Brändilähettiläät

ULKOISET BRÄNDILÄHETTILÄÄT

Ulkoisia brändilähettiläitä on käytetty vuosikymmeniä. Muun muassa kosmetiikka-, vaate- ja urheiluala ovat hyödyntäneet julkisuuden hahmoja brändilähettiläinä. Kun suosittu ja tunnettu henkilö kehuu meikkivoidetta, pukua, juoksukenkiä tai kallista kelloa, rakennetaan tuotteiden ympärille tietty tunne, laatu ja mielikuva. Tästä joutuu kuitenkin maksamaan.

Sosiaalinen aikakausi on tuonut uuden ulottuvuuden ja aitouden mahdollisuuden myös brändäykseen. Aidoin ulkoinen brändilähettiläs luodaan sosiaalisella aikakaudella tuottamalla ja tarjoamalla laadukkaita tuotteita tai palveluja, avoimuudella, hyvillä arvoilla, palveluhalulla ja vuorovaikutuksella sosiaalisessa mediassa.

Kun asiakkaat saavat hyvää palvelua organisaation jokaiselta osastolta ja työntekijältä sosiaalisessa mediassa, puhelimessa, verkkosivuilla ja tapahtumissa, heistä monesta syntyy brändilähettiläitä. Brändilähettiläät ryhtyvät jakamaan positiivista kuvaa pitämistään organisaatioista ystävilleen, perheelleen ja omille sosiaalisille verkostoilleen. He myös jakavat tämän organisaation omaa materiaalia: twiittejä, LinkedIn-kirjoituksia, valokuvia, blogeja, videoita ja niin edelleen. Brändilähettiläät tekevät näin, koska he uskovat organisaation arvoihin, tuotteisiin ja toimintaan. He tekevät kaiken oma-aloitteisesti ja veloituksetta.

Keskustelin Lumenen viestintäjohtajan Riikka Söderlundin kanssa. Oli innostavaa ja upeaa kuulla, että Lumenelle on syntynyt aitoja ulkoisia brändilähettiläitä.

Lumenella brändilähettiläiden tuottama materiaali on sisältömarkkinoinnin tärkeysjärjestyksessä ensimmäisellä sijalla ja oma markkinointimateriaali on vasta toisella sijalla.

Kun asiakkaamme jakavat Facebook kirjoituksia tai kuvia, joissa he mainitsevat meidät, kiitämme ja jaamme sisällön eteenpäin. Samoin teemme, kun asiakkaamme kirjoittavat meistä blogeissaan kuvien kera, tai julkaisevat tuotteistamme omia kuviaan Instagramissa”, Riikka kertoi.

Lumene on aina halunnut tutustua vaikuttajiin ja luoda heistä aitoja brändilähettiläitä. Aiemmin vaikuttajat olivat julkisuuden henkilöitä, nyt he ovat myös bloggaajia ja sosiaalisessa mediassa toimivia asiakkaita.

Lumene Insta brändilähettiläät

BRÄNDILÄHETTILÄIDEN HYÖTY LIIKETOIMINNALLE

Brändilähettiläiden hyöty liiketoiminnalle on suuri. Ihmiset luottavat aitoihin viesteihin ja suositteluihin enemmän kuin mainosteksteihin. Rob Ruggetta selvitti Brand Advocates -kirjaa tehdessään, että brändilähettilään sosiaalinen viesti vaikuttaa jopa 50 prosenttia vahvemmin kuin muiden ihmisten jakamat viestit. Tästä syystä kannattaa panostaa aitoihin ulkoisiin brändilähettiläisiin.

Kun tyytyväinen asiakkaasi jakaa omatoimisesti positiivisia viestejä organisaatiosi palvelusta, tuotteista ja arvoista omalle verkostolleen, saat uusia seuraajia sosiaalisen median kanaviisi, uusia kävijöitä verkkosivuillesi ja uusia asiakkaita. Organisaation brändikuva vahvistuu entisestään.

Tutustu tarkemmin menestykselliseen sosiaaliseen markkinointiin ja brändäykseen lukemalla On Aika Muuttua

On Aika Muuttua 450PIX