Mobiilisovellusmaailma kehittyy reippain askelin

Mobiilisovellusmaailma kehittyy reippain askelin. Se mitä tänään käytämme, voi olla unohdettu jo ensi vuonna tai kaikkien suosikki. Ihmisten kiinnostus sosiaaliseen mediaan ja pikaviestisovelluksiin kasvaa jatkuvasti.

Tässä pari sovellusta, joihin kannattaa tutustua. Vaikka jokin sovellus ei ole (ehkä vielä) yhtä suuri ja suosittu kuin Facebook, Instagram tai Twitter, voi siitä olla hyötyä tai hupia sinulle.

Salesforce työsti kivan infograafin käyttäjämäärältään pienistä mutta mielenkiintoisista sovelluksista.

Viber

Käyttäjämäärä: 711 miljoonaa

Erityisesti milleniaalit tykkäävät kokeilla erilaisia, uusia viestintäsovelluksia. Yksi suosittu sellainen on Viber. Sovellus on yksi milleniaalien suosituimpia sovelluksia. Viber tarjoaa myös mahdollisuuden käyttää sovellusta tietokoneelta – voit lähettää viestejä tai soittaa ilmaiseksi muille Viberin käyttäjille. Viestit voivat olla jopa 7000 merkin pituisia.

Snapchat

Päivittäinen käyttäjämäärä: 100 miljoonaa

Suosittu mobiilisovellus Snapchat mahdollistaa kuvan ja videon jakamisen. Sisältö ei tallennu, niin kuin muissa sovelluksissa, vaan katoaa lyhyessä ajassa. On hyvä huomioida, että kuvia voidaan tallentaa niiden ollessa esillä. Voit jakaa kuvia ja videoita koko maailmalle tai vain seuraajillesi. Videoita katsotaan Snapchatissa päivittäin jopa…tiedätkö kuinka paljon? Kurkkaa tästä. Snapchat julkaisi Chat 2.0. keväällä 2016. Sen avulla voit lähettää chatteja. Kun ystäväsi ovat paikalla, voit puhua tai video-chatata yhdellä klikkauksella.

Kurkkaa tarkempia tietoja tästä, josta näet myös lisätietoja muista sovelluksista, joihin haluat kenties tutustua. Tai, ehkä olet jo tutustunut! 🙂

salesforce infograafi.jpg

 

2 thoughts on “Mobiilisovellusmaailma kehittyy reippain askelin

  1. Kiitos Johanna. Aihe on erittäin mielenkiintoinen. Mikään muu kuin muutos ei taida olla pysyvää. Viime päivien uutisoinnissa on jo näkyvissä massoja keräävien some-kanavien hiipumista. Mobiilissa uudet sovellukset tuntuvat lyövän läpi entistä nopeammin ja myös sitouminen eri kanaviin on kevyempää. Seuraan mielenkiinnolla meidän teinin some-käyttäytymistä. Siellä on kaksi ylitse muiden: Snapchat ja WhatsApp. Onkin mielenkiintoista nähdä mikä on seuraava merkittävä muutos some-aikakauden ja ylettömän jakamisen jälkeen. Vain yksi on varmaa, takaisin ei ole paluuta.

    • Kiitos kommentista, Eija. Totta, teinit käyttävät useimmiten eri somekanavia ja pikaviestisovelluksia kuin heitä vanhemmat ihmiset. On jännä seurata mitä muutoksia on tulossa vielä tänä vuonna:esim jälleen tänään Twitter ilmoitti muuttaneensa Android-sovelluksen ulkomuotoa / toimintaa ja eilen luin Instagramin uusimmista muutoksista ja mihin se voinee johtaa. Vain yksi on varmaa, nk sanot, takaisin ei ole paluuta.

Comments are closed.