Unohda massaviestit – päästä ihmiset iholle!

Olemme pitkään puhuneet B2B markkinoinnista. Business to business -lyhenne kuvastaa sitä, että yrityksen kohderyhmä on yritys. Mutta, se mitä tässä ei huomioida on se, että yritys ei osta. Ihmiset ostavat. Ihmiset tekevät ostopäätökset.

Bryan Kramerin ideoima H2H, josta olen kirjoittanut muutamaan otteeseen parin vuoden ajan, on modernia ja ihmistä huomioivaa markkinointia, joka palvelee upeasti yritystä, joka haluaa myydä sekä ihmisiä, jotka haluavat ostaa. Human to human -markkinoinnissa etusijalla on ihminen ja hänen toiveensa, tarpeensa ja aistinsa.

Ihmisten ostopäätöksiin vaikuttavat tunne ja järki. Kun tuotteesi tai palvelusi ovat erinomaista tasoa ja kehuttua, on helppo tehdä järkivalinta. Mutta, jos myös kilpailijasi tarjoavat yhtä laadukkaita tuotteita tai palveluita, siirrymme tunnetasolle. Kumpi yritys palvelee ja markkinoi niin, että ihmiselle jää tunne “minusta välitetään”, “juuri minua halutaan auttaa” tai “juuri minun haasteisiin halutaan tarjota ratkaisu”.

USKALLA OLLA OMA ITSESI

Turhan usein markkinointiväki puhuu ja kirjoittaa niin kuin on tehty vuosikymmeniä – ilman omaa ääntä. Markkinointitekstit ovat usein turhan virallisia, muualta kopioituja, kerran vuodessa suunniteltu vuodeksi eteenpäin tai tylsiä kuin tomukasa.

Kun uskallat olla oma itsesi, puhua ihmisenä toiselle ihmiselle, ja heittäytyä rohkeasti keskusteluun ihmisten kanssa (myös markkinoinnissa) tulet huomaamaan, että ihmiset reagoivat positiivisemmin ja innokkaammin.  Älä yritä olla täydellinen, koska täydellisyyttä ei ole. Älä ole kuin robotti, koska ihmiset huomaavat tämän, eikä viestisi tuota sitä mitä toivot – positiivista reaktiota, ostohalukkuutta ja sitoutumista työnantajasi brändiin.

USKALLA OLLA HAUSKA JA ROHKEA

Suurin osa ihmisistä pitävät huumorista. Uskalla olla hauska ja hyödyntää huumoria markkinoinnissa ja kommunikoinnissa ihmisten kanssa. Olen itse kokenut ja muutamalta asiakkaalta kuullut, että turhan usein vähintään yksi johtajista sanoo “Jos pidät hauskaa, et ole tehokas.” Unohda tällaisten ihmisten ajatukset.

Twitter Stickers 3

Se, että meillä markkinoinnin ammattilaisilla voi olla hauskaa töissä, kommunikoinnissa työpaikalla ja somessa, se ei tarkoita, ettemekö me markkinointi-ihmiset tekisi tosissamme töitä, ettemmekö olisi tehokkaita. Me olemme tehokkaita ja vahvoja tulosten saavuttamisessa juuri siksi, että uskallamme olla rohkeita, hauskoja ja innovatiivisia. Me tiedämme, että tylsät massaviestit eivät tuota, me tiedämme, että inhimillinen markkinointi tuottaa.

PÄÄSTÄ IHMINEN IHOLLE

Uskalla olla avoin ja inhimillinen. Kerro itsestäsi ja työstäsi. Kerro harrastuksistasi. Anna ihmisten oppia tuntemaan sinut. Päästä ihmiset iholle. Vaikka hieman pelottaisikin. Tämä toimii niin johtamisessa, markkinoinnissa kuin sosiaalisessa myynnissä. Mitä enemmän ihmiset kokevat läheisyyttä kanssasi, sen paremmin he kuuntelevat sinua myös, kun puhut työstäsi, yrityksesi tuotteista ja palveluista jne. Ihmiset luottavat sinuun sitä enemmän, mitä enemmän annat itsestäsi. Kuuntele, auta, keskustele, vinkkaa – ole hyödyksi, aidosti.

Unohda tylsät massaviestit. Voimaannuta ihmisiä inspiroivalla ja innostavalla markkinoinnilla.

SOSIAALINEN LUOTTAMUS

Kun toimit inhimillisesti sosiaalisen median kanavissa, autat ihmisiä vinkeillä ja vastauksilla, ja näytät aitoutta, positiivisuutta, rohkeutta sekä ammattitaitoa, synnytät sosiaalista luottamusta. Sosiaalinen luottamus on sosiaalisen aikakauden kovin valuutta. Ihmiset ostavat ihmiseltä, johon he luottavat.

Ole vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa sosiaalisen median kanavissa monipuolisella sisällöllä. Heittäydy innovaation ja rohkeuden maailmaan. Uskalla erottautua massasta. Uskalla olla ihminen. Uskalla olla sinä.

Mitä vahvempi sosiaalinen luottamuksesi on, sitä vahvempi on brändisi, uskottavuutesi ja menestyksesi.

 

 

Blue gradient blurred abstract background.