Pinterest ja Instagram kasvavat nopeiten

Vuosi sitten Pinterest raportoi, että 100 miljoonan kuukausittainen käyttäjämäärä oli saavutettu. Vaikka käyttäjämäärä ei ole lähelläkään Facebookin 1.71 miljardia, on Pinterestin kasvuvauhti huima – se on nopeampi kuin muilla somekanavilla. Toiseksi nopeiten kasvaa Instagramin käyttäjämäärä.

pinterest-ja-instagram-kasvavat-nopeiten

Pinterestin tavoite on tuottaa vuoteen 2018 mennessä 2,8 miljardia USD vuositasolla. Tuoreimmat uutiset Pinterestillä kertovat, että kasvu viimeisten 12 kuukauden aikana on ollut huimat 50%. Aktiivisia käyttäjiä on nyt 150 miljoonaa.

pinterest-kasvu

Käyttäjistä 70 miljoonaa on Yhdysvalloissa ja 80 miljoonaa muualla maailmassa. Pinterest on ollut eniten naisten suosiossa, mutta nyt miehetkin kiinnostuvat Pinterestistä yhä enemmän. 40% uusista käyttäjistä ovat miehiä.

Pinterest kehittyy ja muuntuu sosiaalisen median kanavasta enemmän verkkokaupaksi. Muutos näkyy jo muun muassa siinä, että nyt 75% tallennetuista pinneistä ovat yritystauluista (sivuista).  Käyttäjät etsivät Pinterestistä muun muassa ideoita, tuotteita, elämyksiä ja infograafeja. Pinterestissä ei niinkään seurata ystävien päivityksiä, niin kuin monissa muissa kanavissa on tapana. Kaupalliset mahdollisuudet ovat suuret Pinterestin upeassa, visuaalisessa maailmassa. Mainosmahdollisuuksia on  hyvän sisällöntuotannon lisäksi muun muassa videomainonta.

Kuvien tykkäyksiä on päivässä jopa 10 miljardia. Yrityskäyttäjiä Pinterestissä on jo yli miljoona. Kannattaisiko sinun yrityksesi pohtia Pinterestin hyödyntämistä? Oletko jo Instagramissa?

Tietoja tähän bloggaukseen poimin täältä.