Haluatko menestyä? Seuraa, mittaa ja analysoi!

Tiedätkö, että mittaus, seuranta ja analysointi ovat tärkeitä tekijöitä vahvimman menestyksen saavuttamiseksi? Sosiaaliseen digiliiketoimintaan kuuluu sosiaalinen kuuntelu.

Tiedätkö, mitä brändistäsi puhutaan?

Sosiaalinen kuuntelu on yhtä tärkeää kuin sisällön jakaminen somessa.

Melkein 90% markkinoijista pitää kuuntelua tärkeänä, kuitenkin vain 37% kuuntelee somessa! (Salesforce State of Marketing Report 2015)

Brändilähettiläät

Seuraa esimerkiksi tärkeitä avainsanoja ja teemoja, nousevia trendejä, vaikuttajien postauksia ja vuorovaikutusta, kilpailijoiden toimintaa sekä mediaa.

Ihmiset etsivät tietoa somesta. Ihmiset tekevät monet ostopäätökset sen mukaan mitä he kuulevat verkostoltaan ja lukevat somessa. Kun ihmiset puhuvat tuotteista ja palveluista, joita tarjoat, on tärkeää, että kuulet tästä. Muuten et voi olla avuksi, etkä saa uusia asiakkaita. 

Mittaus- ja analysointituloksista tärkeitä ovat muun muassa vuorovaikutuksen kasvusuunta, myynnin liidit, uudet asiakkaat, vaikuttajien toimintavahvuus, brändimaininnat, some-postausten analytiikka ja konversiotulokset.

Ihmiset kertovat tuote- ja palvelukokemuksistaan somessa. Viisas ja menestystä janoava johtaja kuuntelee somessa mitä hänen organisaationsa tuotteista ja asiakaspalvelusta puhutaan. Hän kiittää kehuista ja hän pahoittelee, kun tuote tai asiakaspalvelu ei ole ollut toivotulla ja tyydyttävällä tasolla. 

Muutamia kehuttuja työkaluja ovat Brandwatch, Viralheat ja Mention. Tutustu erilaisiin työkaluihin ja valitse juuri sinun tarpeisiin ja budjettiin sopiva mittaus- ja analytiikkatyökalu.