Instagram on aktiivisin vaikuttajakanava!

Ennen blogit olivat vaikuttajamarkkinoinnin ykköskanava.

Nyt vaikuttajamarkkinointi on siirtynyt sosiaalisen median kananaviin, joista Instagram on suurimman osan ykkösvalinta. (Lähde: Major Insights From Micro-Influencers tutkimus 400 mikrovaikuttajasta. Tuottaja: Everywhere Agency.)

Noin 80% tutkituista mikrovaikuttajista kokivat kanavakohtaisen kasvun kampanjoissa, ja jopa 58% mainitsi Instagramin olevan brändien ykkösvalinta.

Yksi vahvimmista trendeistä on vaikuttajamarkkinoinnin siirtyminen suurista ja kalliista julkisuuden henkilöistä mikrovaikuttajiin, jotka eivät ole vielä niin laajasti tunnettuja, mutta joilla on suuri vaikutus verkostonsa ihmisiin ja näiden mielipiteisiin.

Sosiaalisen median kehittyessä, myös mikrovaikuttajien hyödyn ymmärtäminen on kehittynyt. Markkinoijat ovat huomanneet, että vähemmän on enemmän. Mikrovaikuttajat suosittelevat aidosti kokeilemiaan tuotteita ja palveluja. Mikrovaikuttajien seuraajat luottavat usein enemmän näiden suositteluihin, kuin julkkisten seuraajat luottavat sponsorimarkkinointiin.

Mikrovaikuttajien postaukset saavat useimmiten korkeamman näkyvyyden kuin makrovaikuttajien postaukset, koska mikrovaikuttajien verkosto on aktiivisempi.

Juuri aktiivisuus somessa on yksi asia joka vaikuttaa siihen, miten postaukset saavat näkyvyyttä kanavassa. Mitä enemmän näkyvyyttä saat, sitä enemmän uudet mahdolliset ostajat saavat tietoa tuotteestasi tai palveluistasi.

Mikrovaikuttajat ovat ihmisiä, jotka puhuvat somessa rohkeasti ja rehellisesti siitä mistä he pitävät ja mistä eivät. He myös kertovat miksi. Tästä syystä heihin luotetaan enemmän.

Idea concept three ballons
Se, että Instagram on selvästi suosituin vaikuttajakanava, ollessaan visuaalisin kanava, ei ole monellekaan markkinointi- ja viestintäihmiselle suuri yllätys. Visuaalisuus pysäyttää tekstiä nopeammin ja kuvien ollessa innostavia, positiivisia ja persoonallisia, visuaalisuudesta saa valjastettua valtavan positiivisen voiman.

Se, miten paljon vapautta vaikuttajille annetaan, vaihtelee. Vain 13% yllä mainitun tutkimuksen osallistujista kertoi saavansa tarpeeksi vapautta brändiasiakkaaltaan, voidakseen toteuttaa täysin autenttista sisältöä.

Viisaimmat brändit antavat tarpeeksi vapautta, ja ymmärtävät ettei vaikuttajia saa tai voi kontrolloida, jos tavoitteena on suurin mahdollinen menestys.

Tutkimuksen yksi yllättävä tulos oli se, miten brändit hyödyntävät vaikuttajan sisältöä. Mahdollisuudethan ovat huimat. Alle 25% vastaajista kertoi brändien hyödyntävän vaikuttajan luomaa sisältöä laajemmin. Viisaat brändit tekevät toisin.

Vihdoin vaikuttajille maksetaan heidän tärkeästä työstä enemmän kuin aiemmin. Tämä on positiivinen uutinen. Oli kyse mistä vain työstä, mukaan lukien vaikuttajayhteistyöstä ja -kampanjasta, laadusta tulee maksaa. 65% vastaajista mainitsi palkkioiden nousseen viime vuonna. Noin 20% vastaajista kertoivat ansaitsevansa $400-$500 blogipostauksesta ja bloggauksen jakamisesta sosiaalisen median kanaviin omille verkostoilleen ja seuraajilleen. Osa tienaa enemmän. Jos tavoitteena on tehdä pidempi kampanja, luoda sisältöä viikon tai kuukauden ajan, tulee tästä myös maksaa reilu ja sopiva korvaus.

Tärkeintä on luottamus ja vapaus. Tämä koskee myös vaikuttajamarkkinointia. Kun teet yhteistyötä vaikuttajan kanssa, arvosta häntä, luota häneen ja anna hänelle se vapaus sisällöntuotantoon, jonka hän tarvitsee. Sinun menestyksesi vuoksi!

Tutustu myös aiempiin bloggauksiini aiheesta: