Sosiaalinen luottamus

Tapasin Jari Sarasvuon viime viikolla, kun vein hänelle juuri ilmestyneen sosiaalisen aikakauden ja sosiaalisen liiketoiminnan kirjani. Sarasvuo oli jo menossa kirjakauppaan, kuultuaan kirjastani. Koska tiesin, että kirja ei vielä ollut esillä kaupoissa, päätin viedä Sarasvuolle postissa saapuneen oman kappaleeni.

On ilo ja kunnia saada tavata ihminen, jota arvostaa. Arvostan Sarasvuon rohkeutta, sinnikkyyttä ja sisua. Puhuimme hetken ja Sarasvuo mainitsi, kirjaani selaillen, kuinka tärkeää sosiaalinen luottamus on sosiaalisella aikakaudella. Pohdin tuota hetken ja mielestäni sosiaalinen luottamus on jopa sosiaalisen aikakauden valuutta. Niin tärkeää se on. Kiitos inspiraatiosta tähän bloggaukseen Sarasvuo!

Sosiaalisella aikakaudella on tärkeä panostaa uusiin sosiaalisiin viestintäkanaviin (esimerkiksi Twitter, LinkedIn, Instagram ja YouTube) ja uudenlaisen luottamuksen rakentamiseen.

Ihmiset käyttävät sosiaalisen median kanavia ja haluavat kohdata organisaatiot (johtajat ja työntekijät) näissä kanavissa. Jos sinua ei löydetä somesta, et ole olemassa (kaikille). Muutaman vuoden kuluttua ne, jotka eivät ole aktiivisia edes yhdessä sosiaalisen median kanavassa, eivät tule menestymään. Asiakkaat ovat silloin siirtyneet sosiaalisesti aktiivisen kilpailijasi puoleen.

Monet ihmiset tekevät osto- ja työnhakupäätöksensä sen mukaan mitä he kuulevat verkostoltaan somessa. Hootsuite.com -blogin mukaan jopa 85 prosenttia ihmisistä tekee ostopäätöksiä sen mukaan, mitä he löytävät ja kuulevat sosiaalisessa mediassa! Ryhdy viimeistään nyt aktiiviseksi sosiaalisen median kanavien käyttäjäksi, jotta ihmiset huomaavat ja huomioivat sinut.

Ole aktiivisuuden lisäksi aina avoin, rehellinen ja palveluhaluinen!

On asiakaslähtöisyyden ja palvelukulttuurin aikakausi. Sosiaalisella aikakaudella sosiaalinen luottamus on erittäin tärkeää. Se on oikeastaan sosiaalisen aikakauden valuutta. Mitä vahvempi sosiaalinen luottamuksesi on, sitä vahvempi on brändisi, uskottavuutesi ja liiketoimintasi kasvu.

Aloita sosiaalisen luottamuksen kasvattaminen nyt!