Ymmärtääkö johto Some Strategian tärkeyden?

Suurin osa suomalaisista johtajista tietävät jo vähintään jotain sosiaalisesta mediasta, esimerkiksi Twitterin tärkeydestä johtajuus- ja asiantuntijaviestintään sekä asiakaspalveluun. Osa on myös kuullut vähintään jotain LinkedInistä ja sosiaalisen myynnin ja rekrytoinnin mahdollisuuksista tässä kanavassa.

Osa johtajista on myös tutustunut Instagramiin, Facebookiin tai YouTubeen, vapaa-ajalla tai työntekijöiden vinkkien vuoksi. Toki on myös johtajia, jotka ovat tutustuneet sosiaaliseen mediaan ja sen tarjoamiin monipuolisiin vapaa-ajan ja liiketoiminnallisiin mahdollisuuksiin, mutta nämä johtajat lienevät vielä vain murto-osa, jos pohdimme koko Suomen yritys- ja organisaatiomaailman johtohenkilöitä.

Miksi on tärkeää, että johtajat ymmärtävät sosiaalisen median voiman ja mahdollisuudet?

Koska johtajat tekevät liiketoimintapäätökset. Johtajien päätökset vaikuttavat yrityksen ja organisaation menestykseen. Siksi on erittäin huolestuttavaa, että päättäjät eivät vielä ole suuremmassa määrin tutustuneet sosiaalisen digiaikakauden tarjoamiin mahdollisuuksiin ja toimintoihin, joista osa on sellaisia, että ne jo nyt vaikuttavat liiketoiminnallisiin tuloksiin positiivisesti, jos olet aktiivinen somessa, ja negatiivisesti, jollet ole aktiivinen somessa.

Jos teet liiketoimintapäätöksiä, tutustu moderniin ja kasvavaan sosiaalisen median maailmaan. Ihmiset ovat näissä kanavissa ja ihmiset tekevät monet ostopäätökset sen mukaan mitä näissä kanavissa puhutaan, ja sen mukaan kenen kanssa he voivat keskustella näissä kanavissa. Jos et ole löydettävissä, et ole aina vaihtoehtona, kun ostopäätöksiä tehdään. Asiakkaat siirtyvät vähitellen kilpailijoiden tykö.

Ei ole väliä toimitko B2C- tai B2B-puolella… kaikki on H2H. Yritys ei tee päätöksiä; ihmiset tekevät kaikki päätökset.

Tiesitkö, että sosiaalinen media on parhaimmassa tapauksessa kaikkien organisaation yksiköiden ja funktioiden käytössä? 

Ihmiset haluavat asiakaspalvelu somekanavissa. He toivovat vastauksia, vinkkejä ja apua mahdollisimman pian Twitterin tai Facebookin kautta. Näissä kanavissa on hyvä olla tili, jota vähintään 1 henkilö päivystää (organisaation koosta ja alasta riippuen) 08-18 välillä. Jos olet alasi on esimerkiksi lentoliikenne, sähköntuotanto, vesilaitos tai puhelinliittymät, olisi hyvä pitää asiakaspalvelua auki 24/7. Puhelimitse ja somessa.

Markkinointi ja myynti tehostuvat ja tuottavat paremmin, kun hyödynnät sosiaalista mediaa fiksusti näissä funktioissa. Rekrytoija, joka ei rakenna verkostoa someen, ilmoita rekrytoinnista somessa, tai keskustele somessa, ei saa hakemuksia parhailta mahdollisilta kandidaateilta, koska parhaat ihmiset hakeutuvat yrityksiin, jotka he löytävät somesta, ja joissa he uskovat saavansa itse hyödyntää somea työssään. Jollet ole somessa rekrytoijana, et palvele työnantajaasi niin hyvin kuin voisit. 

Monet yritykset haluavat vaikuttaa tiettyihin teemoihin. He haluvat tehdä vaikuttajaviestintää. Jollet ole somessa, et tule onnistumaan vahvassa vaikuttajaviestinnässä niin hyvin kuin voisit.

Ja miten voit tehdä vaikuttajamarkkinointia tehokkaasti, jollet ole somessa ja tiedä esimerkiksi Instagramin, YouTuben, Twitterin tai Facebookin kovimpia vaikuttajia juuri sinun kohderyhmässäsi? Voit toki ostaa koko palvelupaketin markkinointitoimistolta, mutta miten voit tehdä viisaita päätöksiä, jollet tunne kenttää ollenkaan? Markinointivastaava, joka ei tunne somen potentiaalia, ei pysty tuottamaan parhainta mahdollista tulosta työnantajalleen.

Aktiivinen somen hyödyntäminen on tärkeää niin pienelle kuin suurelle yritykselle ja organisaatiolle.

Jotta voit menestyä, sinulla täytyy olla suunta, eli strategia. Sinulla täytyy olla tavoitteet, eli strategia. Sinun täytyy tietää mitä ja miten mitata, eli sinulla täytyy olla strategia. Johtajat, jotka eivät ymmärrä strategian tärkeyttä, myös sosiaalisen median suhteen, ovat esteenä parhaalle mahdolliselle toiminnalle ja tulokselle.

Jos olet johtaja mutta et vielä tunne somen maailmaa, päätä tehdä positiivinen muutos ja ota selvää sosiaalisen median mahdollisuuksista ja ihmisten toiveista. Palvele ihmisiä monipuolisesti siellä, missä he toivovat kohtaavansa sinut ja koko tiimisi. Anna työntekijöitten menestyä, sosiaalisen median avulla!

Jos et vielä ole varma mistä aloittaa ja miten, ota yhteyttä. Autan mielelläni.

work-for-your-future