vuosisuunnittelussa ->  käytännön toteutuksessa.

Lisäarvon antaminen, jatkuva ja kestävä viestintä ja palvelu sekä #H2H-ajattelumalli ovat avaimet vahvaan brändiin ja liiketoiminnan varmistamiseen. Tätä on myös sisältömarkkinointi. Jaa asiakkaalle arvokasta sisältöä, keskustele, kuuntele ja ole proaktiivinen.

Valmenna tiimisi tähän ajattelumalliin, oli sitten kyse johdosta, myynnistä, viestinnästä, markkinoinnista, HR:stä, asiakaspalvelusta, asiantuntijoista tai muusta. Tee viisas päätös – nyt!

One thought on “Sisältömarkkinointi, digitaalisuus ja sosiaalinen media

  1. Pingback: Teitkö virheen SEO:ssa? | NYT JA HUOMENNA

Comments are closed.