LinkedIn Premium ja Sales navigator TESTAUS 3/3

LinkedIn Premium ja Sales navigator TESTAUS – kannattaako PREMIUM liittymä?

(Hinta 59€ + alv / kk)

PÄIVÄ 11-14

On jännä nähdä, että LinkedIn social selling indexini NOUSI pian 72:sta 83:een, juuri sinä aikana, kun EN käytä sales navia, vaan olen aktiivinen omien postausten, muiden postausten ja muutaman ryhmän parissa. 

Mietin aiemmin, nouseeko LinkedIn SSI siitä syystä, että tilasin maksullisen PREMIUM liittymän, vaiko miksi että tilasin sen ja olen aktiivinen?

Testasin hetken sitä, että en käytä sales navia ollenkaan.  Päätin, että postaan, ja postaan monin eri tavoin. 🙂

Postasin suoraan blogistani, postasin suoraan muiden postauksia LinkedInin ulkopuolelta ja postasin myös tekstiä ilman mitään linkkejä.

Niin kuin jo muutama on kirjoitellut ainakin LinkedInissä, on LinkedIn algoritmi sellainen (nyt), että LINKITTÖMÄT postaukset saavat enemmän näkyvyyttä. 

Kun postaus saa näkyvyyttä, nousee mahdollisuus siihen, että ihmiset pysähtyvät sen kohdalle ja tykkäävät, kommentoivat ja / tai jakavat sen.

Erinomainen engagement LI JH syyskuu 2017

5739 näki parissa päivässä. 58 tykkäsi. 5 kommentoi.

LI postaus alle vuorokaudessa hyvät reaktiot

451 näki alle vuorokaudessa (linkin kera vain 25). 10 tykkäsi.

Päivä 14-18 

Linkedin lähettää minulle viestin muun muassa siitä KETKÄ ovat katsoneet profiiliani, missä nämä ovat töissä ja missä tehtävissä. Näen myös hakusanat, joilla minut löydettiin. Koska minulla on PREMIUM.

Tämä on mielestäni HYVÄ asia. Tämä on sellaista, josta ihmisille on apua ja hyötyä: tiedät MITEN  ihmiset etsivät, näet MILLÄ hakusanoilla sinut löydetään (ja voit muokata profiiliasi, jos huomaat, että toivot erilaisia tuloksia tai löydettävyyttä).

Tutustun muutamaan uuteen henkilöön, jotka ovat tykänneet tai kommentoineet postauksiani. Sain kutsuja linkittyä, ennen kuin ehdin sellaisen itse lähettää. Tämä oli piristävää.

Lähetin myös itse linkittymiskutsuja, henkilöille, jotka ovat reagoineet postauksiini. 95% linkittyi heti.

Turhan harva laittaa linkittymiskutsun mukaan pienen VIESTIN. Muutamakin rivi riittää. Vastaanottajalle on hyödyksi tietää miksi kutsu saapuu. Toki näitäkin asioita voi ja saa tehdä juuri niin kuin haluaa. Jotkut linkittyvät kenen kanssa vain, koska määrä on tärkeämpi kuin laatu. Minä olen päättänyt fokusoida laatuun. Vähemmän on enemmän.

Päivä 18-24
Olen postannut melkein joka päivä. Luin postauksia ja tykkäsin mielenkiintoisista postauksista. Kommentoin kun on jotain annettavaa keskusteluun. Jaoin, jos postaus oli mielestäni mainio tai mahdollisesti hyödyksi verkostoni ihmisille.
Linkittymispyynnöt lisääntyivät. Lähetän lisää omia linkittymiskutsuja ja suurin osa linkittyy heti kanssani – moni vastasi, että on mielenkiinnolla seurannut jo jonkun aikaa postauksia LinkedInissä ja Twitterissä. Mahtava fiilis.
Minulle Premiumin mahdollistama Sales navi ei tuonut suurta hyötyä. Oma aktiivisuus tuo minulle hyötyä.
Postaukset ilman linkkiä toimivat parhaiten.
Tästä olen nyt satavarma.  Heti, kun linkki on itse tekstissä tai jakaa LinkedIniin sen ulkopuolelta (mediasta, blogeista tms) iskee LinkedIn algoritmi, ja postausta ei näytetä niin paljon kuin niitä, joissa on vain teksti, tai vain teksti ja kuva. Linkki voi olla kommenttikentässä.
Kun postaan tekstejä blogistani, ihmiset reagoivat. Kun postaan rohkeudesta, innostuksesta ja muusta yleisesti tärkeästä (ei vain someen liittyvää asiaa) ihmiset reagoivat hieman enemmän. Kunhan ei ole linkkiä 😊
Kun postaan vinkkilistoja, moni tykkää.  Opin, mitä aavistin, että SISÄLLÖLLÄ on väliä.
Nyt on mennyt 2 viikkoa ilman PREMIUM liittymää ja olen pyrkinyt olemaan yhtä aktiivinen kuin syyskuussa: postaan, tykkään ja kommentoin muiden postauksia, käytän linkkejä harvoin… ja Social Selling Indexini on edelleen 83.
TESTITULOS osoittaa, että OMA AKTIIVISUUS on tärkeintä. Työkalut voivat auttaa, mutta vain jos hyödynnät niitä tehokkaasti. Voit myös pärjätä hyvin ilman maksullisia työkaluja. Kyse on siitä,  mitkä tavoitteesi ja toiveesi ovat.
LOPPUSANAT
LinkedIn on muuttunut siitä mitä se oli vielä 3 vuotta sitten. Silloin blogi ym postauksia klikattiin ja niitä myös kommentoitiin. Niistä tykättiin.
Nyt linkilliset postaukset eivät näy monellekaan ja jo siitä syystä ne saavat vähemmän kommentteja tai tykkäyksiä.
Ihmiset, jotka ovat LinkedInissä ja minun verkostossani, kaipaavat enemmän suoria vinkkejä (ei blogilinkkejä), omia mielipiteitä ja viestintää rohkeudesta ja innostuksesta. Verkostossani on ihmisiä, jotka kertoivat, että sisältöni on edelleen mainiota, mutta he eivät näe postauksiani niin usein kuin ennen. Koska käytin linkkejä.
Osa sanoi, että seuraaminen on siirtynyt enemmän blogiini.
Osa sanoi, ettei ehdi enää olla kovin aktiivinen LinkedInissä, koska muut työtehtävät vievät niin paljon aikaa.
Tärkeintä on, niin LinkedInin kuin muiden somekanavien kanssa, että käytämme niitä meille sopivalla tavalla. Toiset haluavat suuret verkostot.  Toiset haluavat laatua ennen määrää. Moni haluaa jutella.
Mieti mitkä sinun TAVOITTEESI ovat. Tee SUUNNITELMA, kevytkin riittää, ja mahdollistat tavoitteiden saavuttamisen nopeammin kuin räiskimällä.
TESTAA Premium liittymää, jos olet myyjä!
the next level