Kannattaisiko tutustua Instagramiin?

Organisaation käyttämätä sosiaalisen median kanavat kannattaa valita sen mukaan missä kohderyhmä, tai osa siitä, on aktiivinen ja missä kohderyhmä haluaa kohdata sinut ja organisaatiosi.

Koska kanavia on monia, ota myös huomioon se, paljonko resursseja on käytössä. Jos organisaatiolla ei (vielä) ole aikaa olla aktiivinen monessa some-kanavassa, valitse 1-2 kanavaa, joissa kohderyhmä toivoo kohtaavansa organisaatiosi johtajat ja työntekijät. Jos resurssit ovat suuremmat, esimerkiksi koko henkilökunta, kun se on saanut hyvän somevalmennuksen ja on innokas aktivoitumaan, valitse kaikki kanavat, joissa kohderyhmäsi on.

Luin hyvistä syistä valita Instagram organisaation sosiaalisen median kanavaksi.

Olen samaa mieltä monen lukemani perustelun kanssa, mutta en kaikkien. Esimerkiksi se, että Instagram on suurempi kuin joku toinen sosiaalisen median kanava, ei vielä riitä perusteluksi valita kanava organisaatiosi some-kanavaksi. Kannattaa miettiä, kuinka suuri osa omasta kohderyhmästäsi toivoo sinun ja organisaatiosi aktiivisutta Instagramissa ja miksi. Tuottaako aktiivisuus Instagramissa molemminpuolista hyötyä ja iloa?

Hyviä perusteluja valita Instagram organisaation some-strategiaan:

Joillakin brändeillä vuorovaikutussuhde on korkeampi Instagramissa kuin Twitterissä tai Facebookissa. Kannattaa tutustua näihin brändeihin ja miettiä, voisiko heidän toiminnastaan ottaa mallia? Voisiko sinun yrityksesi sisällöntuottajat luoda sellaista sisältöä, joka innostaa Instagramissa vuorovaikutukseen, vahvistaa yritysmielikuvaa ja työnantajamielikuvaa sekä mahdollistaa läheisemmän asiakassuhteen?

Instagramin käyttäjämäärä kasvaa edelleen huimaa vauhtia. Vuonna 2014 käyttäjämäärä kasvoi 50% yhdeksässä kuukaudessa. Syyskuussa 2015 aktiivinen käyttäjämäärä oli yli 400 miljoonaa. Todennäköisyys, että osa kohderyhmästäsi käyttää Instagramia, kasvaa joka viikko.

Kuvat ja videot herättävät enemmän huomioita kuin kuvattomat postaukset. Instagramissa mennään kuva edellä ja tämä tekee kanavasta erittäin suositun. Myös se, että kuvia ladataan suoraan älypuhelimesta, joissa on vuosi vuodelta paremmat kamerat, vaikuttaa Instagramin suosioon. Jokaisen on helppo luoda sisältöä Instagramiin.

Exquisite Butterflyfish. Copywrite Johanna Hurmerinta

Exquisite Butterflyfish. Copywrite Johanna Hurmerinta

Kun mietit ensi vuoden tai jo ensi kuukauden some-strategiaasi:

  • Pohdi hetki kanavia, joissa yrityksesi on nyt aktiivinen ja uusia kanavia, joita haluaisit kokeilla. Mikä on toiminut ja mikä ei ole toiminut odotusten mukaan?
  • Vain kokeilemalla tietää mikä toimii ja mikä ei. Testaa joka vuosi vähintään yhtä uutta kanavaa, jotta tiedät missä juuri sinun kannattaa palvella asiakkaitasi ja tulevia asiakkaita.
  • Ole rohkea!