Vähemmän on enemmän! Näkemiin Twitter!

Oikeampi otsikko olisi: Näkemiin MassaTwitter 😉 Koska pieni osa ihmisistä eivät huomaa eroa sanoissa näkemiin ja hyvästi. 🙂

Monta monta vuotta sitten tutustuin Twitteriin. Noin 10 vuotta sitten otin pieniä askelia Twitterissä ja ihmettelin mistä oikein on kyse. 🙂 Ei ollut ketään keneltä kysyä. Työpaikallani kukaan ei ymmärtänyt mistä puhun 😉

Vähitellen ymmärsin että, jotta joku näkee twiittini ja keskustelisi kanssani, täytyy minun seurata ihmisiä (ja yritystilejä). Ryhdyin seuraamaan minua kiinnostavia ihmisiä ja mielenkiintoisia yrityksiä.

Sain satoja seuraajia ja loin keskusteluja. Olin onnistunut alkutavoitteessani! Olin ihan tulessa.

4 vuotta sitten aloitin (vihdoin) bloggaamisen (asiantuntijablogi, kaksi matkablogia ja hieman myöhemmin taideblogi). Syksyllä 2013 nytjahuomenna.com blogissani oli n 6 300 blogikäyntiä ja kävijöitä reilu 3 100. Tämä vaikutti heti Twitter tilini seuraajamäärään – määrä ryhtyi nousemaan hyvää vauhtia. Olin liekeissä.

3 vuotta sitten blogissani kävi jo reilut 30 500 ihmistä ja käyntejä oli noin 60 000. Olin onnellinen, iloinen, innostunut ja hämmästynyt. Tuntui hyvältä. Cision valitsi blogini Suomen 4. kiinnostavammaksi markkinointi- ja viestintäblogiksi. Mikä kunnia!

Tämä vaikutti valtavasti Twitter tilini seuraajamäärään – määrä ryhtyi nousemaan kovaa vauhtia. Olin pakahtua ilosta! Loin ja koin yhä enemmän keskusteluja.

Minusta tuntui hauskalta ja mahtavalta, että sain niin paljon seuraajia ja olin myös erittäin kiitollinen. Seurasin suurinta osaa takaisin, joko mielenkiinnosta tai sitten kiitollisuudesta tai kunnioituksesta. Oma Twitter virtani ei enää ollut helppo virta, siihen tarvittiin Tweetdeck, jotta voisin poimia minua kiinnostavat twiitit ja henkilöt esille.

Vuonna 2015 ja 2016 blogissani vieraili vuodessa noin 24 000 ihmistä ja käyntikerrat olivat melkein 60 000 vuodessa. Olin flowtilan huippupilvissä! Loin ja koin yhä enemmän somekeskusteluja.

Julkaisin kirjani ON AIKA MUUTTUA lokakuussa 2015. Kirja otettiin hyvin vastaan niin ostopuolella kuin Twitterissä: 19 jakoa on pienyrittäjälle iso asia. 76 tykkäystä on suuri kunnia. Yhdelle twiitille.

 

Suosituin twiitti syksy 2015 JH

Olin todella otettu siitä mitä ihmiset kirjoittivat Twitterissä:

Blogisuositus.jpg

 

OAM AT 2

OAM EH

OAM ja VRTrack

 

OAM MV suosittelu – Kopio

OAM PF 2

kirjasuosittelu.jpg

Tämä vaikutti valtavasti Twitter tilini seuraajamäärään, joka oli välillä melkein 12000. Seurasin vielä pari viikkoa sitten 8000 ihmistä ja yritystä. Huomasin, mitä olin pohtinut jo jonkun aikaa, että näin suuri määrä ei olekaan hyväksi – ainakaan minulle. Koska haluan olla lähellä ihmisiä.

Huomasin, että samalla kun määrät nousevat, koko ydin on kadonnut! H2H! Ihmiseltä ihmiselle keskustelu on vähentynyt, koska tästä massasta ei edes Tweetdeckin avulla voi poimia kaikkia keiden kanssa haluasi jutella. Päivän aikana kun täytyy tehdä muutakin….

Yrittäjällä on monta rautaa tulessa, palvelukehityksestä jatkuvaan opiskeluun, markkinoinnista ja sosiaalisesta myynnistä asiakaspalveluun sekä valmennusten suunnitteluun, työstöön ja toteutukseen. Ja tämä kahdessa busineksessa.  Neljää blogia haluaisi päivittää, energialla ja rohkeudella, ilolla ja flow:lla. Ja keskustelua olisi hyvä ylläpitää LinkedInissä, Instagramissa ja Facebookissa, Twitterin lisäksi. Ja näihin kanaviin haluan myös jatkuvasti tuottaa erinomaista, uniikkia sisältöä, jota kohderyhmäni toivoo. Kuvia, tarinoita, videoita, vinkkejä, tilastoja, huumoria jne.

Huomasin, että maailma on muuttunut ”huonompaan” suuntaan. Se tärkein on kadonnut. H2H kohtaamiset ihmisten kanssa ovat vähentyneet – erityisesti Twitterissä. Muualla kohtaamiset ovat nousussa! Luultavasti, koska seuraajamäärät ovat 450 – 2000.

Me ihmiset toivomme vuorovaikutusta, niin kuin yhdessä twiitissä mainitsin:

vuorovaikutusta.jpg

Nykyinen kiinnitetty twittini on herättänyt mukavasti huomiota: 84 jakoa on pienyrittäjälle iso asia. 179 tykkäystä on suuri kunnia. Yhdelle twiitille.

Suosittu twiitti JH 2017_twiittaa muustakin kuin työstäsi

Huomasin, että en ole ollut enää niin innostunut ja innovatiivinen kuin haluaisin olla. Päätin selvittää miksi.

Suurin osa twiiteistäni ei enää herätä suurta vuorovaikutusta. Osasyy voi olla, että pidin taukoa somesta (mm kuolintapausten, henkisen painolastin ja paljon aikaa vievien kuolinpesien hoitamisen vuoksi), etten enää roiku somessa 24/7, ja koska muutkin ihmiset seuraavat suuria määriä ihmisiä ja tilejä… twitter virrasta ei pääse poimimaan kaikkea mielenkiintoista. Tykkäyksiä ja jakoja tapahtuu edelleen, ja siitä olen valtavan kiitollinen. Mutta se tärkein on vähentynyt – keskustelu.

En pysty palvelemaan seuraajiani Twitterissä, enkä iloitse ”hallitusta” kaaoksesta ja vuorovaikutuksen vähenemisestä. En oikeastaan saa mitään irti nykyisestä Twitter tilistäni.

Pohdin ja tein päätöksen! Suljen Twitter tilini.

Aloitan alusta.

Teen uuden Twitter ryhmän, jossa seuraan niitä, jotka ovat mielenkiintoisia ihmisiä ja kiinnostuneita keskustelemaan kanssani. Haluan luoda ryhmän, josta on aitoa iloa, hyötyä ja innostusta jokaiselle siellä keskustelevalle.

Vähemmän on enemmän. Se on uusi suuntani.

On aika muuttua! Minun on aika olla rohkea! On aika hypätä uuteen ja tuntemattomaan, mutta varmasti upeaan, maailmaan. On aika sulkea Twitter massatilini. On paremman vuorovaikutuksen aika.

ps. jos olet yksi niistä timanteista ja helmistä, joita etsin: ihminen joka haluaa keskustella positiivisesti ja innostavasti Twitterissä, hihkaise tästä twiittaamalla minulle ”Olen mukana!” Ryhdyn seuraamaan sinua uudelta tililtäni. Nykyinen tili sulkeutuu pian. 

rohkeushyppy

 

7 kommenttia artikkeliin ”Vähemmän on enemmän! Näkemiin Twitter!

  1. Vaikuttava valinta, vaikka en ole välttämättä ihan samaa mieltä toteutustavasta. Ajattelua herättävä kirjoitus kuitenkin taas joka tapauksessa! Jatketaan Twitterissä 😉

  2. Kiitos Johanna avoimesta ja rehellisestä kirjoituksestasi. Tästä sai paljon uutta pohdittavaa vuorovaikutuksen näkökulmasta, jossa tarvitaan ”puhumisen” (l. viestin lähettämisen) lisäksi myös ”kuuntelemista” (l. vastaanottamista), jotta vuorovaikutus koetaan onnistuneeksi ja luottamus kasvaa.

    • Hei Marja ja kiitos kommentista. Olen pohtinut pitkään miten onnistun saamaan takaisin vuorovaikutuksen somekanaviini. Miten voin palvella paremmin? Miten tavoitan ne ihmiset, jotka haluavat keskustella ja vaihtaa esim vinkkejä tai muita positiivisia ajatuksia.

  3. En näe tässä mitään järkeä. Olisi paljon fiksumpaa antaa sinusta kiinnostuneiden jatkaa sun seuraamista vaikka et itse seuraisikaan enää heitä ☺️

    Unfollaat vaan, ei se ole vaikeaa.

    • Hei. Hauska kuull mielipiteesi Samuli. Tapoja on monia, kaikissa asioissa elämässä. Ei ole yhtä oikeaa, tai yhtä väärää. 😊 Tämä on minun tapa. Kerron blogissa miksi. Ja minua voi seurata, jos olet kiinnostunut, ohjeet blogissa. Ei se ole vaikeaa 😊

Kommentointi on suljettu.