Markkinoinnista puhutaan paljon. Se on hyvä. Markkinointia on monenlaista ja monen nimistä. Tässä pieni välipala markkinoinnin maailmasta:
Somemarkkinointi
Somemarkkinoinnissa sisältö rakennetaan sopimaan valittuun sosiaaliseen mediaan. 140 merkkiä kuvan kera Twitteriin, kilpailuja ja arvontoja kuvineen Facebookiin, videoita YouTubeen jne. Somemarkkinoinnissa painopiste on sosiaalisissa verkostoissa, eli Twitterissä, Pinterestissä, Instagramissa, Facebookissa, YouTubessa tai vaikka Google+:ssa. Sisältö julkaistaan valituissa somekanavissa.
Sisältömarkkinointi
Sisältömarkkinointi on sisältöä, jota tuotetaan markkinoidaksemme tuotteita ja palveluita. Sisältö voi olla blogipostaus, video, infograafi tai esimerkiksi SlideShare-esitys. Nämä ovat sisältöä online-käyttöön. Sisältö voi myös olla suunniteltu offline-käyttöön, esimerkiksi tuote-esite, printtimainonta tai flyer. Muista tuottaa sisältöä asiakaslähtöisesti.
Vaikuttajamarkkinointi
Paras sisältömarkkinointi herättää vastaanottajan halun jakaa sitä eteenpäin omalle verkostolle sosiaalisessa mediassa ja dark socialissa (muun muassa WhatsApp ja Gmail). Kun onnistut tässä olet vahva vaikuttajamarkkinoinnin tekijä.
Jotta saavutat vahvan menestyksen, tulee sisältömarkkinoinnin kuitenkin olla osa vielä suurempaa kuviota, jolla ohjaat ihmisiä verkkosivuille, joiden tarkoitus on konvertoida verkkosivukävijät ostajiksi. Tämä suurempi kuvio on Inbound markkinointi.
Inbound markkinointi
Inbound markkinointi on enemmän kuin sisältö. Se on työkaluja, prosesseja ja teknologian hyödyntämistä, jotka yhdessä ohjaavat ihmiset verkkosivuille, kasvattavat liidejä ja mahdollistavat liidien konvertoinnin ostaviksi asiakkaiksi. Sisältö on toki tärkeä osa Inbound markkinointia, mutta sisältö yksinään ei riitä parhaan mahdollisen menestyksen saavuttamiseen.
Inbound markkinointiin kuuluu muuan muassa:
- kontaktien kerääminen – esimerkiksi verkkosivukävijoiden mittaaminen ja analysointi tai kontaktitietojen kerääminen verkkosivulla olevien lomakkeiden avulla.
- hyödyllisen sisällön tarjoaminen – esimerkiksi e-kirja, whitepaper, vinkkilista, käyttöopasvideo tai alennuskuponki, joita ihmiset voivat ladata verkkosivulta.
- CTA – kuvat, klikkinapit ym, jotka integroidaan verkkosivulle tai blogiin. Näiden kautta ihmiset voivat ladata materiaalia tai lähettää yhteydenottopyynnön, eli aktivoitua.
- CRM – työkalu, jonne kontaktitiedot tallentuvat ja josta niitä voi hyödyntää monipuolisesti esimerkiksi tapahtumakutsujen lähettämisessä, tutkimuskyselyissä tai sähköpostimarkkinoinnissa.
- Sosiaalinen julkaiseminen – mitä isompi yritys, sitä enemmän tarvitaan moderni työkalu, jolla sisältöä voidaan jakaa sosiaaliseen mediaan juuri oikealla hetkellä, kohdennetulle yleisölle.
Erinomaiset Inbound markkinointi työkalut tarjoavat myös hakusanojen optimointia ja seurantaa, sosiaalisen median toiminnan monitorointia sekä analytiikkaa verkkosivun ja sisällön toimivuudesta.