Sisältömarkkinointi, digi ja tarinankerronta

Tarinankerronta on mainio muoto sisältömarkkinointia. Digitaalinen tarinankerronta on usein vielä tehokkaampaa. Se mahdollistaa tunteiden, vaikuttamisen, inspiraation ja visuaalisuuden voimien valjastamisen ja kohderyhmän pysäyttämisen sisältösi kohdalla.

Digitaalista tarinankerrontaa ovat muun muassa videot ja animaatiot.

Jos kerrot tarinan hyvin, saatat viedä kuulijan upealle tarinamatkalle. Jos kerrot tarinasi digimuodossa, onnistut useimmiten koukuttamaan entistä suuremman yleisön huomion.

Miksi? Koska visuaalisuuden voima on vahva. ”Kaikki” rakastavat visuaalista sisältöä! Postaus kuvan tai videon kera houkuttelee ihmisiä pysähtymään ja aktivoitumaan 3-6 kertaa tekstipostausta useammin. Ihmiset voivat prosessoida visuaalista sisältöä jopa 60.000 kertaa tekstiä nopeammin!

Kyse ei ole vain siitä mitä kerrot, vaan siitä miten sen kerrot

Jaa vinkkejä, ole vuorovaikutteinen ja auta asiakkaita sosiaalisessa mediassa ja blogissa, niin olet hyvä sosiaalinen myyjä ja markkinoija. Kun haluat menestyä vielä paremmin, ryhdy tuottamaan myös digitaalista tarinankerrontaa. Näytä vinkkisi, näytä ratkaisusi (asiakkaan haasteisiin) ja näytä esimerkiksi asiakashaastattelut digimuodossa. Hyödynnä kuvia, videoita ja animaatioita.

Voit tehdä myös minivideoita, joissa annat päivän vinkin. Esimerkkinä oma pieni alkuaskel videomaailmaan:

 

Ole rohkea ja uskalla käyttää mielikuvitusta yli rajojen

Heittäydy mielessäsi tilanteeseen, josta haluat kertoa yleisöllesi, ja anna mielikuvituksen viedä sinut matkalle. Koe tilanne iholla ja kerro näistä tunteista tarinassasi. Jos tilanne on esimerkiksi ongelmatilanne, heittäydy seuraavaksi ratkaisijan rooliin ja anna mielikuvituksesi lentää. Miten ratkaiset haasteen? Kerro siitä tarinassasi. Anna tunteiden näkyä, ota lukija (jos kirjoitat) tai katselijan (jos tuotat videon) mukaan tarinaasi.

Tarina ilman tunnetta on turha

Tunteet vahvistavat tarinoiden vaikutuksen. Ilman tunteita, tarinasi ei menesty. Mieti onko tarinasi viihdyttävä tai voisiko sen kertoa viihdyttävästi? Viihdyttävyys puree aina.

Tunteita herättävä tarina menestyy. Tunteita on monenlaisia. Mieti, haluatko viedä kuulijasi ja lukijasi seikkailulle, jännittävälle matkalle, tai panostatko tällä kertaa huumoriin ja nauruun? Voittamisen tunnetta ei voita mikään. Sankaritarinat ovat aina omiaan synnyttämään positiivisia ja vahvoja tunteita. Vahvat tunteet luovat vahvan suhteen – myös vahvan asiakassuhteen. 

Kerro henkilökohtaisia tarinoita

Kerro henkilökohtaisia tarinoita, niin kuin Gary Vaynerchuk tekee. Haluatko 1,5 miljoonaa katsojaa videollesi? Tee esimerkiksi näin:

 

Chris Do antaa hyviä vinkkejä tarinankerrontaan videossaan How To: Tell A Great Story— 5 storytelling tips

Mahdollisuuksia on monia. Tärkeintä on, että olet rohkea! Uskalla kokeilla joka vuosi jotain uutta. Uskalla ottaa riski, ettet heti menesty. Uskalla olla ajattelematta mitä muut ajattelevat sinusta.

Älä seuraa sokeasti mitä muut tekevät, vaan tee omalla tavallasi ja luo oma polkusi! Voi hyvinkin olla, että pian sinua ja sinun toimintamalliasi seurataan.

Kaikessa ei tarvitse, eikä voi, olla hyvä tai erinomainen. Valitse sellainen tarinankerrontamuoto, joka sopii sinulle – ja anna mielikuvituksen lentää! Aloita tänään!

work-for-your-future