Vinkkejä parempaan visuaaliseen yritysviestintään

Toiset käyttävät yritysviestinnässä kuvia, toiset eivät. Miksi?

Koska suurin osa viestinnän asiantuntijoista ovat käyneet kouluja, joissa opetus fokusoi kirjalliseen viestintään.

Jos haluat olla innostava, tehokas ja monipuolisesti liiketoimintaa tukeva viestijä, on sinun hyvä opetella myös visuaalista viestintää.

Kuvallinen viestintä, niin valokuva, piirustukset, infograafit kuin videot, ovat tärkeä osa kokonaisviestintää. Miksi?

Koska visuaalisuus on se, jolla tavoitat ihmiset parhaiten. Kuva herättää ihmisessä nopeammin tunteita, innostusta ja ahaa-elämyksiä, kuin pelkkä teksti.

Nightsky Africa 5Sahara Sunset 2

Visuaalisuus herättää tunteita. Tunteiden herättäminen taas johtaa usein viestin sisällön parempaan vastaanottamiseen. Yllä on kaksi erilaista kuvaa auringonlaskusta. Ne herättävät erilaisen tunteen. Sininen on rauhallisuuden tai mystiikan tunteen herättäjä. Keltainen on useimmille piristävä ja innostava väri.

Tuotamme 380 kertaa enemmän kuvia kuin 50 vuotta sitten. Siksi on tärkeää myös osata suunnitella kuvitusta ja valita oikeat kuvat eri viestintäprojekteihin, tapahtumiin, esityksiin ja somepostauksiin.

Massakuvat, joita voi ostaa kuvapankeista, ovat hyvä alku kuvalliselle viestinnälle, mutta koska on erittäin hyvä erottautua muista, on parasta, jos yrityksessä edes yksi henkilö osaa itse tuottaa kuvallista materiaalia, tai esimerkiksi yhdistellä ostettuja kuvia eri teemoihin ja tunnelmiin.

Esimerkki: Auringonlasku Afrikassa. Kuva, johon on lisätty kullanvärinen tähtitaivas ja sumua, eroaa kuvasta, johon on myös lisätty ilotulitus (joka voisi sopia esimerkiksi juhlaviestintään tai hyvän uuden vuoden toivotukseen).

Where Dreams Come True 11

Fireworks Above The Mountains At Sunset

Esimerkki: Auringonlasku Afrikassa. Kuva, jonka värimaailma on editoitu ja johon on lisätty hiekkatuuli, eroaa kuvasta, johon on myös lisätty täysikuu ja maagista sumua.

Glorious Sunset In AfricaDreamland 5

Tässä muutama perusvinkki:

  1. Hanki peruskoulutus ja jos mahdollista, hanki myöhemmin syvempää osaamista kuvankäsittelyyn. On myös hyvä käydä kevyt videointikurssi, josta saat vinkit vahvaan alkuun teknisesti ja myös ideoiden kehittämiseen.
  2. Kun hankit kameran, muista lukea ohjekirja. Aivan liian usein jätämme ohjekirjan lukematta, ja opettelemme vain 15% kameroiden toiminnoista. Vaikka tekniset asiat olisivat alussa hieman pelottavia tai vaikeita ymmärtää, fokusoimalla itseopiskeluun ja testaamiseen, onnistut varmasti.
  3. Tutki mitä muut tekevät. Kun näet upeita kuvia tai videoita, mieti mikä siinä sinun mielestäsi on se, mikä tekee siitä upean ja pysäyttävän. Laita vinkit muistiin ja hyödynnä vinkkejä ja ideoita omassa työssäsi.
  4. Harjoittele maisemakuvausta, ihmisten kuvausta sekä lähikuvausta, eli makrokuvausta. Huomaat vähitellen, että kaikkia näitä kuvia tarvitaan ja niitä voi myös yhdistellä kuvallisessa viestinnässä.
  5. Keskity. Turha usein otamme kuvan ilman, että pohdimme hetken valoa, värejä, pääfokusta tai oivaltavaa kuvauskulmaa. On myös tärkeää saada terävä kuva, joten keskity pitämään kamera paikallaan tai tue kameraa jalustalla tai muulla tasolla.
  6. Vältä salaman käyttöä. Useimmiten kuvaan tulee salaman kera vaalea piste tai liian kirkas alue, erityisesti, kun kuvaat ihmisiä tai makrokuvia. Valoa tarvitaan aina, mutta ei salamavaloa. Luonnonvalo on paras valo.

Yellow Rose 4.jpg

Amazing Red Sea.jpg