Onko tägäyksellä mitään merkitystä?

# tunniste hashtag tägäys… rakkaalla lapsella on monta nimeä! 🙂

Mutta onko #:n käytöllä mitään merkitystä?

Kyllä on!

Erityisesti Instagramissa, Twitterissä ja Pinterestissä # on todella tärkeä asia. Tägäyksen avulla AUTAT ihmisiä löytämään sisältösi. Ihmiset etsivät sisältöä #:lla. Vain osa kuluttamastamme sisällöstä löytyy seuraamalla aktiivisesti tiettyjä ihmisiä tai yritysprofiileja. Miksi? Koska seurattavia on niin paljon.

Kun haluan löytää uuden taulun, auton, matkan, kirjan, kouluttajan, tapahtumatuottajan tai vaikka kameran, en useinkaan enää etsi ensin googlaamalla, vaan etsin hakusanalla, eli tägillä, somekanavista. Sama toimii, kun haluan löytää keskustelun tietystä aiheesta tai vinkkejä tiettyyn toimintaan tai kehittymiseen.

Viime vuosien aikana osumat sen kuin kasvavat ja paranevat. Niin kuluttajatuotteet kuin bisnespalvelut löytyvät yhä useammin ja paremmin somesta. Tämä on ilahduttavaa. Viisi vuotta sitten tilanne oli aivan erilainen.

Etsimällä #:n avulla, osumat ovat tarkat ja tuotteen tai palvelun löytäminen on helppoa.

Tägäykset vahvistavat myös löytymistä perinteisellä google-haulla.

Mitä enemmän käytät valikoituja #:jä, sen paremmin sinut, tuotteesi ja palvelusi löytyvät. Käytä #:jä niin profiilitekstissäsi kuin somepostauksissa.

Tägäys Instagram.jpg

 

Tägäys Instagram 2.jpg

Koska kaikki eivät kuitenkaan vielä ole ottaneet somea ja tägäystä kunnolla käyttöön, suosittelen aloittamaan mahdollisimman pian. Vielä ei ole suurtaa ruuhkaa, eli löydettävyys on optimaalista!

Jos haluat olla löydettävämpi ja modernimpi kuin kilpailijasi… tartu nyt mahtavaan tilaisuuteen olla edelläkävijä. Samalla palvelet kohderyhmääsi, eli asiakkaitasi ja prospekteja, entistä paremmin. Ja sehän on kaiken ydin… että palvelemme niin hyvin kuin vain voimme.

Tägäys Twitter.jpg

Kun haluat brändätä itsesi tai työnantajasi entistä vahvemmin, luo bränditägi. Käytä tägiä mahdollisimman paljon. Voit myös luoda kampanjatägin. Tämä auttaa kampanjan tunnettuuden leviämisessä sekä tulosten seuraamisessa. Tapahtumissa on Suomessakin käytetty tägejä jo parin vuoden ajan (jotkut vielä pidempään). Tämä auttaa muun muassa tapahtuman markkinoinnissa, tapahtuman osallistujia jakamaan viestejään someen, mahdollistaa osallistumisen etänä somen kautta ja auttaa myös mittaamaan someen liittyviä tavoitteita ja tuloksia.

Tägäys Pinterest.jpg

Vietä upea päivä!