Miten saada sisällölle näkyvyyttä Instagramissa?

Instagramin uusin algoritmi ja huhut seuraavista askeleista luovat uusia haasteita brändeille, jotka toki haluavat, että heidän sisältönsä näkyisi mahdollisimman monelle sivun seuraajalle.

Toistaiseksi Instagram lupaa, että brändisivujen sisällön näkyvyyteen ei kajota enempää, mutta monet muistavat miten kävi Facebookin kanssa: yllättäen uudet algoritmit olivat käytössä ja brändisivujen sisältö ei enää näkynyt yhtä monelle kuin ennen.

Sinänsä, Instagram ilmoitti algoritmi uutisensa kanssa, että tähän astikin käyttäjät olisivat nähneet vain 30% seuraamiensa sivujen sisällöstä! Tämä on monelle varmasti aikamoinen uutinen.

“On average, people miss about 70 percent of the posts in their Instagram feed,” Kevin Systrom, co-founder and chief executive of Instagram, said in an interview.

“What this is about is making sure that the 30 percent you see is the best 30 percent possible.”

Aiheesta kirjoitti myös  New York Times 

Yksi tapa varmistaa parempi näkyvyys on mahdollisimman innostava, mielenkiintoinen ja seuraajia kiinnostava sisältö. Mitä enemmän tykkäyksiä, kommentteja ja uudelleenjakoja sisältösi saa, sen paremmin se leviää katsojalta toiselle ja näkyy laajemmin. Tämä toimii kaikissa sosiaalisen median kanavissa. Panosta laatuun, datan tutkimiseen ja sisällön kehittämiseen. Ja muista sosiaalisen verkoston tärkeys ja voima.

JH insta 07042016 uusimmat.jpg

Seuraavaksi kannattaa suunnitella miten VAIKUTTAJIA voi hyödyntää.

Luin muutamasta hyvästä vinkistä socialmediatoday.comin sivuilla.

  1. MONIPUOLINEN SISÄLTÖ

Kaikilla brändeillä ei ole niin hyvää sisältöä sosiaalisen median sivuillaan, että se herättäisi suurta aktiivisuutta (tykkäyksiä, kommentteja, uudelleenjakoja). Näitä brändejä auttaisi Instagram-kampanja, jossa hyödynnetään vaikuttajia, eli suositun sisällön tuottajia.

  1. TUNNE VAIKUTTAJASI

Instagramin uusin uutisvirta saattaa huhujen mukaan toimia sen mukaan, miten olet itse aktiivinen. Myös brändisivujen on hyvä tykätä, kommentoida ja jakaa muiden sisältöä, niin Instagramissa kuin muissa some-kanavissa. Anna, niin saat, olen neuvonut parin vuoden ajan. Ne, jotka tekevät näin, ovat menestyneet entistä paremmin. Ne, jotka pitävät kiinni linjastaan “meitä seurataan, jos seurataan”, eivät menesty hyvin.

Lisäksi Instagramin uutisvirta näyttää postauksia suosituimman sisällön mukaan. Analysoi siksi seuraajiasi ja tutustu heidän seuraajiinsa. Kenen sisältö herättää eniten aktiivisuutta? Miksi? Ketkä ovat aktiivisuuden takana? Verkostoidu ja analysoi dataa.

Tämä kannattaa tehdä myös muissa some-kanavissa.

  1. VAIKUTTAJIEN MÄÄRÄ

Brändit, jotka ovat tehneet yhteistyötä vaikuttajien kanssa, ovat tähän asti tehneet yhteistyötä vain muutaman vaikuttajan kanssa. Tulevaisuudessa on tuottaisampaa toimia suuremman joukon kanssa. Mitä enemmän vaikuttajia hyödynnät, sitä todennäköisemmin sisältösi näkyy mahdollisimman laajalle yleisölle.

Ole rohkea, ole utelias, ole avoin muutokselle! Näin menestyt nyt ja huomenna.