Laadukkaan sisällön salaisuus

Sisällön tarkoitus

Minkälainen on kohderyhmäsi? Minkälaisia ihmisiä on kohderyhmässäsi? Mitä nämä ihmiset haluavat ja arvostavat? Mitä he toivovat sinulta ja yritykseltäsi?

Mitä kohderyhmäsi toivoo ja arvostaa, sitä sinun sisällöntuotantosi tulee tarjota. Jos sisällölläsi ei ole merkitystä kohderyhmällesi, ei kohderyhmä huomioi sitä. Tällaisen sisällön tuottaminen on ajan, rahan ja resurssien haaskausta.

Kuuleeko kukaan?

Jos kohderyhmäsi ei näe ja kuule sisältöäsi, et ole onnistunut. Viestillä ei ole arvoa, ellei se saavuta kuulijaa. Vasta saavuttaessaan kuulijan tiedote muuttuu viestiksi.

Rakenna verkosto ja yhteisö. Investoi aikaasi tähän. Mitä enemmän sinulla on kuulijoita, sen paremmin viestisi leviää laajalle yleisölle ja kohderyhmällesi. Mitä laajemmalle viestisi leviää, sen suuremmaksi verkostosi kasvaa.

Kohdistaminen ja kohtaaminen

Kun kohtaat oikeat henkilöt (kohderyhmäsi) oikeaan aikaan, kohdistetulla sisällöllä, olet onnistunut ja tulet menestymään. Uskalla olla rohkea ja erottautua, erityisesti kilpailijoistasi. Innosta koko henkilökunta ideoimaan ja innovoimaan, miten voitte erottautua ja vahvistaa brändiänne. Yhteistyössä on voimaa!

Does your brand stand out

Panosta tuotantovaiheeseen

Huomioi tuotantovaiheessa sisällön muoto. Panosta julkaisualustasta riippuen näihin asioihin tai osaan näistä: otsikko, tekstin formaatti, luettelomerkinnät, listat, värit, kuvat, äänenlaatu, video ja grafiikka.

Lyhyt on usein paras

Mieti paljonko aikaa kohderyhmälläsi on lukea sisältöä tai katsoa videoita. Elämme tietoähkyn aikakautta. Suurin osa toivoo lyhyitä postauksia, bloggauksia ja videoita. Lyhyt ja ytimekäs sisältö on usein paras valinta. Lisää sisältöön linkki, jota kautta lukija tai katsoja saa halutessaan lisätietoja.

share each minute

Datan hyödyntämisen tärkeys

Laadukas sisältö ei synny itsestään, hetkessä tai taikasauvalla. Hyödynnä dataa sisällöntuotannossa.

  • Tutki minkälaisesta sisällöstä kohderyhmäsi pitää ja minkälaista sisältöä kohderyhmä arvostaa.
  • Tutki analytiikkatyökaluilla minkälainen sisältö aktivoi ihmisiä tykkäämään, kommentoimaan, klikkaamaan linkkejä ja jakamaan sisältö eteenpäin.
  • Analysoi eniten aktiivisuutta herättäneet postaukset ja katso mikä niitä yhdistää: teema, kuva, houkutus, uutinen, haastattelu, vaikuttajan kommentti, hyvä vinkki tms.
  • Voit myös tehdä kyselyn: kysy kohderyhmältäsi somekanavissa tai uutiskirjeessäsi minkälaista sisältöä toivotaan.

Ihmiset ovat erilaisia. Sama sisältö ei palvele kaikkia. Kohdenna sisältösi kohderyhmien tarpeiden mukaan. Tarjoa sisältöä niin johtajille, ostajille, vaikuttajille kuin tuotteen tai palvelun loppukäyttäjille. Hei kaikki ovat sinulle tärkeitä ihmisiä. He kaikki vaikuttavat tuleviin ostopäätöksiin.

Testaa mihin aikaan kohderyhmäsi on aktiivinen missäkin kanavassa. Postaa ja keskustele näihin aikoihin.

Voit myös ajastaa postauksia ja sitä kautta testata mihin aikaan tavoitat kohderyhmäsi.

Esimerkiksi Twitterissä seuraajistasi on kerralla paikalla 1-15%. Jos Twitter Analytics näyttää, että 8% seuraajistasi näkivät tärkeän twiittisi, twittaa se uudelleen, eri aikaan, eri päivinä. Tämä ei ole spämmäämistä, tämä on palvelua. Seuraajasi ovat valinneet seurata sinua, he haluavat kuulla sinusta. Palvele heitä twiittaamalla eri aikoihin.

Hyödynnä dataa. Palvele kohderyhmääsi.

Social Media suurennuslasissa