Somekanavat kehittyvät kiihtyvällä vauhdilla

Twitter, Instagram, Facebook, Snapchat ja LinkedIn tiedottavat yhä kiihtyvämpään tahtiin muutoksista, kehitysaskeleista, innovaatioista ja myös mahdollisesti tulevista muutoksista tai testauksista.

Harva ehtii lukea jokaisesta muutoksesta, oli se sitten kerrottu Twitterin tai Facebookin omissa uutisissa tai uutis- ja mediasivujen blogeissa (Bloomberg, Social Media Today, Forbes, Mashable jne)

23.5.2016 luin, että Facebook lanseeraa mahdollisuuden grafiikkaan, joka mittaa live-lähetyksen katsojien reaktioita. Tämä innovatiivinen ja älykäs toiminto auttaa käyttäjiä suodattamaan live-lähetysten sisällön ja nappaamaan parhaat palat. Lue lisää tästä.

24.5.2016 oli jo seuraavan somemuutos-uutisen vuoro. Twitterin uudet muutokset:

 • “@nimi” (nikki) ei enää vie tilaa vastauksissa
  Kun vastaat monelle henkilölle yhdellä twiitillä, on itse viestille hyvin vähän tilaa, koska 140-merkkisestä viestikentästä suurin osa tuhlaantuu nikkeihin.Vastaisuudessa nikit eivät vie tilaa twiitin merkkimäärästä.Tämä ei tarkoita sitä, että voisit lisätä twiittiin sata vastaanottajaa 😉 Kyse on nikeistä, joille olet vastaamassa, eli jotka ovat twiitissä, johon vastaat. Jos lisäät vielä lisää nikkejä, vievät nämä tilaa 140-merkkisestä viestikentästä.
 • Medialiitteet eivät enää vie tilaa viestikentästä
  Nyt voit lisätä medialiitteitä: giffejä, videoita, kyselyitä ym. ilman, että nämä vievät tilaa 140-merkkisestä viestikentästä. Näin voit kirjoittaa aiempaa enemmän tekstiä.
 • “@nimi” (nikki) edessä ei enää tarvitse käyttää merkkiä, jotta viesti näkyisi kaikille seuraajille
  Tähän asti olet voinut valita haluatko, että twiittisi näkyy kaikille seuraajillesi (silloin aloitat tekstillä tai vähintään merkillä, esimerkiksi pisteellä, ennen ensimmäisen @nimi käyttämistä) tai, että twiittisi näkyy vain heille, jotka seuraavat twiitin alkuun laittamaasi @nimi ja sinua. Tämä on ollut hyvä toimintamahdollisuus, jota osa on hyödyntänyt. Twitterin mukaan riittävän moni ei kuitenkaan tiedä tästä toiminnosta, ja aloittavat twiittinsä @nimi (joskus jopa omalla nikillään!) ja uskovat, että twiitti näkyy kaikille. (Näin on käynyt minunkin verkostossani. Olen hihkaissut vinkin aina, kun olen tällaisen tapauksen nähnyt).
  Muutos koskee uutta twiittiä, ei vastausta twiittiin. Lisätietoja tästä.

Lue kaikista uusimmista Twitter muutoksista tästä.

Muutoksia tulee olemaan sosiaalisen median maailmassa yhä enemmän ja yhä useammin. Siksi on hyvä rakastaa muutoksia 😉 Vain hyväksymällä muutokset ja oppimalla niistä, vaikka se välillä viekin jonkun verran aikaa, voit nauttia suuremmasta menestyksestä monin tavoin.