Miten markkinoija menestyy somessa?

Suuri osa organisaatioiden johtajista Suomessa on oivaltanut sosiaalisen median hyödyntämisen tärkeyden viime vuosien aikana, ja muun muassa markkinointiosastolle annetaan yhä enemmän aikaa ja resursseja tehdä somemarkkinointia ja luoda keskustelua toivotuista aiheista sosiaalisen median kanavissa.

Menestyksen perusresepti on tavoitteet ja strategia. Jollet tiedä mitä tavoittelet, räiskit, etkä voi mitata onnistumistasi. Jos toimit räiski ja toivo -periaatteella, et tule menestymään niin hyvin kuin voisit.

Kaikessa menestyksellisessä liiketoiminnassa on peruspilarina strategia. Niin myös tavoitteellisessa sosiaalisen median hyödyntämisessä, jonka on hyvä olla nykypäivänä osa kokonaisliiketoimintaa. Mitä enemmän hyödynnät sosiaalista mediaa eri funktiossa, sen paremmin menestyt.

Jotta tiedät menestytkö, sinun tulee muistaa kerätä matkan varrella dataa toiminnastasi, mitata onnistumisia sekä oppia analysoimaan dataa.

Tietääksesi mitä ihmiset puhuvat brändistäsi, muista tehdä sosiaalista kuuntelua. Sosiaalisen median suurimpia hyötyjä on mahdollisuus kuunnella kohderyhmää. Kuuntele mitä ihmiset puhuvat sosiaalisessa mediassa. Keskustele ihmisten kanssa. Etsi #:lla tietoa brändisi saamista maininnoista. Käytä ilmaisia tai maksullisia työkaluja.

Muutama tutustumisen arvoinen työkalu: Social Mention, Mention, Hootsuite ja SumAll.

Menestyksellinen somemarkkinoija toimii niin kuin menestyksellinen sosiaalinen myyjä ja asiantuntija. Hän antaa enemmän kuin pyytää. Hän antaa enemmän kuin ottaa. Hän jakaa oman sisällön lisäksi myös muiden sisältöä ja on aidosti aktiivinen ja sosiaalinen sekä kiinnostunut ihmisten kommenteista. Hän jakaa vinkkejä. Hän houkuttelee uusia seuraajia blogiin, vlogiin, somekanaviin ja www-sivuille mielenkiintoisella ja uniikilla sisällöllä.

the next level

Menestyjä on henkilö, joka muistaa kiittää sisällön jakamisista, vastaa kommentteihin, reagoi uusiin seuraajiin, ja aina kun on mahdollista, myös tykkäyksiin. Menestyjä arvostaa ihmisiä ja näyttää tämän. Mitä enemmän arvostusta näytät, sen enemmän tulet saamaan ihmisten huomioita ja arvostusta – ja juuri tätähän markkinoijat ja brändikehittäjät toivovat.

Menestystä havitteleva somamarkkinoija panostaa sisällöntuotantoon, eli hän miettii mitä ihmiset oikeasti toivovat somesisällöiltä, missä he toivovat kohtaavansa yritysten markkinoijat, ja hän kehittää jatkuvasti taitojaan kirjoittajana, keskustelijana ja visuaalisen materiaalin taitajana.

Todellinen menestyjä inspiroi ja voimaannuttaa ihmisiä sisällöllään ja vinkeillään. Häntä ei koeta markkinoijaksi, hänet nähdään inspiraation lähteenä.

Aloita tänään! Pienin askelin tai suurella panostuksella. Hyödyntämällä sosiaalista mediaa monipuolisesti markkinoinnissasi varmistat, että menestyt nyt ja tulevaisuudessa.

Branding World Global Marketing Identity Individuality Concept