Social Selling vinkkilista

Moni meistä myyjistä ja markkinoijista, ja varmasti osa johtajista, on kuullut sosiaalisesta myynnistä, social sellingistä. Se on uusi, moderni tapa toimia monissa myyntitehtävissä entistä menestyksellisemmin.

Tutkimuksen mukaan yli 70% ostajista hyödynsivät sosiaalista mediaa ennen ostopäätöksen tekoa (lähde www.demandgen.com).

69 % ihmisistä etsivät neuvoa ja suositteluja verkosta ennen ostopäätöksen tekemistä. (lähde www.mintel.com).

Näiden lukujen pitäisi riittää perusteluksi myyjille, markkinoijille sekä johdolle olla aktiivinen sosiaalisen median kanavissa: kuuntele, kirjoita mielipiteitä ja ohjeita, vastaa kysymyksiin ja auta ihmisiä.

Social Network

Sosiaalinen myyjä toimii muun muassa LinkedInissä

Tässä lyhyt vinkkilista sosiaaliselle myyjälle LinkedInissä:

 • Varaa aikaa aamuisin LinkedIn verkostosi postausvirran lukemiseen. Tykkää ja kommentoi hyviä postauksia. Jaa ne, jotka ovat parhaasta päästä.
 • Postaa omasta profiilista vähintään kerran päivässä. Vuodesta 2017 alkaen on hyvä postata ilman linkkiä, koska LinkedIn algoritmi näyttää linkittömiä postauksia verkostollesi enemmän kuin niitä, joissa on linkki.
 • Voit suunnitella postauksia etukäteen tai jakaa postauksena mielenkiintoisen uutisen tai bloggauksen oman kommentin kera. Laita linkki kommenttikenttään.
 • Vietä yksi puolituntinen viikossa etsien sopivia LinkedIn-ryhmiä, joissa kohderyhmäsi on aktiivinen.
 • Kun olet liittynyt sopiviin ryhmiin, postaa niihin 2 kertaa viikossa ja muista olla aktiivinen keskustelija, kun ryhmäläiset kysyvät apua tai vinkkejä asioihin, joista juuri sinä tiedät.
 • Lähetä kerran viikossa linkittymiskutsuja mielenkiintoisille ihmisille, joiden kanssa olet keskustellut somekanavissa, olet tavannut tapahtumissa tai olet ollut muilla tavoin ollut yhteydessä. Voit myös lähettää kutsun linkittyä kaikille, jotka ovat pitäneet postauksistasi tai kommentoineet niitä. Olette jo ottaneet ensimmäisen virtuaalisen tutustumisaskeleen.
 • Vietä vartti viikossa etsien kohderyhmäsi yrityssivuja. Kun löydät sellaisia, seuraa sivua ja kommentoi sivun postauksia, tykkäyksen kera, kun näet jotain mielenkiintoista. Näin olet ajantasalla siitä mitä kohderyhmäsi yrityksessä tapahtuu ja missä asioissa voit olla avuksi ja milloin.
 • Bloggaa LinkedIn blogialustaan pari kertaa kuukaudessa. Jaa bloggausta aktiivisesti lyhyellä saatetekstillä.
 • Lähetä henkilökohtainen viesti verkostosi ihmisille parin kuukauden välein ja kysy kuulumisia. Kerro myös omat kuulumiset.
 • Houkuttele ihmiset kiinnostumaan juuri sinusta asiantuntijuutesi, vinkkiesi ja sosiaalisen aktiivisuutesi vuoksi.

Toinen tukimus (lähde: www.forbes.com) kertoo, että 79% myyjistä, jotka hyödyntävät sosiaalista mediaa työssään, menestyvät muita myyjiä paremmin.

2 thoughts on “Social Selling vinkkilista

 1. Reblogged this on Wow-Palvelua! and commented:
  Juurikin näin! Lisäisin ehkä yhden vinkin – tee siitä rutiini. On se sitten aamukahvin kera, päiväkahvin jälkeen tai iltauutisten aikaan. Varttikin riittää, puolessa tunnissa teet jo ihmeitä.#socialselling #socialmicrosoft #somekorvat

  • Hei ja kiitos kommentista ja rebloggauksesta. Kyllä – rutiini on oiva lisä listalle. Yritin pitää listan mahdollisimman lyhyenä, jotta ihmiset jaksavat lukea sen ja sisäistää ensimmäiset tärkeät stepit 🙂 Lisää vinkkejä on paljon. 🙂

Comments are closed.