Elämä on täynnä muutoksia – niin myös sosiaalinen media!

Oi niitä aikoja, kun sosiaalisen median kanavat todella erottautuivat toisistaan ja sitä myötä käyttäjät valitsivat mikä kanava on heidän suosikkinsa. Tästä on aikaa vuosia. 

Vähitellen eri somekanavat, erityisesti Facebookin omistamat sellaiset, kopioivat muiden kanavien innostavimpia ja käytetyimpiä toimintoja. Kilpailu on kovaa. Siksi jotkut kopioivat muiden keksintöjä. Facebook osti Instagramin ja ryhtyi matkimaan muun muassa mitä Snapchat tarjoaa.

Kaksi vuotta sitten Instagram yllätti tarjoamalla brändeille mahdollisuuden kuvakaruselliin. Myös mainostajat ovat voineet hyödyntää karusellitoimintoa.

Instagram karuselli mainos.jpg

Instagram karuselli mainos 3.jpg

Uusin muutos tuo tämän toiminnon nyt kaikkien käyttöön. Instagram bloggasi ja kertoi, että nyt käyttäjät voivat valita jopa 10 kuvaa tai videoita, ja rakentaa näistä yhden postauksen.

Karusellitoiminto muistuttaa jo olemassa olevaa Instagram Stories -toimintoa. Ero on siinä, että Stories katoaa vuorokauden kuluttua, kun taas karusellit eivät katoa.

Kun näet sinisen ellipsin postauksen alareunassa, näet karusellin. Pyyhkäise kuvaa ja näet kaikki kuvat. Karusellitoiminto tulee näkyviin kaikille Android ja iOS käyttäjille maaliskuun alkuun mennessä, Instagram lupaa.

Miten luot karusellin?

Klikkaa uutta ikonia, joka muistuttaa valokuvapinoa. Valitse valokuvia ja videoita. Voit vaihtaa kuvien järjestystä helposti: kosketa, pidä kiinni ja siirrä. Valittuasi kuvat, voit vielä editoida niitä ja lisätä filttereitä, jos haluat.

Kun julkaiset karusellin, eli kuva-albumin, ihmiset voivat katsoa albumin kuvia pyyhkäisemällä kuvaa. Ihan niin kuin voi tehdä Facebookissa. Facebook kopioi omia toimintojaan Instagramiin, jonka se omistaa.

Muutos on aina kova paikka.

Osa ihmisistä ei pidä muutoksista, osa haluaa niitä jatkuvasti. Nyt jo luen somekanavien verkostoissani ja suljetuissa ryhmissä monia eri mielipiteitä muutoksista. Toiset haluavat vaihtelua, eli lisää muutoksia, toiset taas sanovat, että tämä jatkuva kopioiminen vie maun koko asiasta.

Ensin Facebook syötti Instagramiin algoritmin, jonka vuoksi kaikki kuvat eivät enää näy virrassasi. Sama toiminto on käytössä Facebookissa. Nyt Instagram tarjoaa mahdollisuuden monen kuvan karuselliin, eli kuva-albumiin, jotta ihmiset viettäisivät enemmän aikaa kanavassa.

Käyttäjämäärä Instagramissa on jo huimat  400 miljoonaa aktiivistä päivässä ja 600 miljoonaa käyttäjää kuukaudessa.

Käytätkö sinä Instagramia? Käytätkö huvin vuoksi tai yritystoiminnassa? Mitä sinä pidät Instagram Stories -toiminnosta? Entä karusellitoiminnosta?