Ovatko emojit ja videot tehokkaita Instagramissa

Tutkimustuloksia on hyvä seurata, jotta tietää mikä on tänä vuonna toiminut sosiaalisessa mediassa, ja mihin kannattaisi panostaa lähitulevaisuudessa.

Quintly on julkaisut tutkimustuloksia liittyen Instagramiin ja siellä käytettäviin emojeihin, teksteihin ja videoihin.

Instagram postausten tehokkuutta tutkittiin analysoimalla 34000 IG-yritystiliä sekä 5,4  miljoonaa postausta tammikuusta kesäkuuhun 2019.

Tutkimustulokset kertovat mikä toimii brändeille Instagramissa juuri nyt. IG algoritmit muuttuvat vähän väliä. Siksi on tärkeää pysyä kärryillä siitä, mikä toimi ennen, mikä toimii nyt ja mikä voisi toimia tulevaisuudessa.

Kuvia jaetaan eniten, mikä on ymmärrettävää, koska kuvan luominen on nopeampaa ja helpompaa kuin hyvä videon työstäminen.

IG best content

Koska karusellit aikaansaavat yli 24% enemmän vuorovaikutusta kuin kuvat, on yritysten syytä hyödyntää myös karuselleja. Ja koska videot aikaansaavat 19% enemmän vuorovaikutusta kuin karusellit, on selvää, että videoita tulisi hyödyntää enemmän.

Tekstin pituus on myös tärkeä asia, kun mielessä on suurin mahdollinen vuorovaikutus.

Brändit käyttävät 150-300 merkkiä postauksessa, vaikka 1-50 merkkiä tuottaa parhaimman tuloksen.

Brändit eivät käyt emojeita, vaikka juuri näiden käyttö nostaa vuorovaikutusta.

emojin vaikutus

Uskon, että suurin osa brändeistä toivovat vuorovaikutusta ja vaikuttavuutta, joten on hyvä tarkistaa mitä sisältöä tuotetaan, kuinka pitkiä tekstejä kirjoitetaan ja on myös erinomaista ryhtyä käyttämään emoji merkkejä.

Pian on aika miettiä ensi vuoden somestrategiaa, sisältöineen ja tavoitteineen. Laita vinkit talteen ja paranna tuottavuuttasi ensi vuodelle.