LinkedIn – B2B organisaation paras valinta

Jos organisaatiosi toimii B2B-puolella, eli asiakkaana ei ole kuluttaja vaan toinen organisaatio, valitse LinkedIn sosiaalisen myynnin, sosiaalisen markkinoinnin, sosiaalisen viestinnän, sosiaalisen rekrytoinnin (ja työnantajamielikuvan) sekä sosiaalisen johtajuuden kanavaksi.

Voit myös valita muita kanavia, mutta LinkedIn on yllämainituille funktioille menestyksekkäin yksittäinen valinta B2B puolella.

(ps. jos resurssit riittävät moneen kanavaan, mikä on suotavaa, lisää vielä Twitter ja Instagram organisaatio-blogin kera sosiaalisen digiliiketoiminnan pakettiisi.)

Miksi LinkedIn B2B organisaatioille?

LinkedIn on tämän hetkisistä sosiaalisen median kanavista vahvin organisaatiojohdon ja asiantuntijoiden verkosto-, bisnes- ja keskustelukanava. Organisaatiojohtajat, rekrytoijat, markkinointiammattilaiset, asiantuntijat ja myyjät käyttävät LinkedIniä, joka on sosiaalisen median kanavista vähiten yksityiskäyttöön ja eniten liiketoimintaan ja urakehitykseen kehittynyt kanava.

Sosiaalinen markkinointi

LinkedIn julkaisi infograafin, joka kertoo muun muassa seuraavat tilastotiedot:

LI B2B org markkinointi.jpg

Päättäjät käyttävät LinkedIniä. Kun haluat tavoittaa päättäjät, on valintasi LinkedIn.

LI tilastoa 2016.jpg

Muista myös B2B puolella, että lopullinen kohderyhmäsi ei ole organisaatio vaan ihminen.

Ihmiset haluavat kohdata sinut verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Siksi sinun on viisasta olla aktiivinen verkossa ja sosiaalisessa mediassa.

Ihmiset tekevät ostopäätökset, ei organisaatio. Tuota tästä syystä sisältöä, joka herättää kohderyhmäsi ihmisten kiinnostuksen ja aktivoi heidät lähestymään sinua.

Content Marketing Institute julkaisi 2016 benchmark -raportin, jonka mukaan 88 % B2B organisaatioista tuottavat sisältömarkkinointia, mutta vain 30 % pitävät toimintaansa tehokkaana! Kannattaa pikimmiten miettiä oman sisältömarkkinoinnin tehokkuutta, koska tavoitehan suurimmalla osalla on menestys.

Sosiaalinen ostaja

74% B2B-ostajista tekevät tutkimista verkossa, ennen kuin ottavat yhteyttä myyjään. (Forrester)

LinkedInin noin 450 miljoonaa käyttäjää hyödyntävät kanavaa uutisten lisäksi ostopäätösten tekemiseen.

74 % B2B-ostajista käyttävät LinkedIniä tutkiakseen yrityksiä ennen ostopäätöksen tekoa. 44 % on löytänyt heille sopivan myyjän LinkedInin avulla. (contently.com)

Sosiaalinen myynti

Tästä olen blogannut muutaman kerran. Kurkkaa aiemmmat bloggaukset tästä ja tästä.

75% B2B-ostajista hyödyntävät sosiaalista mediaa tutkiakseen myyjiä.  (IDC)

90% ostajista sanovat, etteivät he vastaa kylmiin soittoihin. (Harward Business Review)

Jos haluat menestyä myyjänä mahdollisimman hyvin, tutustu sosiaaliseen myyntiin, seuraa tutkimustuloksia ja opi hyödyntämään ainakin LinkedIniä työssäsi ja asiantuntijabrändisi rakentamisessa.

Ole rohkea, ole utelias, ole avoin ja innovatiivinen!
Näin menestyt sosiaalisessa digiliiketoiminnassa.