Twitter Tehokäyttö

Nopean tiedon jakamisen ja löytämisen kanava, niin sanottu kansanradio, on myös erinomainen somekanava vaikuttajaviestintään, ajatusjohtajuusviestintään, asiantuntijabrändin rakentamiseen ja tapahtumamarkkinointiin.

Jaan tässä vinkkejä Twitterin tehokkaaseen hyödyntämiseen ja massasta erottautumiseen.

socialmediapower

1. Tweetdeck

Tweetdeckissä voit seurata koko Twitter-virtaasi, mainintoja sinusta ja tekemiäsi listoja. Kun listaat tärkeimmät ihmiset ja aiheet, ja seuraat näitä Tweetdeckin avulla, on toimintasi on suunnitelmallista ja tavoitteellista.

Teemojen, #:n, tapahtumatwiittien tai samankaltaisten ihmisten seuraaminen listojen kautta nostaa Twitter kokemuksesi aivan uudelle tasolle. #-sarakkeen avulla voit osallistua Twitter Chattiin todella ketterästi tai seurata mielenkiintoisen tapahtuman tapahtumatwiittejä.

Kaiken tämän lisäksi voit twiitata Tweetdeckin kautta sekä ajastaa twiittejä.

 

2. Twitter Listat

Kun olen kysynyt asiakkailtani, työstäessäni heidän koulutuksiaan, millä tasolla on Twitter Listojen käyttökokemus, on usein tullut esille ettei listoja käytetä, koska niistä ei oikeastaan tiedetä tarpeeksi.

Jos seuraat suurta määrää ihmisiä ja yritystilejä, muuttuu twitter-virtasi twiittimereksi, jopa valtamereksi, josta et enää löydä sinulle tärkeimpiä twiittejä tai ihmisiä. Tähän on onneksi todella yksinkertainen apu. Listaa ihmiset ja yritystilit, mielellään jo seurantavaiheessa.

Aloita tästä:

Twitter Listat_1.jpg

 

Voit listata ihmisiä esimerkiksi heidän twiittisisällön, tittelin, kiinnostuksen aiheen tai tapahtumien mukaan.

Voit tehdä listasta julkisen tai yksityisen. Julkinen näkyy kaikille ja yksityisen listan sisältö on vain sinun nähtävissäsi.

Tapahtumamarkkinoinnissa ja tapahtumatwiittien seurannassa, SMT toimii oivallisesti. Heidän SMT Network ja SMT FutureWatch -tapahtumissa (ennen tapahtumaa, sen aikana ja sen jälkeen) hyödynnetään #smtnetwork ja #smtfw tunnistetta. Tämä on erinomaista sosiaalista tapahtumamarkkinointia. # mahdollistaa myös sen, että osallistujat voivat twiitata tapahtumasta sen aikana ja ihmiset, jotka eivät päässeet paikan päälle, voivat #:n avulla seurata tapahtumaa etänä ja jakaa mielenkiintoisia twiittejä eteenpäin omalle verkostolleen.

SMT fw 1.jpg

SMT fw 2.jpg

3. Twitter Analytics

Seuranta, mittaus ja analysointi kiinnostavat vähintään markkinointi- ja myyntiväkeä sekä liiketoiminta- ja kehitysjohtajia. Twiittien tehokkuus (suosituin twiitti, suosituin maininta, suosittu seuraaja jne) ja verkoston kiinnostuksen kohteet ja reaktiot kertovat paljon toiminnastasi, eli sen toimivuudesta ja kannattavuudesta. Twitter Analyticsin avulla opit, milloin sinun kohderyhmäsi on tavoitettavissa parhaiten, ketkä verkostossasi ovat vaikuttajia sekä minkälainen sisältö herättää kiinnostusta, vuorovaikutusta ja jopa klikkauksia blogiisi tai verkkosivuillesi / verkkokauppaasi.

Myös socialbakers.com näyttää ilmaiseksi paljon tilastotietoa, muun muassa kasvuvauhdin ja seuraajamäärän – tässä Finland Community tilastoa 6.9.2016:

Socialbakers nopein kasvu Twitterissä.jpg

Socialbakers Twitter profiilitilastoa.jpg

Jos hyödynnät, tai haluaisit hyödyntää, Twitteriä tehokkaasti työssäsi, vaikuttajaviestinnässä, sosiaalisessa markkinoinnissa tai myynnissä, tutustu upeisiin, ilmaisiin työkaluihin, joilla nostat toimintasi aivan uudelle tasolle – tehokäyttö tasolle!