Näin menestyt somessa!

Sosiaalinen media on jo monen ihmisen ja yrityksen päivittäisessä käytössä.

share of users in social media Finland 2016.jpg

11 vuotta sitten moni olisi nauranut, jos olisit kertonut miten keskustelet ihmisten (asiakkaiden, median ja johtajien) kanssa Twitterissä ja vahvistat tällä tavoin työnantajasi brändiä, omaa asiantuntijabrändiäsi sekä myynnillisiä mahdollisuuksia. Ihmiset eivät olisi ymmärtäneet, miten tämä on mahdollista.

10 vuotta sitten Twitter julkaistiin, mutta alussa harva näki sen tulevan voiman ja hyödyn. Suurin osa käytti Twitteriä vain henkilökohtaiseen jutusteluun muiden twiittajien kanssa.

14 vuotta sitten LinkedIn julkaistiin, mutta monella kesti vielä pitkään löytää tämä somekanava ja ottaa se organisaatioviestinnässä hyötykäyttöön.

Nyt tiedämme paljon enemmän sosiaalisen median mahdollisuuksista ja kanavia käytetään suunnitelmallisesti, vuorovaikutteisesti ja tavoitteellisesti.

Sosiaalinen media muutti myös ostajien käyttäytymisen. Sosiaalinen ostaja hallitsee verkon hyödyntämisen ja tutkii muun muassa yrityksiä ja myyjiä, ennen ostopäätöksen tekemistä. 55% ostajista hyödynsivät sosiaalista mediaa jo vuonna 2012 ennen ostopäätöstä. Nyt jopa 74 % B2B ostajista käyttävät LinkedIniä tutkiakseen yrityksiä ennen ostopäätöksen tekoa. 44 % on löytänyt heille sopivan myyjän LinkedInin avulla. (lähde: contently.com)

Varmista, että olet löydettävissä ja se mitä sinusta verkosta löytyy on positiivista ja hyödyllistä.

Kun haluat menestyä, seuraa näitä vinkkejä: 

  1. Tutustu kohderyhmääsi ja heidän toimintatapaan: Missä kanavissa tavoitat heidät? Keitä he seuraavat? Minkälaista sisältöä he näyttävät arvostavan? Kenen kanssa he keskustelevat useimmiten?
  2. Tarjoa aitoa arvoa: Tarjotaksesi aitoa lisäarvoa kohderyhmällesi, tutki mitä kohderyhmäsi etsii verkosta, mitä ratkaisuja he kaipaavat työhön ja arkeen, ja minkälaisia kysymyksiä he esittävät.
  3. Päätä tavoitteesi ja toimintamallisi: Kaikki haluavat enemmän seuraajia ja vuorovaikutusta somekanavissa. Mutta kaikki eivät pohdi miten tämä onnistuu. Jotta onnistut, päätä selkeät tavoitteet ja tee toimintasuunnitelma miten aiot pyrkiä saavuttamaan tavoitteesi. Muista laatu ennen määrää. Sitoudu saavuttamaan tavoitteesi!
  4. Mittaus ja analytiikka: Kun tiedät tavoitteesi, voit miettiä miten aiot mitata toimintaasi ja analysoida mittaustuloksia. Testaa erilaisia sovelluksia ja ohjelmia, jotta löydät ne, jotka parhaiten palvelevat sinun tarpeitasi. Vain mittaamalla toimintaasi tiedät, oletko oikealla polulla kohti menestystä.
  5. Integroi: Sosiaalinen media ei ole irrallinen osa liiketoimintaa, vaan yksi osa suurta kokonaisuutta. Integroi sosiaalisen media liiketoimintaasi, erityisesti myyntiin, asiakaspalveluun, markkinointiin ja viestintään.

Mietin tavoitteesi