Kaikki, mitä sinun pitäisi tietää iPad-kassan käytöstä

ERPLY bloggasi iPad-kassan käytöstä ja sovimme, että jaan sen blogissani.

Vuonna 2013 kirjoitti Forbes, että iPad voisi olla ‘‘vähittäiskaupan tulevaisuus’’. Onko tämä oikeasti toteutunut? Tämä on tärkeä kysymys vähittäiskauppiaille, varsinkin isommille, jotka haluavat pysyä nopean teknologisen kehityksen tahdissa. Onko mobiilikassa jotain sellaista, mikä auttaisi liiketoimintaasi pysymään hengissä? Se on varmasti tarjonnut selkeitä mahdollisuuksia mobiililaitteiden etuja etsiville pienemmille vähittäiskauppiaille. Mutta onko iPad-kassa oikea valinta suuremman myyntiorganisaation vähittäiskauppiaalle?

Vastaukset näihin kysymyksiin voivat osoittautua elintärkeiksi yrityksen hengissä pysymisen kannalta. Isolla yrityksellä saattaa olla vaikeuksia reagoida nopeasti. Koko yritykseen vaikuttavien päätöksien vastaanottaminen voi olla kuin supertankkerin ohjaaminen – sinun pitää ajatella huolellisesti, mihin kääntyä, koska jäätte liikkumaan valittuun suuntaan vielä pitkäksi aikaa. Kun valintanne osoittautuu kehnoksi, ei ole sen peruminen niin helppoa, kuten CTRL-Z:in klikkaaminen.

Me Erplyssä olemme sitä mieltä, että iPad-pohjainen kassa luo erinomaisen lisäarvon, mutta ei välttämättä sovi suuremmissa liikkeissä korvaamaan tavanomaista kassajärjestelmää. On erinomaisia syitä sen käyttämiseen, mutta myös hyviä syitä, miksi liikkeen ei ihan vielä ei pitäisi luopua olemassa olevasta infrastruktuuristaan.

Tavanomainen Windows-pohjainen kassajärjestelmä

Vaikka tietyt yritykset (esimerkiksi Apple) ovat päättäneet luopua tavanomaisista kassoista liikkeissään, on tavanomaisten kassajärjestelmien säilyttämisessä ainakin ensi alkuun tärkeitä etuja. Niiden kaikkien ilmiselvin plussa on se, että asiakkaat ovat tottuneet käyttämään niitä. Kun asiakas on valmis tekemään ostoksen, etsii hän katseellaan tiskiä, jonka takana seisoo myyjä. Iso näyttö, kassalaatikko, kuittitulostin, muovipussit ja kaikki muut asiakkaalle tutut tunnusmerkit kertovat hänelle: ‘‘Sinne minun pitää mennä.’’ Mutta jos olette liikkeessä täynnä ihmisiä, ette voi heti nähdä, missä voi maksaa ostoksensa ja keitä on jonossa? Ajatelkaa hetkeksi, miten tämänlainen tilanne toimisi.

Edellä mainitun lisäksi on perinteisellä kassajärjestelmä vielä seuraavatkin edut:

  • Helpompi tekninen tuki. Windows-pohjaisella kassajärjestelmällä on kauko-sisäänkirjautumisen mahdollisuus, eli teknisen tuen tarjoaja voi pitää teitä melkein koko ajan silmällä ja hän tietää, mitä tapahtuu. iPad:illa ei ole sellaista mahdollisuutta, eli järjestelmänne ei ole yhtä helposti nähtävä tekniselle tuelle.
  • Enemmän oheislaitteita. Windows:in tapauksessa pystyy kolmas osapuoli helposti luomaan koodin, jonka avulla eri oheislaitteet saadaan yhteensopiviksi järjestelmänne kanssa. Eli teillä on enemmän vaihtoehtoja. iPad:in tapauksessa pitää laitteiston olla suoraan sisään kirjoitettu kassajärjestelmän koodiin. Näin ollen ovat teidän vaihtoehtonne rajoitetummat, joka voi olla pienemmälle yritykselle enemmän kuin tarpeeksi, mutta suuremmalle yritykselle liian vähän.
  • Varastonkirjanpito. Teknisesti ottaen ei Varastonkirjanpito ole osa ‘‘kassaa’’, mutta ohjelmistonne sisältää tärkeitä ominaisuuksia koko varastonkirjanpidon kannalta, jota on helpompi käyttää tavallisella pöytätietokoneella. Yhtenä esimerkkinä tästä on varastomäärien hallinnassa tarpeellinen taulukkojen vienti.
  • Perinteisellä järjestelmällä on muutamia etuja myös huollon näkökulmasta. Jos Windows-pohjainen kassajärjestelmänne rikkoontuisi, pystyisitte helposti vaihtamaan sen uuteen. Jos tabletti-laitteenne menisi rikki, menettäisitte periaatteessa koko kassanne.

 

iPad-kassajärjestelmä

iPad-kassajärjestelmän – tai minkä tahansa mobiili-pohjaiseen laitteeseen perustuvan järjestelmän edut – näyttävät sopivan pienemmille yrityksille. Mutta se ei ole välttämättä näin.

Kassajärjestelmä_iPad_Erply.jpg

Erply talousohjelmisto toimii iPad-laitteella erinomaisesti.

  • Pieni investointi. Monet yksinkertaisemmat iPad-kassajärjestelmät ovat saatavilla kaikin puolin kilpailukykyisin hinnoin. Kohtalaisella investoinnilla voi yrityksenne saada tablet-laitteeseen tarpeellisen ohjelmiston, bluetooth tulostimen ja jopa myyntitiskin, jos haluatte säilyttää perinteisen liikkeen ulkonäön. Suurin osa, ellei jopa kaikki, tablet-pohjaisista kassaratkaisuista käyttävät pilvipohjaista teknologiaa – eli infrastruktuurikulut ja IT-työntekijöiden tarve puuttuvat täysin. Isommille vähittäiskauppiaille tarjoavat iPad-kassat ruuhka-aikoina myös tehokasta tukea tavanomaisten kassojen lisäksi. Jos liikkeessänne on kaksi kassoilla varustettua myyntipistettä, voitte hetkessä luoda myös kolmannen, antamalla työntekijälle tablet-laitteen ja viivakoodinlukijan.
  • Joustavuus. Koska tabletti on mobiililaite, voi sen käyttäjä liikkua kassan kanssa minne vain. Sitä on erittäin kätevä käyttää pop-up liikkeissä tai missä tahansa yrityksessä, jossa pitää liikkua tai mennä itse asiakkaan luokse. Tavallisten myyntipisteiden yrityksille antaa iPad-pohjainen kassa mahdollisuuden tarjota asiakkaille uudenlaista ostokokemusta. Miettikää, kuinka mobiilikassa auttaa tavoittamaan asiakkaita nopeammin ja tehokkaammin.
  • Enemmän kuin vain kassa. Koko kaupan varojen hallinnoimiseen ei ole tabletti ehkä sopiva, mutta inventaarion tekemisessä voi olla se erittäin tehokas työväline. Heitä pois kynä ja paperi – anna työntekijälle käteen tabletti. Jos myyntitilassa tarvitaan apua, voi tabletilla inventaariota tekevä työntekijä hetkessä siirtyä myyjän roolin, koska käytettävä ohjelmisto on sama.

Varastonnouto_Erply v2.jpg

Erplyn ohjelmisto mahdollistaa kätevän inventaarion tekemisen iPad-laitteella.

 
Ratkaisu suuryrityksille

Isommalle vähittäiskauppiaalle olisi ilmeisesti sopiva jonkinlainen hybridiratkaisu. Olisiko iPad-kassa fiksu valinta, joka tarjoaisi muuttuvalle vähittäismyyntimaailmalle jatkuvaa joustavuutta? Varmasti. Mutta pitäisikö teidän täysin luopua olemassaolevasta infrastruktuurista ja panostaa mobiiliratkaisuun? Ei. Ei ainakaan vielä.

Kuten aina, osoittautuu määrääväksi tekijäksi se, mikä löytyy niin sanotusti ‘‘konepellin alta’’. Kaikenlaiset mahtavat vempaimet ja uudenlaiset ratkaisut ovat hyödyttömiä, jos niitä ei osata käyttää oikein. Voiko palveluntarjoaja varmistaa totaalisen yhteensopivuuden teidän talousohjelmistoon? Osaavatko he asentaa ohjelmiston koko yrityksenne osalta niin, että liiketoimintaanne ei tule pysähtymään? Tarjoavatko he teille turvallista hosting-palvelua?

Koska jos he eivät pysty tekemään tätä kaikkea, ei iPadista ole mitään hyötyä ei yhdellä eikä toisella tavalla.

Yrityksestä:

ERPLY on kassajärjestelmä, jonka avulla voit hoitaa yrityksesi toiminnot tehokkaasti ja tyylikkäästi. Pilvipohjainen, liikkuvan liiketoiminnan mahdollistava ja helposti muokattava ERPLY palvelu helpottaa kassapisteillä toimintaa. Kassajärjestelmä on integroitavissa useimmille tableteille, Windows työasemille, älypuhelimille ja kassalaitteille. Voit tarkistaa myyntien tilanteen, hyödyntää asiakastietoja ja hallinnoida varastoa tai tuotteitasi liikkeellä ollessasi eli missä ja milloin tahansa.

Lue lisää ERPLY:n kotisivuilta: http://erply.fi/

Löydä ERPLY myös: Facebook:ista, Twitter:istä ja LinkedIn:istä.

Yksi kommentti artikkeliin ”Kaikki, mitä sinun pitäisi tietää iPad-kassan käytöstä

  1. iPadit voi olla tärkeä työkalu yrityksille, mutta ei mielestäni yksityisessä käytössä niinkään, koska samat asiat voidaan tehdä käyttämällä iPhonia

Kommentointi on suljettu.