Kuulin kysymyksen, miksi sisältöämme ei jaeta?

Hyvää uutta vuotta 2020! Miten viime vuosi sujui ja mitä suunnitelmia sinulla on vuodelle 2020? Kommentoi bloggauksen alla. 🙂

Kuulen aina välillä kysymyksen “Miksi somesisältöämme ei jaeta? Sehän on todella hienosti tehty ja kuvatkin ovat ammattilaisten tekemiä.” Jos tilanne on tuttu sinulle, tämä bloggaus on sinua varten.

Monet brändit, tai oikeastaan brändivastaavat, eivät näe eroa oman brändimielikuvan ja kohderyhmän tarpeiden välillä. Brändi ei ole sitä mitä haluat sen olevan, vaan brändi on sitä miten ihmiset kokevat yrityksen arvot, tuotteet, palvelut ja tunnearvon.

Erityisesti somessa on tärkeää tuottaa sisältöä, joka pysäyttää ja tämän lisäksi olla läsnä ja rakentaa ihmissuhteita ja suurempaa verkostoa vuorovaikutuksella ja hyvällä palvelulla. Postaus yksinään ei riitä. Ei vaikka se olisi kuinka tyylikäs tai sykähdyttävä sen tekijän mielestä. 🙂

On myös hyvä muistaa, että jokainen postaus kilpailee huomiosta muiden brändien kanssa, uutisen kanssa, harrastuspostausten kanssa, ihmisten ‘small talk’ postausten kanssa sekä ihmisten someajan kanssa!

Sinun täytäyy tutustua kohderyhmääsi, jotta tiedät milloin suurin osa on paikalla missäkin somekanavassa. Selvitä myös minkälaista sisältöä ihmiset toivovat. Se voi joskus olla jotain ihan muuta kuin mm. vanhanajan toimitusjohtajat luulevat,semimodernit markkinointipäälliköt uskovat tai tuotekeskeisyyteen keskittyneet insinöörit ajattelevat. Laita ihminen etusijalle, ja mieti, tutki ja analysoi mitä hän todella haluaa tai tarvitsee.

Blue gradient blurred abstract background.

Kun jaat hyödyllistä sisältöä, ihmiset jakavat sitä. On kuitenkin hyvä muistaa, että jokainen hyväkin sisältö jää joskus paitsioon, erityisesti Suomen somessa, koska suomalaiset eivät ole klikkaus- ja kommenttikansaa (paitsi, kun kyse on Twitterissä käytävistä negatiivissävyisistä kommentoinneista). Tosin, mitä nuoremmista ihmisistä puhutaan, ja jos keskitymme Instagramiin, tilanne  on toinen. Tykkäyksiä ja kommentteja jaetaan, jopa suomalaisten kesken.

Omat somekanavani ovat monikieliset ja globaalit. Eniten tykkäyksiä ja kommentteja saan ihmisiltä Yhdysvalloista, Englannista, Kanadasta ja Espanjasta. Näissä maissa sosiaalinen kulttuuri on toisenlainen kuin meillä Suomessa.

Perusvinkki sisällölle, jota jaetaan todennäköisimmin:

  • Panosta luottamuksen rakentamiseen
  • Ole inhimillisempi jokaisessa postauksessa, unohda bisnes kliseet
  • Ota selvää mistä ihmiset pitävät ja mistä he välittävät
  • Käy läpi brändikirja tai -ohjeet 4 kertaa vuodessa koko henkilökunnan kanssa
  • Tutki, analysoi ja kehitä sisältöä (niin tekstimuotoa kuin visuaalista linjaa)
  • Mitä inhimillisempi äänesi on somessa, sen enemmän postauksesi herättävät positiivista reaktiota, joka voi ilmetä tykkäyksinä tai kommenteina

Where Dreams Come True 9