Sosiaalinen myynti ja sisällöntuotanto

VAIKUTA OLEMALLA HYÖDYKSI siellä missä kohderyhmäsi on. Kohderyhmä koostuu useimmiten asiakkaista, prospekteista, mediasta, mikrovaikuttajista ja yhteistyökumppaneista.

VAIKUTTAMINEN ALOITETAAN KUUNTELULLA. Bloggasin sosiaalisesta kuuntelusta aiemmin ja voit lukea bloggauksen tästä. Vain kuuntelemalla voit olla aidosti hyödyksi ja avuksi.

TARJOA SITÄ MITÄ KOHDERYHMÄSI TOIVOO. Tämä koskee niin markkinoijia, myyjiä, viestintäihmisiä kuin johtajia.

Myös myyjien kannattaa tutustua kohderyhmän suosimaan sisällöntuotantoon (blogi, some, podcast, videot ja tarinat) ja tuottaa sellaista sisältöä, joka sykähdyttää ja pysäyttää ihmiset. Kannattaa pohtia, mitkä teknologiset työkalut, eli digisovellukset, ovat juuri nyt hyvä oppia saavuttaaksesi tavoitteesi ja säästääksesi myös  kustannuksissa. Lue aiheesta lisää tästä.

SOSIAALINEN MYYNTI on perinteisen ja modernin myynnin yhdistämistä.
Moderni, sosiaalinen myynti tapahtuu auttamalla somekanavissa, jakamalla asiantuntijavinkkejä ja luomalla sosiaalisen luottamuksen ihmisiin.

Kyse on ihmiseltä ihmiselle -toiminnasta. Ihminen ei osta yritykseltä, hän ostaa ihmiseltä. Hän ostaa siltä ihmiseltä, joka tarjoaa erinomaista palvelua, on tunnettu luotettavuudesta ja jakaa asiantuntijavinkkejään blogeissa, tapahtumissa ja sosiaalisessa mediassa. Toki tarvitaan myös erinomaiset tuotteet ja palvelut, mutta kun kyse on kahden kilpailijan samanarvoisista tuotteista tai palveluista, myyjä, joka on luonut positiivisesti emotionaalisen suhteen jo ennen kaupantekoa, on se jolta ostetaan.

On asiakaslähtöisyyden ja palvelukulttuurin aikakausi. SOSIAALINEN LUOTTAMUS on erittäin tärkeää. Se on oikeastaan sosiaalisen aikakauden valuutta. Mitä vahvempi sosiaalinen luottamuksesi on, sitä vahvempi on brändisi, uskottavuutesi ja liiketoimintasi.

Tiesithän, että sosiaalinen myynti ei välttämättä edes vie koko työpäivää. Jo puolessa tunnissa teet paljon!

Muista, sosiaalinen myynti  ja sosiaalinen menestys eivät ole kampanja, ne ovat osa ihmisläheistä ja modernia jatkuvaa toimintatapaa, jolla saavutat paljon, kun muistat antaa paljon.