Viestintä ja hämärät toimintatavat Nordeassa 2020

Olen kirjoittanut vuosien varrella paljon viestinnästä, hyvästä viestinnästä, sekä asiakaspalvelun tärkeydestä. Näissä molemmissa Nordea on nyt avun tarpeessa.

Kerron tarinan ja sinä voit päättää, onko tämänkaltainen toiminta OK missään yrityksessä. Onko toiminta edes laillista?

Huomasin kuukausi sitten, että aina, kun käytän Nordea-luottokorttiani pieniin ostoksiin tai maksuihin, mikään ei enää onnistu. Taho, josta haluan ostaa, kertoo ettei kortti käy. Otin yhteyttä Nordeaan pariinkin otteeseen ja kyselin mistä oikein on kyse. Kaikki näyttää mielestäni olevan OK.

Ja kaikki olikin ok. Minun puoleltani.

Nordean “asiakaspalvelija” tutki hetken asiaa ja kertoi sitten:

Me täällä Nordeassa katsos nuuhkimme asiakkaidemme toimintaa ja jos luulemme, että kortti on varastettu ja sitä käyteään hämärään toimintaan, me katkaisemme maksuyrityksen.

Kerroin, ettei korttini ole varastettu. Minä yritän, nk jo monen vuoden aikana olen tehnyt, ostaa esimerkiksi pientä taidetta, yhden kirjan tai antaa WordPressin ottaa vuosimaksun blogistani, ja Adoben ottaa kuukausmaksun ohjelmistani.

Asiaa pahoiteltiin hieman… mutta sitten alkoikin outo toiminta.

Nordean henkilö sanoi, etteivät he soita, jos uskovat, että kortti on varastettu. Se on mielestäni väärin. Tulee tottakai ilmoittaa, jos epäilee varkautta. Nordean johdon ohje on kuulemma, ettei asiakkaille ilmoiteta vaan korttia ei vain anneta käyttää niissä kaupoissa, joista heidän “IT-gurut” (joita he kutsuvat oman firman Secret Service tiimiksi), päättävät, että ei saa ostaa… koska varmaan on jotain hämärää meneillään.

Mitä ihmettä?!

Sanoin ettei tällainen toiminta käy. Sitten he sanoivat, että minun täytyy kertoa kaikki kaupat, joista ostan tai aion ostaa!

Mitä ihmettä ?!

Sanoin mitä ajattelen: tällainen toiminta ei käy. Eikä kuulosta lailliselta. Minun, tai kenenkään ei tarvitse kertoa mistä ostan tai aion ostaa. Mitä ihmeen laitonta datakeräämistä Nordea yrittää harrastaa? Näpit irti kortistani ja antakaa minun hoitaa pienet omat asiani. Lailliset asiat! He lupasivat, että eivät enää estä ostoja, koska olen ilmoittanut, ettei kortti ole varastettu.

Sitten sama tapahtui seuraavana päivänä! Ja sama keskustelu käytiin. Aloin jo hermostua. Jälleen luvattiin parantaa tapoja, mutta kuulemma IT-gurut (pellet) päättävät edelleen mistä saan ostaa. Sanoin, että teen ilmoituksen asiasta, jos kiusaaminen ei lopu. Lupasivat lopettaa ikävän toimintansa.

Sitten sama tapahtui taas tänä aamuna! Photoshop ei toimi, koska Nordea esti aivan normaalin 9 euron maksun.

Mitä mieltä sinä olet? Miltä sinusta tuntuisi?

Jos tunnet lakia, kerrotko minulle mitä voin tehdä. Tämä on sietämätöntä toimintaa ja aiheuttaa minulle päänsärkyä ja monen tunnin vaivaa hoitaa asioita takaisin kuntoon. Joka päivä!

Nordean väki: hävetkää, jos osaatte. Epäilen, että ette osaa. Siellä norsunluuntornissanne vain naureskelette, kun pieni ihminen yrittää saada teiltä normaalia, hyvää, laillista toimintaa.

Ja viestintäpuolelle kaivataan kyllä kouluttajaa. Joku, joka haluaa haasteen, ottakoon yhteyttä Nordeaan. Nordean brändikuva on muutenkin melkein pakkasen puolella ja nyt vielä tämä toiminta.

2 thoughts on “Viestintä ja hämärät toimintatavat Nordeassa 2020

  1. No, en ole mitenkään erityinen Nordea-fani mutta olen ollut heidän asiakas jo vuosien ajan ja on sanottava että itse en ole kokenut mitään vastaavaa!! Tietysti aivan törkeää ja asiatonta käyttäytymistä, sinuna lähettäisin asianajajan vaatimaan korvauksia.

    • Hei. Kiitos kommentista. Minäkin ollut 20 v heidän asiakas. Ja näin ikävää, outoa toimintaa ei ole ennen tapahtunut. Nyt joka päivä, vaikka luvataaan: emme enää tee näin. Jos olisi varaa asianajajaan, antaisin toimeksiannon sellaiselle.

Comments are closed.