Sosiaalinen kuuntelu ja brändisi

Mitä ihmiset puhuvat brändistäsi verkossa? Tiedätkö? Olisi hyvä tietää.

Brändi on tavaramerkin ympärille muodostunut positiivinen maine. Brändikuva muodostuu brändin mukanaan tuomasta laadun ja hyvien arvojen tunteesta ja brändiin liitetyistä mielikuvista. Se mitä ihmiset kokevat ja kertovat toisilleen, vaikuttavat vahvasti brändikuvaan.

McKinsey & Company muistuttaa, että suullisesti leviävä tieto ja suosittelu tuottavat myyntiä tuplasti enemmän kuin organisaation tuottamat mainokset. Pidä hyvää huolta organisaatiosi maineesta ja brändikuvasta.

Aloita sosiaalinen kuuntelu tänään.

Kuuntele mitä ihmiset puhuvat organisaatiostasi – sen johtajista ja työntekijöistä sekä sen tuotteista ja paveluista. Voit oppia erittäin paljon ja kehittää liiketoimintaasi ja palvelutasoasi huippulukemiin.

Sosiaalinen kuuntelu voi viedä paljon aikaa. Kaikilla ei ole tähän resursseja, vaikka aihe on erittäin tärkeä – brändisi on avain menestykseesi.

Luin Awariosta. A. Barysewich pitää sitä yhtenä parhaimpana työkaluna sosiaaliseen kuunteluun. Awario kertoo mitä organisaatiostasi puhutaan sosiaalisen median kanavissa (esimerkiksi Twitterissä ja Facebookissa) sekä eri verkkosivuilla, olivat nämä sitten foorumeita tai uutissivuja. Awario tarjoaa reaaliaikaista tietoa ja ilmoittaa sinulle aina, kun brändistäsi puhutaan verkossa.

awario 1

Social Mention seuraa keskusteluja Diggissä, Twitterissä ja Facebookissa ja kertoo sinulle antamasi hakusanojen perusteella dataa maininnoista selkeässä visuaalisessa formaatissa. Social Mention  ei tarjoa yhtä paljon kuin muut työkalut, mutta on erinomainen valinta alkutaipaleelle, kun sosiaalisen kuuntelun budjetti on pieni.

Social Mention tarjoaa lisäksi myös dataa brändisi vahvuudesta, eli siitä kuinka usein siitä puhutaan, sekä dataa siitä paljonko puheesta on negatiivista ja paljonko on positiivista.

Kannattaa myös tutustua Mention– ja Hootsuite työkaluihin. Valitse juuri sinun organisaatiollesi sopivin sosiaalisen kuuntelun työkalu ja vahvista brändikuvaasi päivittäin.

brand building.jpg