Digi- ja somemarkkinointi 2016

Vuonna 2016 yli 2.2 miljardia ihmistä käyttää sosiaalista mediaa! Tästä syystä sosiaalisen median kanavat kiinnostavat myös markkinointiväkeä, onhan kanavissa aivan mahtava potentiaali uudenlaiseen ja valtavaan menestykseen.

Valitettavasti suurinta osaa potentiaalia ei hyödynnetä. Markkinoijat yrittävät pysyä kärryillä alati muuttuvassa maailmassa, mutta tehtävä ei ole helppo. Uusia tutkimustuloksia esitellään vähän väliä. Tulokset kertovat, että monet ihmiset siirtyvät kanavasta toiseen, juuri kun luulit tietäväsi missä kohderyhmäsi haluaa kohdata sinut, tai jopa pikaveistipalvelujen suljettuihin ryhmiin.

Sosiaalinen media tarjoaa uniikin mahdollisuuden vaikuttaa ihmisiin ja heidän ostovalintoihin, monessa eri vaiheessa ja monella eri tasolla. Kuitenkin monet markkinoijat eivät vielä ymmärrä tätä mahdollisuutta ja voimaa, joten resursseja ei hyödynnetä siellä missä ne tuottavat eniten arvoa. Kyse on toki myös siitä, saavatko markkinointivastaavat johdon tuen sosiaalisen median täysvaltaiseen hyödyntämiseen.

Statista.com raportoi, että sosiaaliseen mainontaan käytettävät varat voivat nousta jopa  $30,99 miljardiin tänä vuonna, jolloin kasvua edelliseen vuoteen olisi 30.8%.

Tuloksia syntyy tosin vain erinomaisella sisällöllä.

GoPro asiakkaiden tuottama sisältö

Sometiimien määrä on kasvussa: 49% vuonna 2015 -> 63.2% vuonna 2016.

Markkinointitiimeillä on kaksi tehtävää, johon fokusoida:

  • Vahvistaa brändikuvaa jatkuvasti
  • Herättää mielenkiintoa ja tuottaa toiminnallaan tulosta

Sijoitetun pääoman tuoton mittaaminen on edelleen haaste monelle: 61.1% markkinoijista sanoo, että mittaaminen on haastavaa.

Somemarkkinoijille ei tarjota tarvittavaa budjettia analytiikka ohjelmien hankkimiseen: 76.5% kertoo, ettei heillä ole tarpeeksi suurta budjettia, jotta voisivat hoitaa työnsä erinomaisesti. Tämä on huolestuttavaa. Samaan aikaan 43% sanoo analytiikka ohjelmien olevan heidän suurin tarpeensa!

Brändit ovat ottaneet Instagramin käyttöön loistavasti: 94% suurimmista brändeistä ovat luoneet Instagram profiilin ja 86% näistä brändeistä postasi toukokuussa 2016 Instagramissa.

100% suurimmista brändeistä ovat avanneet Twitter profiilin ja 99% näistä twiittasi toukokuussa 2016.

Monissa organisaatioissa sosiaalinen toiminta integroidaan moniin markkinointiaktiviteetteihin. Sosiaalinen toiminta huomioidaan entistä tärkeämpänä ja budjetit sekä lisäresurssointi ovat kasvuvaiheessa. Sosiaalinen media integroidaan yhä tiukemmin sisältömarkkinointiin, sähköpostimarkkinointiin, maksettuun mediaan sekä muihin markkinointikanaviin.

marketing digital social 2016.jpg

Sosiaalisen median päällikkö on tavallisin titteli sosiaalisesta mediasta vastaavalle.

63% sosiaalisen median hyödyntämisestä hoidetaan markkinointiosastolla, 16% viestintätiimissä ja 5% PR-puolella. Minä olen sitä mieltä, että sosiaalisen median hyödyntäminen tulisi olla mahdollista jokaiselle, joka sitä toivoo työnsä parempaan hoitamiseen. Olit sitten johtaja, viestintävastaava, markkinointipäällikkö, myyjä, asiakaspalvelija, asiantuntija tai rekrytoija, sosiaalisen median mahdollisuudet ovat valtavat jokaisen työn, organisaation tunnettuuden ja asiakaspalvelun parempaan hoitamiseen.

milla-osastolla-some-toimii

Inspiroiduin bloggaamaan tästä luettuani State of Social Marketing 2016 Simply Measuredin blogissa.