Monipuolista markkinointia

Harva yrittäjä pärjää ilman digi- tai somemarkkinointia. Yrittäjä voi tavoittaa digin ja somen avulla satoja tai jopa tuhansia uusia asiakkaita.

Tässä muutama vinkki, joilla pääset alkuun. Mahdollisuuksia on monia, joten kun perusteet ovat hallussa, lisää rohkeasti suunnitelmaasi uusia asioita.

Anna verkkosivusi suunnittelu ja toteutus ammattilaisen käsiin

Verkkosivusi tai blogisi ovat kaiken a ja o. Tee sivuista visuaalisesti miellyttävät ja käyttäjäystävälliset. Tiedon täytyy löytyä helposti. Muista mobiilioptimointi. Nykyään moni hyödyntää tabletteja ja älypuhelimia etsiessään tietoa verkosta.

Hyödynnä SEO-asiantuntijaa

Optimoi verkkosivusi hyvin. Hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan verkkosivuston näkyvyyden parantamista hakukoneiden tuloksissa. Muun muassa sivuston tekninen toteutus ja sisältö linkityksineen ovat ratkaisevassa asemassa.

Suunnittele blogi

Mieti minkälaiset tarinat kiinnostavat kohderyhmääsi. Missä muodossa tulisi tarinoida? Minkälaisia kuvia olisi hyvä käyttää oman kohderyhmän huomion herättämiseen? Olisiko hyvä tuottaa välillä You Tube -video tekstiblogin sijaan? Blogi voi olla osa verkkosivustoasi, tai itsenäinen sivusto. Pidä huolta, että blogikirjoituksiasi voi jakaa ja kommentoida.

blog-web-social-share

Sähköpostimarkkinointia voi tehdä, mutta harkiten

Pidä huolta, että sinulla on lupa lähettää sähköpostia vastaanottajalle. Lähetä sähköpostimarkkinointia harkitusti. Suurin osa ei arvosta sähköpostimarkkinointia, joten huomioi tämä. Tavoitteesihan on palvella asiakasta ja toimia hänen arvostamallaan tavalla.

Mieti mielenkiintoinen ja koukuttava sisältö. Olisiko se tarina, video, kilpailu, uutuuksien hauska esittely, haastattelu, tutkimustulos tai arvonta?

Muista linkit verkkosivullesi, blogiin ja käyttämiisi sosiaalisen median kanaviin, esimerkiksi Twitter-tiliin, LinkedIn-sivulle, FB-sivulle, Instagram-tilille, Pinterest-tauluun ja/tai YouTube-sivulle.

Mittaa, analysoi, kehity

Ota asiantuntija avuksi ellei itselläsi ole tarvittavaa osaamista. On tärkeää, että tiedät mikä toimii ja mikä ei. Mittaa ja analysoi. Jatka hyviä kampanjoita ja projekteja. Kehitä toimintaa, joka ei herätä toivottua reaktiota kohderyhmän parissa.

Tapahtumasta viestiminen

Kutsu vieraat sähköpostin lisäksi sosiaalisen median avulla. Valitse alustat sen mukaan missä asiakkaasi ja kohderyhmäsi liikkuvat. Hyödynnä esimerkiksi LinkedIn, Twitter, YouTube, Instagram ja FB -kanavia. Viestitä, houkuttele ja koukuta – unohda perinteiset, tylsät markkinointitavat. Hyödynnä myös radiomainontaa, kun haluat saavuttaa laajan yleisön

Kilpailut kiinnostavat

Monet ihmiset ovat innostuneita kilpailuista. Siksi monet kuluttajatuotteiden yritykset pyörittävät kilpailuja niin verkkosivuillaan kuin FB-tilillään. Siirry H2H-ajatteluun sisällöntuotannossa. Mieti milloin, missä ja minkälainen kilpailu voisi olla paikallaan herättämään kohderyhmäsi mielenkiinnon. Mitä he arvostavat? Milloin tavoitat heidät missäkin kanavassa

Lehtimainonta on edelleen hyvä idea

TV-mainonta on monille liian kallista, mutta tavoitat TV:n kautta suuren yleisön. Radiomainonta sopii monelle, eivätkä hinnat tyhjennä budjettiasi täysin.

Lehtimainonta ei ole kovin kallista. Vaikka tutkimukset kertovat, että lehtiä luetaan vähemmän kuin viisi vuotta sitten, ei lehtien lukijat kuitenkaan ole kadonneet kokonaan. Esimerkiksi minä, ystäväni ja moni verkostostani luemme intohimoisesti lehtiä ja kirjoja. Digin tuleminen ei poista printtiä sen enempää kuin TV:n tuleminen poisti radion kuuntelua. Kuuntelemme edelleen radiota ja luemme lehtiä – päivittäin.

somemarkkinointi

Somemarkkinointi tarjoaa valtavat mahdollisuudet. Mutta ole tarkkana – huomioi kohderyhmäsi toiveet ja kunnioita niitä. Lue lisää tästä. Vinkkiä löytyy myös strategiaan, suunnitteluun ja eri kanavien piirteisiin. Lue niitä lisää tästä.

Näillä vinkeillä pääset varmasti alkuun. Mahdollisuuksia on vaikka millä mitalla. Kyse on rohkeudesta, nokkeluudesta, ihmisten arvostamisesta ja palvelemisesta, kohdentamisesta, hyvistä suunnitelmista ja toteutuksista sekä suunnitelmallisuudesta.

Hyödynnä ammattilaisia tarpeen tullen – se kannattaa aina.