Voisitko menestyä paremmin online markkinoinnilla?

Markkinointia voi tehdä monella tavalla ja monessa kanavassa. Tärkeintä on valita ne kanavat, joiden kautta tavoitat suurimman osan kohderyhmästäsi. Jotta tiedät, missä kohderyhmäsi on aktiivinen, tee tutkimuksia, analysointia ja mittauksia.

Päätä markkinointitavat sen mukaan, mihin sinulla riittää tekijöitä, osaamista ja aikaa. On hyvä markkinoida ainakin omilla www-sivuilla, blogeissa ja sosiaalisen median yhdessä tai monessa kanavassa. Online markkinointia on hyvä tukea offline markkinoinnilla. Tämä voi olla tapahtumamarkkinointia, lehtimarkkinointia, esitteiden jakamista tai kasvokkain tapaamisia kohderyhmän kanssa.

Viisi vinkkiä hyvään online markkinointiin:

  • Tee strategia ja suunnitelma
  • Jaa laadukasta, kohderyhmää hyödyntävää sisältöä
  • Pyri jatkuvuuteen ja johdonmukaisuuteen
  • Älä spämmää
  • Älä ole liian myyvä, eli muista myös keskustella ihmisten kanssa ja jakaa vinkkejä

Tavoitteita on hyvä olla. Tavoitteiden avulla pystyt mittaamaan onnistumisesi. Laita tavoitteet tarpeeksi korkealle, mutta myös mahdollisiksi tavoittaa.

influencer-marketing1

Verkostoidu ihmisten kanssa verkossa. Sosiaalisen median lisäksi voit olla aktiivinen keskustelupalstoilla ja blogeissa, podcasteissa sekä webinaareissa. Muista myös hyödyntää vaikuttajamarkkinointia. Erityisesti mikrovaikuttajat voivat olla suureksi avuksi kohtuullisella korvauksella.

Inspiroi ja voimaannuta ihmisiä online sisällölläsi. Panosta tekstiin, tarinoihin, kuviin, grafiikkaan, podcasteihin ja / tai  videoihin.

Kun kohderyhmäsi kiinnostuu sisällöstäsi ja jakaa sitä muille tai kommentoi postauksiasi, muista kiittää ja näyttää arvostuksesi.

Mitä kaikkea sinä teet jo nyt online-puolella? Mitä uutta haluaisit testata?

Blue gradient blurred abstract background.