Ihana Dark Social – mutta miten mitata?

Luen viikottain Dark Socialista, joka tarkoittaa pikaviestisovelluksissa jaettavaa sisältöä. WhatsAppia, Gmailia ja FB Messengeriä käytetään valtavasti. Näissä kanavissa jaetaan somelinkkejä.

messaging continues to  grow rapidly.png

Markkinoijat, jotka haluat menestyä tulevaisuudessa, tutustuvat Dark Socialiin, ja miettivät miten voivat mitata siellä jaettavan linkkien määrää. Avoimen somen klikkaukset, tykkäykset, kommentit ja edelleenjaot eivät enää  kerro koko totuutta.

Esimerkki: jos näet mielenkiintoisen twiitin ja ja klikkaat linkkiä, näet jotain tämäntyylistä: “&utm_medium=social&utm_source=twitter”, jossa näkyy sana Twitter.

Google Analystics näyttää nämä Direct Traffic osiossa, koska dark socialissa jaetut linkit toimivat näin. Jos näet suuren muutoksen Direct Trafficissa GA:ssa, voi hyvinkin olla kyse siitä, että postauksiasi jaetaan yhä enemmän esimerkiksi WhatsAppin tai FB Messengerin kautta.

RadiumOne, Atlantic.com ja Tynt kertovat, että jopa 69-71% sosiaalisesta jakamisesta tapahtuu nyt Dark Socialissa. Ja noin 1/3 ihmisistä jakavat VAIN Dark Socialin kautta.

Olisiko aika tutustua Dark Socialiin? Kyllä.

Tutustu Dark Social mittaamiseen tästä ja tästä.