Vuorovaikutuksen ihanuus!

Kerroin vähän aikaa sitten, että teen suuren muutoksen ja luovun Twitter tilistäni, jolla oli hieman alle 11 000 seuraajaa. Tästä voit lukea aikaisemman bloggaukseni.

Halusin vuorovaikutusta. Halusin olla jälleen lähellä ihmisiä. Halusin rakentaa jotain uutta. Haluan olla rohkea ja uskoa unelmiin ja uudenlaiseen toimintaan.

work-for-your-future

Vuorovaikutus on vähentynyt yhdellä jos toisella, koska sosiaalinen media kehittyy sellaisella vauhdilla, etteivät kaikki pysy kärryillä. Samalla infoähky kasvaa. Inhimillisyys vähenee.

Monet verkostolaiseni, asiakkaani ja ystäväni ovat kertoneet minulle, miten he kokevat sosiaalisen median tänä vuonna. He ovat kertoneet, että kaipaavat samaa kuin minä. Vähemmän on enemmän. He toivovat, että sosiaalisessa mediassa viihtyisi (turhan moni kokee, että negatiivisuus on kasvanut somessa, ja tämä vähentää viihtyvyyttä kanavissa). He toivovat positiivista ja inspiroivaa keskustelua.

Päätin avata Twitter ryhmän, jonka arvot ovat positiivisuus ja arvostus.

Tavoitteet ovat positiiviset ihmiset, positiiviset keskustelut, vinkkien jakaminen, rohkeuden kasvattaminen, toisiimme tutustuminen, innostaminen ja hyvä mieli.

Teemat ovat muun muassa H2H, rohkeus, positiivisuus, innovatiivisuus, sosiaalinen media, viestintä, moderni markkinointi, tulevaisuus, valokuvaus ja taide. Toki keskustelemme muustakin kuin ryhmän teemoista, teemat ovat suuntaa antava ohjenuora.

the next level

He, jotka liittyvät mukaan ryhmään saavat alussa yksityisviestin, jossa kerron ryhmän tavoitteista ja arvoista. Pyydän tilin seuraajaa, eli ryhmän jäsentä vastaamaan viestiin ja kertomaan osuvatko ryhmän arvot ja toimintatapa hänelle. Tällä tavoin on mahdollista rakentaa Twitteriinkin ryhmä, vaikka kanava on avoin. Vain muutama ei ole vastannut viestiin, ystävällisestä muistutuksesta huolimatta. 90% vastaa heti. Ne, jotka eivät vastaa, eivätkä jaa ryhmän arvoja, heidät blokataan ryhmästä. Samoin tehdään henkilöille, jotka kettuilevat, ovat negatiivisia tai haluavat olla hiljaisia ”stalkkereita”. 

Ryhmä on ollut toiminnassa vasta muutaman viikon, mutta jo nyt huomaan, että uusi toimintapa on monen mieleen. (Tavoite ei ole mahdollisimman suuri jäsenmäärä, vaan laatu ennen määrää). Monet jäsenet ovat lähettäneet kiitos-viestejä yksityisviestin kautta ja kertoneet yhä enemmän omista ajatuksistaan, elämästään ja toiveistaan. Tämä jos mikä on ihmisläheistä, H2H ja vuorovaikutuksen ihanuutta.

Avoimella puolella olen kysynyt kerran viikossa jäseniltä yhden asian ja herättänyt näin positiivista keskustelua minun ja muiden ryhmän jäsenten kanssa. Jäsenet oppivat näin tuntemaan toisensa aivan uudella tavalla.

Viikon teemat ovat alussa olleet onnellisuus, rohkeus ja omaa toimintaa ohjaava motto tai sananlasku. 

Tässä otoksia jäsenten upeista vastauksista:

MIKÄ TEKEE SINUT ONNELLISEKSI?

”Arjen pienet ilot. Kohtaamiset, joissa tullaan nähdyksi puolin ja toisin. Pitkät keskustelut. Kun kuulet vaikuttaneesi ja inspiroineesi.”

”Arjen aidot kohtaamiset, läsnäolon hetket, kaunis luonto ja työ, jossa voin auttaa ja lisätä ihmisten hyvinvointia. Entä sinut?”

”Kovasti samoilla aalloilla ollaan. Sitähän ihminen kaipaa, yhteyttä toiseen ihmiseen. Olla tärkeä ja avuksi. Ja toteuttaa itseään.”

”Olla merkityksellinen ympärillä oleville ihmisille, olla heidän arvostama, niin että voit aistia sen päivittäin. Pienikin ele riittää.”

”Perhe, ystävät, mielekäs työ. Monet pienet asiat, sekä elämänasenne – se miten suhtautuu asioihin.”

”Oih, saada rakastaa ja olla rakastettu💗 Luontoäidin helmoissa olen myös onnellinen, sekä taide👍 Arjen pikku olot😊

”Lasten ja eläinten seurassa, koen erityisesti onnea, iloa, valoa ja elämänpaloa. Myös perhepiiri kuuluu em.ja ystävät”

”Minulla positiivisuus, mahdollisuus oppia uutta, muiden auttaminen, H2H juttelut, taiteen luominen, ihanat kohtaamiset.”

”Yhteys itseen, yhteys toisiin, ympäröivään maailmaan ja luontoon – ihmisen hyvinvoinnin keskeisiä pilareita. #hyvinvointi.

MITÄ ROHKEUS ON SINULLE?

on uskallusta tehdä asioita ja voittaa pelko. Se on myös kykyä heittäytyä täysillä mukaan jonkin tekemiseen ja kestää epävarmuutta”

”Koitan aina pojalle sanoa, että ei haittaa, vaikka joku juttu jännittää, silti sen voi tehdä. Silloin on rohkea!”

Uskallusta puuttua ja käsitellä vaikeitakin asioita. Hypätä oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Elää ehdoitta!”

on sitäkin, että uskaltaa olla välillä myös heikko! Ja sitäkin, että myöntää olevansa väärässä- ottaen opikseen.”

on: Olla oma itsensä. Uskallusta olla eri mieltä ja avata suunsa. Ottaa vastaa haasteita, joissa joutuu epämukavuusaluelleen.”

on itselle mm. heikomman puolustamista.Se on itsensä ylittämistä,välittämistä, arvojen mukaista elämää. Uskallusta aallokkoon.”

”Rohkeus on vahvuutta valita olla uskollinen itselleen ja elää oman itsensä näköistä elämää, vaikka se ei olisi samaa kuin ympäristön (toive)”

”Rohkeutta on olla oma aito itsensä tilanteessa kuin tilanteessa. Rohkeutta on nostaa ja kannustaa toista menestykseen ja iloita siitä ”

on monenlaista. Ainakin mennä sinne, mistä ei tiedä. Kokeilla sitä mistä ei ole varma. Kuunnella, vaikka luulee itse tietävänsä.”

”Rohkeus on haavoittuvaisuutta. Toiveikkuutta ja optimismia. Uskallusta innostua. Toimia pelosta huolimatta. 😊

”Aitous, läsnäolo, vuorovaikutus 

”Minulle rohkeutta on olla oma itsensä tilanteessa kuin tilanteessa, kunnioittaa muita ja muuta pelotta avoimen rehellisenä.”

”Minulle rohkeus on: rohkeutta olla rohkea silloin, kun olisi helpompaa kääntää pää toiseen suuntaan.”

”Rohkeus❤️ kohdata asiat, löytää kaikissa tilanteissa askeleet eteenpäin, huomioida muut, muuttua tarpeen mukaan, olla sinut itsen kanssa”

Heti alussa sain ryhmän jäseneltä idean, mistä voisi jutella.
Juuri nyt juttelemme teemasta:

Kekseliäät , jotka toimivat ihmisten ’ina.

Tähänkin teemaan tuli roimasti upeita, hauskoja tai inspiroivia vastauksia:

””Asioilla on tapana järjestyä.” Suosikkisanontani. Yhtäältä liika hötkyily ja toisaalta murehtiminen ovat täysin turhia.”

”Ei oo kiirusta, kyllä alamanakas päiviä piisaa! eteläpohjalainen

”Vaihda lehtesi, mutta älä koskaan menetä juuriasi. Muuta mielipidettäsi, mutta älä koskaan menetä arvojasi😊💗

”Olen koittanut eri hetkissä muistaa, että kaikella on aikansa ja paikkansa. Auttaa mm. kärsimättömyyteen.”

”Positiivissävytteinen toteamus ”kyl kaik lutviutuu” eli asioilla on tapana järjestyä”

”Tee vaikeat asiat kun ne vielä ovat helppoja ja suuret asiat kun ne vielä ovat pieniä.

”Elämä tarjoaa mahdollisuuksia oppia ja kasvaa joka päivä. Siinä minun ni”

”When nothing is sure, everything is possible.”

”Hyvä! Tämä inspiroi. Maailma on täynnä mahdollisuuksia epävarmuudesta huolimatta tai juuri siksi.

”Kun konstit loppuu, niin keinot alkaa. Ja mieheltä lainattua: Tuhannen vuoden päästä Numibiassa ei muista kukaan.🙂

”Minulla on useita, joihin palaan. Tässä pari ”Ilman innostusta ei ole syntynyt mitään suurta. If you think you can, you can.”

”Minulla on ”walk the walk,not just talk the talk”. Vain kesyt linnut kaipaavat,villit lentävät.”

”En tiedä onko sananlasku, mutta käytössä jo opiskeluajoista: asioilla on tapana järjestyä, tavalla tai toisella, ennemmin tai myöhemmin”

☀️”Yhdessä olemme enemmän” ☀️

ei ole sitä ettei pelota. Se on sitä että pelkäät kuollaksesi ja nouset silti hevosen selkään. Sit . Huomenna on huonommin.”

”Viisaampana pv pvltä: Koskaan tiedä mitä huom tuo tullessaan. Kuluva ma:kin tuonut pelkkää hyvää mstä eile ol tietookaan”

”Muistele mennyttä, suunnittele huomista, elä tätä päivää. Tästä täytyy muistuttaa itseäni joka päivä.”

”Tee toisille se, mitä toivoisit myös itsellesi tehtävän.”

”Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin. Koiviston aatoksiin luottaen kohti tulevaisuutta.”

Jo nyt olen oppinut enemmän monista ihmisistä, kuin viime vuosina yhteensä. Tästä olen iloinen. Toinen mistä olen todella iloinen on ryhmän aktiiviset jäsenet, jotka heittäytyvät rohkeasti mukaan keskusteluihin ja kertovat itsestään ja elämästään. Ryhmän jäsenet löytävät uusia tuttavuuksia, inspiroituvat ja ryhtyvät keskustelemaan toistensa kanssa.

Inhimillisyys, H2H ja vuorovaikutus ovat parasta. 

Vietä upea, rohkea ja positiivinen päivä!

think big by Bryant McGill

 

 

 

 

4 kommenttia artikkeliin ”Vuorovaikutuksen ihanuus!

  1. #rohkeus olla hiljaa tarvittaessa. #onnellisuus toisten onnesta. #hyvinvointi mielekkäästä tekemisestä. Juuri tulin kerrostalon pihalta haravoimasta syksyn lehtiä eikä vielä ole pihatalkootkaan. Mielekästä #hyvivointi tekemistä riittää kyllä kaikille. #sitaatti se ei ole pois minulta, jos teen muillekin hyvää oloa.

  2. Miten ryhmään on mahdollista päästa jäseneksi? Kannustavaa verkostoitumista ja hyvien käytäntöjen jakamista ei ole koskaan liikaa.

    • Hei Heli. Kiitos kommentista ja innostuksesta tulla mukaan uuteen keskusteluryhmään. Löydät ryhmän Twitteristä @JohannaH2H nimellä ja haulla JohannanJuttutupa. Seuraa tiliä, saat yksityisviestin, vastaa viestiin ja näin pääset mukaan keskustelemaan ja nauttimaan upean ryhmän toiminnasta.

Kommentointi on suljettu.