Vuorovaikutusta herättävä somesisältö

Yritykset tuottavat monenlaista sisältöä someen. Osa sisällöstä herättää toivottua vuorovaikutusta. Kaikki ei.

Tässä pikaopas hyvään sisältöön, eli sellaiseen sisältöön, joka herättää useimmiten ja eniten vuorovaikutusta kohderyhmäsi kanssa.

Somestrategiassa olet päättänyt kohderyhmäsi, johon fokusoit. Tutustu tähän kohderyhmään ja selvitä missä somekanavissa he viihtyvät. Tuota sisältöä näihin kanaviin.

Räätälälöi mahdollisimman moni somepostauksesi kanavan kuva-, teksti- ja algoritmisääntöjen mukaan.

Tarjoa faktaa, tilastotietoa, huumoria, viihdettä ja ratkaisuja mahdollisiin haasteisiin. Seuraa myös alasi trendejä ja huomioi näitäkin postauksissasi.

the next level

Hyödynnä somevaikuttajia vaikuttajamarkkinoinnissasi. (Kirjoitin mikrovaikuttajien voimasta viime kuussa – lue bloggaus tästä)

Pohdi parhaita postausaikoja. Ihmiset ovat eri aikoihin somessa, riippuen kanavista, mutta toki myös persoonasta. Sisältöä kannattaa tarjota moneen eri aikaan, ei vain tilastollisesti ehdotettuun huippuaikaan.

Hyödynnä innostavaa ja inspiroivaa tekstiä. Hyödynnä kuvia, jotka pysäyttävät ihmisen tutustumaan tarkemmin postaukseesi. Hyödynnä myös videoita tarpeen ja resurssien mukaan. Tarjoa monipuolista sisältöä. Mieti minkälaista sisältöä itse toivot näkeväsi ja minkälaista jaat eteenpäin. Tuota sisältöä, jota uskot ihmisten haluavan jakaa eteenpäin. Näin tavoitat entistä suuremman yleisön.

 

Muista myös keskustella kohderyhmäsi kanssa. Esitä kysymyksiä postauksessasi tai siihen liittyen. Pyydä palautetta, mielipiteitä ja kommentteja. Näytä, että olet kiinnostunut ja välität. Kiitä, kun on kiitoksen paikka. Palkitse arvonnoilla, kilpailuilla ja mahdollisuudella saada vaikutta esimerkiksi tuote- tai  palvelukehitykseen.

Vastaa aina kysymyksiin ja tiedusteluihin. Brändi on sitä mitä ihmiset ajattelevat yrityksestäsi ja sen tarjoamista tuotteista ja palveluista. Pidä huolta siitä, että ihmiset saavat aina hyvää palvelua ja välittämistä, jotta ylläpidät ja vahvistat erinomaista brändikuvaa jatkuvasti.

Jouluinen kuva.jpg