Näppärä Iconosquare Instagramin kaverina

Olet kenties jo tutustunut Instagramiin? Ehkä työtehtäviisi kuuluu tuottaa sisältöä työnantajasi Instagram-sivulle? Oletko kenties pohtinut miten voisit seurata sisällön toimivuutta ja sen herättämää vuorovaikutusta?

Yksi  näppärä työkalu Instagram-sisällön herättämän vuorovaikutuksen seuraamiseen on Iconosquare. Pärjäät hyvin maksuttomalla versiolla. Kun haluat syvällisempää analytiikkaa, kannattaa hankkia analytiikka-osio, jonka perusvuosimaksu ei päätä huimaa (alle 30 USD vuodessa).

Yritykseni Instagram-sivu täytää 1 kuukauden 🙂

iconosquare jh 1.jpg

Olen iloinen seuraajamäärästäni, joka on nyt 140. Vielä iloisempi olen monen seuraajani aktiivisesta toiminnasta. Ilman vuorovaikutusta sometoiminta on tylsää ja turhaa.

Tuossa kuvassa yllä näet profiilitekstini, kuvani, postausmääräni (media), seuraajamäärän (followers), seurattujen tilien määrän (followings) ja 10 viimeisintä postausta.

On ollut mielenkiintoista tutkia minkälainen sisältö toimii. Postausajalla on selvästi pieni merkitys, mutta kansainvälisellä tilillä postausaika ei ole se tärkein erottava tekijä, koska tavoittelen ihmisiä monilta eri aikavyöhykkeiltä. #:llä on merkitystä. #:llä postauksesi tavoittaa  uusia ihmisiä jatkuvasti.

Tykkäysten määrä vaihtelee kahdesta 58:aan ja kommenttien määrä vaihtelee nollasta seitsemään. Suomalaiset näyttävät tykkäämisensä hieman harvemmin kuin muut, olen huomannut. Sama koskee kommentointia.

Tuota mielenkiintoista sisältöä ja hyödynnä kuvan ja #:n voimaa. Postaa muustakin kuin työasioista. Tavoittele tykkäyksiä, kommentteja ja repostauksia, monin eri keinoin. Testaa rohkeasti minkälainen sisältö toimii kohderyhmässäsi. Kohderyhmäsi aktivointi vaikuttaa sisältösi näkyvyyteen.

iconosquare jh 2.jpg

On ilo nähdä, miten nopeasti pienikin yrittäjä voi rakentaa uuden verkoston, oli sitten kyse Instagramista, Twitteristä tai vaikka LinkedInistä. Jos  olet kahden vaiheilla, rakentaako verkosto sosiaalisen median kanaviin vai ei, ehdotan aloittamista jo tänään. 🙂

Sosiaalinen verkostosi tulee olemaan yhä tärkeämpi viestintä-, vuorovaikutus-, asiakaspalvelu-, markkinointi-, uusasiakashankinta- ja vaikuttamiskanava. Ilman sosiaalista verkostoa harva menestyy nyt ja tulevaisuudessa.

Ole rohkea! Aloita tutustuminen Instagramiin, Twitteriin, LinkedIniin, Snapchattiin YouTubeen tai blogimaailmaan tänään!