LinkedIn Premium ja Sales navigator TESTAUS 1/3

Osallistuin LinkedInissä keskusteluun koskien muuttunutta LinkedIniä, sen Premium liittyymää sen tarjoaamaa Social Selling Indexiä.

Päätin, että on aika testata LinkedIn Premiumia, jota en ole käyttänyt vuoteen, koska Microsoftin ostaessa LinkedInin, hinnat nostettiin (ilmoittamatta) 100%.

Lupasin kertoa testituloksia, kuukauden testauksen jälkeen. Miksi juuri kuukausi? Koska se on ilmasta touhua.

LinkedIn Premium ja Sales navigator TESTAUS – kannattaako PREMIUM liittymä?

(Hinta 59€ + alv / kk)

Samalla, kun testasin Premium liittymää hieman alle kuukauden ajan, TEHOSTIN myös yleisesti LinkedIn käyttöäni. Päätin verrata toimintoja keskenään, jotta minulle selviää kannattaako minun maksaa kuukausimaksua.

Mietin millä tavoin jaan kokemukseni. Päätin jakaa ajatukseni ns päiväkirjatarinana. Kun teen näin, toivon, että olen avuksi niille, jotka eivät ole vielä tutustuneet LinkedIniin syvemmin – ja toivon, että näin voin itsekin saada apua, eli vinkkejä siihen, miten voin muokata omaa toimintaani LinkedInissä. 🙂

PÄIVÄ 1 

Opiskelin Sales Navigaattoria ja liidien keräämistä. LinkedIn opastaa aika hyvin mitä ja miten tehdä. Muutaman kerran jouduin peruuttamaan ja tekemään asioita uudelleen, koska valintoja on niin monia (ja ne vaikuttavat liidilistojen lopputulokseen) eikä ensimmäisellä yrittämällä tuntunut fiksulta se, mitä listallani näkyi.

Pienellä viilauksella liidilista näytti aika sopivalta. Plussaa tässä vaiheessa LinkedIn Sales naville siitä, että löysin mielenkiintoisia uusia kohteita. Ryhdyin tutkimaan liidejä.

PÄIVÄ 2

Tutustuin liidilistaan ja myös postauksiin, jotka LinkedIn lähetti minulle. Postaukset ovat ns keräilylista liidilistallani olevien yritysten ja / tai ihmisten postauksista. Tarkoitus LinkedInin mukaan on tykätä ja kommentoida näitä postauksia ja tällä tavoin tehdä pieni ice breaker, eli ottaa pieniä askelia, jotta kohde huomaisi minut.

Teen niin kuin aina, tykkään ja kommentoin vain, jos olen aidosti kiinnostunut postauksesta. Huomasin pian, että ainakin omalla kohdallani on niin, ettei tuiki tuntematon reagoi tykkäyksiin tai kommentteihin kovin usein, kun kyse on yritysuutisen, rekrytointipostauksen tai muun ns virallisen yrityksen tuottama postaus. Vaikka jakaja olisi henkilö.

Jaoin, niin kuin joka viikko teen, blogisivultani bloggauksen alun, ja tällä kertaa Social Selling aiheinen postaus tuotti monta tykkäystä ja kommenttia ja kiitosta. Tämä piristää aina. On myös kiva kuulla, kun seuraaja kertoo, että hän jakaa postaukseni Twitteriin ja sitten vielä omalle työporukalleen.  Linkityin kommentoijien kanssa.

PÄIVÄ 3-10

Päätin tykätä ja kommentoida enemmän verkostolaisteni postauksia: heidän omia tai heidän jakamia muiden postausksia. Huomasin, että näin syntyy nopeammin reaktioita, esimerkiksi kiitos tai profiilini katsominen tai joskus jopa linkittymiskutsu.

Perustin yritykselleni LinkedIn Yrityssivun ja kutsuin verkostolaisistani 20 tutustumaan ja seuraamaan uuta sivuani. 13 tarttui tähän ehdotukseen, jonka lähetin yksityisviestillä LinkedInissä. Tällaisen viestin voi lähettää ilman Premium liittymää. Jaoin postauksia Yrityssivulta, mutta huomasin, että niihin ei reagoida, ainakaan minun verkostossani, yhtä paljon kuin postauksiin, jotka jaan suoraan omalla nimelläni.

H2H toimii parhaiten. Ehkä me ihmiset emme enää jaksa klikata saadaksemme tietoa, jos sen voi myös saada suoraan (oma postaus)?

Jatkoin Sales Navin kautta saamani liidilistan parissa. Huomasin, että itselleni ei ole kovin luontevaa lähestyä täysin tuntemattomia, ilman selkeää linkitystä tapaamiseen, kohtaamiseen, keskusteluun tms. Eri ihmiset toimivat toki eri tavoin. Itse olen hieman varovainen sen suhteen, ettei ihminen kokisi lähestymistäni liian ”brutaalina”.

the next level