Mikä vaikuttaa markkinoinnin tuloksiin nyt?

Uusin teknologia, sosiaalisen median kehitys, nuorempi sukupolvi ja viihdyttävyys vaikuttavat yhä enemmän markkinoinnin mahdollisuuksiin onnistua tavoitteissaan.

Ihmiset muuttavat tapojaan ja toiveitaan. Markkinoinnista vastaavien tulee huomioida tämä.  Juuri, kun olet löytänyt tavan tavoittaa kohderyhmäsi, uusin teknologia, uudet trendit, ja uudet toimintatavat muuttavat kaiken. Kolmenkymmenen vuoden kokemuksella olen huomannut tämän useasti.

Jotta voit menestyä, pidä silmät ja korvat auki, kaikkialla ja muista nuuhkia uusia tuulia, ennen kuin ne ovat jo eilisen uutisia.

John Hall kirjoitti sisältömarkkinoinnin merkityksestä Forbesissa:

Too many companies see customers as gatekeepers to wallets. Where marketing of the past used to push one-sided conversations toward consumers, successful brands know that content marketing opens the door for two-way conversations and relationships with audiences unlike anything before.

Menestyksekkäät brändit panostavat sisältömarkkinointiin, eivätkä jätä projekteja kesken. Jos esimerkiksi kirjoitat yritysblogia, panosta siihen kunnolla. Ei riitä, että bloggaat, vaan sinun tulee muistaa jakaa blogia moneen suuntaan koko henkilöstön voimin.  Eikä vain jakaa, vaan herättää keskustelua, vuorovaikutusta ja luottamusta brändiisi.

Muista valita kohderyhmä vuosistrategiassasi ja kohdista huomiosi heihin.

Sisältö ratkaisee onnistumisen. Tarjoa aitoa arvoa kohderyhmällesi.

Marketing Donut kirjoittaa hyvin:

Today, effective marketing is all about creating high quality content and sharing this across the web. By quality content we don’t just mean information that is well-written or artfully produced. We mean information that is first and foremost of real value to your particular client base.

Inspiroi, rohkaise, lumoa ja vetoa tunteisiin.

Luo sellaista sisältöä, jota ihmiset haluavat jakaa eteenpäin, ja innostaa vuorovaikutukseen. Näytä, että välität. Näytä, että haluat enemmän kuin vain myyntiä. Näytä, että haluat olla avuksi ja iloksi.

 

AI mahdollistaa tehokkaamman data-analyysin ja auttaa löytämään liidejä entistä nopeammin. AI seuraa ihmisten käyttäytymistä ja auttaa ymmärtämään käyttäytymistä, mutta samalla tulee huomioida onko AI eettistä vai ei.  Tätä pohditaan jatkuvasti. Kannattaa seurata keskusteluja ja sitä kautta tehdä päätöksiä, kuinka paljon AI voi olla avuksi, milloin ja miten.

Videot ovat monella olleet osa markkinointistrategiaa jo vuosia. Toisilla taas ei ollenkaan. YouTube on toiseksi suurin hakukone Googlen jälkeen. YouTubeen kannttaa panostaa. Videot toimivat myös sosiaalisessa mediassa, joten älä unohda Facebook, Instagram ja Linkedin kanavia.

Instagram on yksi suosituimmista somekanavista tällä hetkellä. Kanavan julkaisema IGTV mahdollistaa pidemmän sisällön, jotta voit julkaista animaatioita, demoja, haastatteluja ja  suoralähetyksiä. Lue lisää tästä.

Mahdollisuuksia on monia. Pidä kiinni niistä vanhoista tavoista, jotka toimivat ja pidä silmät auki uusille mahdollisuuksille. Kokeile rohkeasti.

ole rohkea innostunut ja innostava