Suosituimmat somekanavat Suomessa vs maailmalla

Luin:

Ylen kysely: Whatsappia käytetään eniten, Instagramia suosivat naiset

Taloustutkimus haastatteli Ylen toimeksiannosta runsasta tuhatta suomalaista 26.–27. maaliskuuta. Vastaajat olivat 15–79-vuotiaita. Tutkimuksessa olivat mukana erikseen mainittuina Whatsapp, Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat ja Twitter. Sosiaalisen median käytöllä tarkoitettiin, että käyttäjällä on oma profiili ja hän tuottaa, jakaa tai kommentoi sisältöä ainakin joskus.

Alla olevan Ylen tuottaman kuvan mukaan WhatsApp on Suomen suosituin (tutkimuksessa runsas tuhat suomalaista) ja Facebook toiseksi suosituin somekanava. Tämä data pitää kutinsa ainakin osittain: olen huomannut omissa tiedusteluissani, privana ja julkisesti, että somen käyttö vaihtelee erittäin paljon, eikä kannatta miettiä liikaa ikää ja sukupuolta, kun miettii missä kohderyhmä on.

Me olemme kaikki niin monessa kanavassa, että meidät suomalaiset tavoittaa, jos on aktiivinen edes parissa kanavassa, joista toisen tulee olla Facebook tai Instagram.

Jos kohderyhmä on todella nuoret, kannattaa tutustua Snapchattiin ja YouTubeen, josta suurimman osan voi tavoittaa. Twitter, LinkedIn ja Facebook eivät ole ensisijaisesti parhaita kanavia tavoittaa todella nuoret.

 

Taloustutkimus Yle grafiikka some suomi 2018.jpg

Tämän jälkeen luin:

Most popular social networks worldwide as of April 2018, ranked by number of active users (in millions)

This statistic provides information on the most popular networks worldwide as of April 2018, ranked by number of active accounts. Market leader Facebook was the first social network to surpass 1 billion registered accounts and currently sits at 2.2 billion monthly active users. Sixth-ranked photo-sharing app Instagram had over 800 million monthly active accounts. Meanwhile, blogging service Tumblr had an estimated 794 million monthly active blog users on their site. Approximately 2 billion internet users are using social networks and these figures are still expected to grow as mobile device usage and mobile social networks increasingly gain traction. 

Satista suosituimmat somekanavat globaalisti 2018.jpg

 

Yllä olevan Statistan tuottaman kuvan mukaan Facebook on globaalisti suosituin ja YouTube toiseksi suosituin somekanava. Tämä data pitää kutinsa: olen huomannut omissa tiedusteluissani, privana ja julkisesti, että somen käyttö globaalilla tasolla keskittyy Facebookiin, YouTubeen ja WhatsAppiin. Tosin, ihmiset ovat niin monessa kanavassa globaalistikin, että oman kohderyhmän tavoittaa, jos on aktiivinen edes parissa kanavassa.

Nostaisin Instagramin tärkeysjärjestyksessä kakkoseksi, koska moni Facebook- ja YouTube-käyttäjä on aktiivinen myös Instagramissa. Lisäksi, olen huomannut itsekin, miten hyvin Instagram toimii brändin rakentamisessa, sosiaalisessa myynnissä, markkinoinnissa sekä verkostojen ja suhteiden rakentamisessa. Ja koska Instagramissa ei ole (vielä) ruuhkaa, kannattaa siihen tutustua ja se ottaa vahvaan hyötykäyttöön nyt, eikä sitten, kun kaikki muut jo ovat siellä. Silloin hukut massaan, nk nyt tapahtuu monille Facebookissa.

Instagram, WhatsApp, LinkedIn, Facebook, Pinterest, Snapchat ja Twitter sopivat erinomaisesti bisneskäyttöön. Yksityiskäyttöön sopivat mainiosti kaikki paitsi Pinterest, jossa ei niinkään lähetellä viestejä, vaan toiminta on julkista.

WhatsApp on sosiaalinen media vaikkakin hieman erilainen kuin suurin osa. Tosin jokainen kanavahan eroaa muista. Twitterissä voit seurata ketä vain, FB:ssa täytyy saada hyväksyntä. LinkedInissä voit seurata, mutta linkittyminen vaatii hyväksynnän. WhatsAppissa voit pitää ryhmiä (esim nk LI ja FB kanavissa) ja palvella asiakkaita (ulkoinen viestintä), pitää kokouksia (sisäinen viestintä) ja mitä suuremmat ryhmät ovat, sen sosiaalisemmat ne ovat.

Mitä sosiaalisen median kanavia sinä käytät ja miksi? Olisi mielenkiintoista kuulla!

social-network-twitter

Vietä mainio päivä! 🙂

2 thoughts on “Suosituimmat somekanavat Suomessa vs maailmalla

Comments are closed.