LinkedInin tulevaisuus

LinkedIn, jonka tavoitteena on mahdollistaa ammattilaisten verkostoituminen globaalisti, jotta he voisivat olla tehokkaampia, tuottavampia ja entistä menestyneempiä, perustettiin jo 13 vuotta sitten.

Yhtiö on kasvanut viimeisen 7 vuoden aikana 338 työntekijästä yli 10,000 työntekijään samalla, kun käyttäjien määrä loikkasi 32 miljoonasta 433 miljoonaan. Liikevaihto on kasvanut $ 78 miljoonasta yli $ 3 miljardiin. LinkedInin CEO Jeff Weiner  tiedotti 13.6.2016, että LinkedIn ja Microsoft tähtäävät suureen muutokseen:

Changing the Way the World Works!

Microsoft osti LinkedInin  $ 26.2 miljardilla.

Tiedote jättimäisestä kaupasta kertoo toimitusjohtaja Jeff Weinerin ajatuksista ja syistä yhdistää voimat Microsoftin kanssa. Perusidea ja visio pysyy samana: LinkedIn haluaa luoda ihmisille mahdollisuuden taloudelliseen menestykseen. Uusi toinen visio on kulttuurin ja arvojen arvostaminen. Toimitusjohtaja kertoo, ettei hän välittänyt kulttuurista ja arvoista aloittaessaan työnsä LinkedInillä. Ääni kellossa on nyt toinen:

Culture and values provide the foundation upon which everything else is built.

Mutta, miksi LinkedIn päätyi yhdistämään voimansa Microsoftin kanssa?

LinkedInin toimitusjohtaja Jeff Weiner kertoo, että hän oli pitkään seurannut Satya Nadellan tekemisiä Microsoftilla  ja kertonut ihailevista ajatuksistaan julkisesti. Nadella muokkasi Microsoftin strategiaa ja kulttuuria rohkein ja reippain ottein.

Microsoft on Weinerin mukaan nykyään ketterämpi, innovatiivisempi ja avoimempi kuin koskaan ennen.  Tästä syntyi idea keskustella kahden suuren liitosta.

Nadella näkee suuria mahdollisuuksia kasvattaa LinkedInin, Microsoft Office 365:n ja Dynamicsin menestystä:

The LinkedIn team has grown a fantastic business centered on connecting the world’s professionals. Together we can accelerate the growth of LinkedIn, as well as Microsoft Office 365 and Dynamics as we seek to empower every person and organization on the planet.

Forbes kirjoitti yrityskaupasta näin:

Microsoft needs a business within a growth industry. Since Twitter and Facebook are too large to purchase or are unwilling to sell, LinkedIn is the most logical choice.

John Nemo (Founder and CEO, LinkedIn Riches) kuuli LinkedInin Alex Rynneltä:

I’m excited for us to crack the code on video.

Alex kertoo, että heillä on meneillään erittäin salaisia videoprojekteja. Näistä ei vielä voida kertoa enempää.

Videon hyödyntäminen tulee siis olemaan yksi LinkedInin uudistuksista. Hyvä, koska videot ovat suosittuja ihmisten parissa ja videoviestinnällä on valtava voima.

Olen keskustellut muun muassa Viveka von Rosenin (LinkedIn Expert & Author: LinkedIn Marketing Hour a Day | Forbes Top 20 Most Influential) kanssa Twitterissä #LinkedInChat’issä.

Viveka von Rosen tallentaa kaikki LinkedIn kirjoituksensa, koska ei luota siihen, miten uusi CRM tulee LinkedInissä toimimaan. Anne Kleinman (Marketing Consulting, Strategic LinkedIn) tekee samoin.

LinkedIn Premium issa on monia hyvä puolia, mutta esimerkiksi Anne Kleinman ei kokenut palvelutarjontaa hintalapun arvoiseksi. Nyt hinnat ovat nousseet. Microsoft tuo siis mukanaan ainakin hinnan korotuksia.

Tarkistin oman tilini ja yllätys on suuri, kun hinta on muutettu ilman ennakkoilmoitusta! Ensin kk-hinta oli noin $ 20 / kuukausi, nyt se on yllätyksenä $  30,94 ja tämän kuun lopussa  laskutus tulee olemaan $  49,95. Merkillistä – eikä tällaisesta tulisi ilmoittaa etukäteen? Näin nämä hintamuutokset, katsoessani Annen vinkistä hieman syvällisemmin LinkedInin puuhia tililläni. LinkedIn tarvitsee nyt hyvän ja asiakaslähtöisen viestinnän valmennusapua. 🙂

LinkedIn tarjoaa muita somekanavia enemmän mahdollisuuden rekrytointiin ja uuden työpaikan löytämiseen. Tämä on varmasti yksi syy monelle hyödyntää LinkedIniä. Työpaikoista ilmoitetaan yrityssivuilla ja ryhmissä, työpaikoista jaetaan tietoa sisäisillä viesteillä , töitä haetaan ryhmissä, omassa virrassa ja kontaktoimalla verkoston ihmisiä. Toivon, että tämä osio pysyy ja kehittyy, koska toista samanlaista rekrytointikanavaa ei vielä ole.

Miten sinä luulet, että LinkedIn muuttuu Microsoftin myötä?
Mitä muutoksia sinä toivoisit?