Sosiaalisen median kanavat 2020

Mitkä somekanavat ovat suosituimmat vuomma 2020? Miten näitä kanavia kannattaa hyödyntää?

TOP 5 lista on:

  • Facebook
  • YouTube
  • WhatsApp
  • WeChat
  • Instagram

Kuukausitasolla aktiiviset käyttäjät:

Facebookilla on 2,49 miljardia käyttäjää. YouTube ja WhatsApp ovat molemmat keränneet 2 miljardia käyttäjää. WeChat sovelluksella on 1,16 käyttäjää ja Instagramilla on miljardi käyttäjää. TikTok on kerännyt 800 miljoonaa käyttäjää, kun Snapchatilla ja Twitterillä on hieman alle 400 miljoonaa käyttäjää. Pinterestillä on 366 miljoonaa käyttäjää. (Tiedot Statistan sivuilta).

Paras tapa hyödyntää mitä vain sosiaalisen median kanavaa on tuottaa kohderyhmälle kiinnostavaa sisältöä.

Näin on ollut jo aiemmin, eikä trendi ole muuttunut. Ihmiset, eli somen käyttäjät, toivovat inspiroivaa, informoivaa tai viihdyttävää sisältöä. Ideoi tällaista niin omalle tilillesi, eli postauksiisi, kuin markkinointimateriaalin, eli tuotepostauksiin, palvelutarjontapostauksiin tai mainosmateriaaliin.

Jos mainostat, muista valita kohderyhmä viisaasti, jotta oikeat ihmiset näkevät mainoksesi.

Esimerkkinä toimivasta somemainonnasta on nähdä somevirrassaan kukkakaupan tai taimikaupan mainos, jos on itse postannut kukkakuvia, #kukka tai avannut monia kukka-aiheisia postauksia tai mainoksia. Esimerkkinä ei toimivasta kohderyhmävalinnasta on ravintola tai kahvila 250 kilometrin päässä. Harva ihminen lähtee pullan tai hampurilaisen vuoksi ajelemaan yhteensä 500 kilometriä. Olen kokenut omissa somekanavissani niin fiksusti tuotettua mainontaa kuin todella ärsyttävää tai täysin epäolennaista mainontaa. Silloin painan ”älä näytä enää tämän yrityksen mainoksia”.

Visuaalisuus on valttia kohderyhmän valinnan lisäksi. Tutustu erilaisiin visuaalisiin mahdollisuuksiin eri kanavissa ja testaa mikä toimii juuri sinun yrityksesi kohderyhmässä.

Muista myös olla vuorovaikutteinen. Huomioi ihmiset ja ihmiset huomioivat sinut. Kysy kysymyksiä, vastaa kysymyksiin, kiitä huomiosta ja näytä kiinnostusta ihmisiin. H2H toiminta on paras toiminta.

Vietä hyvä heinäkuu! Nauti kauden tuotteista, mm mustikoista ja mansikoista.