Oletko aidosti sosiaalinen vaikuttaja?

Sosiaalisen aikakauden sosiaalinen johtaja on aktiivinen muun muassa sosiaalisessa mediassa. Sama koskee sosiaalisia työntekijöitä. Aktiivisuus tarkoittaa keskustelujen herättämistä ja osallistumista keskusteluihin niissä sosiaalisen median kanavissa, joissa asiakkaat ja organisaation kohderyhmät ovat aktiivisia.

Jos johtajalla tai työntekijällä on Twitter/Instagram-tili tai LinkedIn-profiili, jossa hän ei ole aktiivinen ja vuorovaikutteisessa suhteessa verkostoonsa, ei voida puhua aidosta sosiaalisesta toiminnasta ja vaikuttamisesta.

Yhä useampi johtaja ja työntekijä on aktiivinen sosiaalisen median yhdessä tai useassa kanavassa (erinomaista), mutta vielä on monia, joilla on tili/profiili auki, mutta tarjolla ei ole aktiivista toimintaa. Näitä haamutilejä näkyy siellä sun täällä.

On myös johtajia ja työntekijöitä, joilla ei ole lainkaan Twitter-tiliä tai LinkedIn-profiilia. Nämä kaksi kanavaa on usealle bisnesihmiselle sosiaalisen median pääkanavia, joten näihin kanaviin kannattaa tutustua ja ainakin näissä kannattaa ryhtyä aktiiviseksi ja aidosti sosiaaliseksi toimijaksi.

Aito aktiivisuus on enemmän, kuin yksi postaus tai twiitti kerran kuussa tai kerran viikossa. Aktiivisuus on osallistumista innostuneesti, rohkeasti, innostavasti ja jatkuvasti! Tämä ei tietenkään tarkoita, että somekanavissa täytyy keskustella joka päivä monta tuntia, mutta on hyvä kurkata Twitteriä, LinkedIniä, Facebookia, YouTubea ja/tai Instagramia jopa päivittäin.

Aktiivisuus on myös oman sisällön luomista. Oma sisältö voi olla uutisten jakamista omalla kommentilla, alan tapahtumista kertomista, tapahtumakuvien jakamista omalla kommentilla, asiakkaiden palvelemista somekanavissa, vinkkien jakamista ja toki myös vloggailua tai blogin kirjoittamista ja jakamista. Mahdollisuuksia on monia!

Jos et vielä ole kovin aktiivinen, mieti missä kanavissa sinun olisi hyvä olla, missä kanavissa asiakkaasi ja kohderyhmäsi ovat. Heittäydy rohkeasti mukaan keskusteluihin.

Ryhdy vaikuttajaksi – sosiaalisella vuorovaikutuksella ja palvelemisella!