Vaikuttajaviestinnällä ja hyvällä asiakaspalvelulla luot brändilähettiläitä

Tiedätkö miten saada ihmiset puhumaan positiivisesti ja innostuneesti brändistäsi ja kehumaan organisaatiosi toimintaa?

Jos haluat menestyä, seuraa tutkimustietoa jatkuvasti. Tässä muutama tärkeä tutkimustieto:

 1. McKinsey & Company muistuttaa, että suullisesti leviävä tieto ja suosittelu tuottavat myyntiä tuplasti enemmän kuin organisaation tuottamat mainokset.
 1. Mark Burgess TEDxNavesink:
 • 90% ihmisistä eivät luota mainontaan.
 • 78% ihmisistä luottavat tuttujen suositteluihin.
 • Suullisesti leviävä tieto on jopa 10 kertaa tehokkaampaa kuin perinteinen mainonta.
 1. Edelmanin tekemän tutkimuksen mukaan 9 kymmenestä ihmisestä toivoo vuorovaikutusta brändien kanssa sosiaalisessa mediassa. Alle 5 kokee saavansa tätä!
 1. 74% kuluttajista hyödyntävät sosiaalista mediaa ennen osotopäätöksen tekoa. (Sprout Social)
 1. 75% B2B-ostajista hyödyntävät sosiaalista mediaa tutkiakseen myyjiä. (IDC)
 1. 90% ostajista sanovat, etteivät he vastaa kylmiin soittoihin. (Harward Business Review)

Sosiaalisella digiaikakaudella, jota elämme paraikaa, ihmiset toivovat innostavaa ja hyödyllistä sisältöä muun muassa sosiaalisen median kanavissa. Muoto voi olla esimerkiksi bloggaus, video, podcast tai kuvallinen tarina.

Kun haluat vaikuttaa ihmisiin, ota selvää mitä he arvostavat ja mitä he toivovat.

Tarjoa ihmisille heidän toivomaa sisältöä ja palvelua.

GoPro asiakkaiden tuottama sisältö

Perinteisin tuotelähtöisin markkinointiviestein ei saavuteta suurinta mahdollista menestystä. Kun modernisoit markkinointisi ja ajattelet asiakaslähtöisesti, saat enemmän asiakkaita ja enemmän pitkäaikaisia asiakassuhteita kertaostajan sijaan.

#H2H-ajattelumallista puhutaan vihdoin myös Suomessa. Tämän ajattelumallin takana on Bryan Kramer, joka kirjoitti aiheesta kirjan pari vuotta sitten.

On tärkeää ymmärtää miten ihmiset toimivat ja miksi he toimivat tietyllä tavalla. On myös tärkeää oppia hyödyntämään tätä dataa tavoitellessamme ihmisten aktivointia. Tämä koskee niin sosiaalista myyntiä, sosiaalista markkinointia, sosiaalista asiakaspalvelua kuin sosiaalista organisaatioviestintää.

Tärkeintä on asiakaskokemus, se mikä tunne asiakkaalle jää, kun hän on ollut yhteydessä organisaatiosi johtajiin ja henkilökuntaan. Oletko auttanut, oletko arvostanut, oletko palvellut ja näyttänyt, että asiakkaan toiveilla on merkitystä?

Tarvitsemme 12 positiivista kokemusta korvaamaan yhden huonon asiakaskokemuksen! (Ruby Newell-Legner “Understanding Customers”).

Kun saat ihmisistä aitoja brändilähettiläitä, eli ihmisiä, jotka puhuvat brändistäsi postitiivisesti ja oma-aloitteisesti, kasvotusten ja sosiaalisen median kanavissa, olet onnistunut tärkeässä ja liiketoimintasi menestystä parantavassa tehtävässä.

Vahvat brändilähettiläät ovat vaikuttajia, jotka päihittävät mennen tullen myyntiorganisaatiosi myyntipuheet, kylmät soitot ja markkinointiväen kampanjat.

Brändilähettiläiden kautta liiketoimintasi kasvaa, maineesi vahvistuu ja luottamus organisaatiosi toimintaan nousee huippulukemiin.

Ihmiset arvostavat laatua ja edullisia hintoja. Edulliset hinnat tai tuotteen laatu eivät kuitenkaan saa ihmisiä kehumaan organisaatiosi tuotteita ja palveluita verkostolleen, koska ne ovat asioita, joita ihmiset pitävät minimivaatimuksena.

Se mistä ihmiset puhuvat on asiakaskokemus, se miten heitä on kuunneltu, autettu ja palveltu, se miten heitä on kohdeltu.

Panosta asiakaspalveluun jokaisessa funktiossa (myynti, markkinointi, rekrytointi, asiakaspalvelu, takuuhuolto ja viestintä), jokaisen työntekijän voimin.

 • Tuota uniikkia, innostavaa ja hyödyllistä sisältöä kaikessa viestinnässä sosiaalisessa mediassa ja blogeissa. Ole vuorovaikutteinen somekanavissa, chateissa ja tapahtumisssa. Näin herätät ihmisten kiinnostuksen ja vaikutat heidän toimintaansa.
 • Jaa ihmisten luomaa, brändiäsi koskevaa sisältöä blogissasi ja sosiaalisen median kanavissasi (User Generated Content).
 • Kun olet saanut ihmisestä asiakkaan, pidä hänestä hyvää huolta. Valmenna koko henkilökunta ajattelemaan asiakaslähtöisesti ja olemaan innokkaita palvelemaan asiakkaita. Kun pidät hyvää huolta asiakkaastasi, jatkuvasti, saat hänet sitoutumaan pitkäaikaiseen asiakassuhteeseen ja ylistämään organisaatiosi toimintaa ja brändiä ystäville, tutuille, someverkostoille ja jopa tuntemattomille. Silloin olet luonut aitoja ulkoisia brändilähettiläitä, jotka edesauttavat liiketoimintasi kasvua ja menestystä – veloituksetta.
 • Arvosta ihmisiä, näytä se heille. Päätä toimia asiakaslähtöisesti ja niin hyvin, että voit olla ylpeä toiminnastasi joka päivä. Älä koskaan eksy hyvältä polulta, älä aiheuta asiakkaalle ongelmia, älä käännä selkääsi asiakkaalle, älä koskaan toimi ylimielisesti ja vähättelevästi. Jos toimit huonosti, pilaat sen mitä koko organisaatio on rakentanut kuukauden tai kokonaisen vuoden ajan. Arvosta työtäsi, kollegoitasi ja työnantajaasi, hoitamalla asiakasviestinnän aina parhaalla mahdollisella tavalla ja palveluhalulla.

Miten teidän organisaatiossa toimitaan? Muistatko ojentaa käden?