Puoli tuntia päivässä riittää – sosiaaliseen myyntiin!

Sosiaalisen myynnin hyödyntäminen on viisasta, eikä se välttämättä edes vie paljon aikaa päivässä.

63.4% sosiaalisen myynnin hyödyntäjistä raportoivat myyntitulojen kasvusta.

Kun strategia ja vuosisuunnitelma laaditaan hyvin, riittää puoli tuntia päivässä monen tärkeän asian toteuttamiseen. Kuulostaako liian hyvältä? Jatka lukemista.

Parhaan sosiaalisen myynnin suunnitelman vahvuus piilee siinä, että ymmärrät missä digi- ja somekanavissa sinun tulee olla aktiivinen ja millä tavoin.

Tutki missä kohderyhmäsi on aktiivinen ja ole siellä – keskustelemassa ihmisten kanssa heitä kiinnostavista asioista ja ratkomassa heidän ongelmiaan. Lisäksi sinulla täytyy olla rohkeutta ja tahdonvoimaa pysyä suunnitelmassasi, myös niinä päivinä, kun sinusta tuntuu, ettei kukaan reagoi tai tarvitse vinkkejäsi.

Unohda määrä ennen laatua ja suunnittele oma sisältöstrategia, joka auttaa sinua fokusoimaan niihin asioihin, jotka tuot esille blogeissa ja somessa. Mikä on sinun vahvuutesi? Minkä aiheen asiantuntija olet? Minkälaisissa haasteissa juuri sinä voit auttaa ihmisiä ja organisaatioita? Mitkä ovat sinun tavoitteesi?

LinkedIn users Finland 2016

 

Valitse pääkanavaksi LinkedIn.

LinkedIn on sosiaalisen median kanavista eniten bisnes fokusoitunut. LinkedInissä myyjät ja ostajat kohtaavat verkostojen kautta, ryhmäkeskusteluissa, yrityssivuilla sekä henkilökohtaisten postausten ja bloggausten kautta.

Käy läpi LinkedIn-profiilisi.

Tee jokaiselle päivälle pieni tehtävälista.

  • Varaa aikaa aamuisin LinkedIn verkostosi postausvirran lukemiseen. Tykkää ja kommentoi hyviä postauksia.
  • Postaa omasta profiilista vähintään kerran päivässä.
  • Voit suunnitella postauksia etukäteen tai jakaa postauksena mielenkiintoisen uutisen tai bloggauksen linkkeineen oman kommentin kera.
  • Vietä yksi puolituntinen viikossa etsien sopivia LinkedIn-ryhmiä, joissa kohderyhmäsi on aktiivinen.
  • Kun olet liittynyt sopiviin ryhmiin, postaa niihin 1-2 kertaa viikossa ja muista olla aktiivinen keskustelija, kun ryhmäläiset kysyvät apua tai vinkkejä asioihin, joista juuri sinä tiedät.
  • Lähetä kerran viikossa linkittymiskutsuja mielenkiintoisille ihmisille, joiden kanssa olet keskustellut somekanavissa, olet tavannut tapahtumissa tai olet ollut muilla tavoin ollut yhteydessä.
  • Vietä vartti viikossa etsien kohderyhmäsi yrityssivuja. Jos löydät sellaisia, seuraa sivua ja kommentoi sivun postauksia, kun näet jotain mielenkiintoista. Näin olet ajantasalla siitä mitä kohderyhmäsi yrityksessä tapahtuu ja missä asioissa voit olla avuksi ja milloin.
  • Bloggaa LinkedIn blogialustaan pari kertaa kuukaudessa. Bloggauksen ei tarvitse olla pitkä. Useimmiten lyhyt puree paremmin, eli kiinnostaa myös kiireisiä ihmisiä. Jaa bloggausta ystävillesi ja verkostollesi. Pian saat tykkäyksiä, kommentteja ja jakoja. Näin kasvatat verkostoasi ja tunnettuuttasi.
  • Lähetä henkilökohtainen viesti verkostosi ihmisille parin kuukauden välein ja kysy kuulumisia. Kerro myös omat kuulumiset. Älä tuputa myyntiä. Anna ihmisten löytää sinut ja kiinnostua juuri sinusta asiantuntijuutesi ja sosiaalisen aktiivisuutesi vuoksi.

Sosiaalinen myynti perustuu sosiaaliseen luottamukseen.