Sosiaalisen johtajan vuosi

Noin vuosi sitten haastattelin Pauli Formaa, työstäessäni kirjaani ‘On aika muuttua‘.

Pauli Forma on valtiotieteiden tohtori ja dosentti sekä Kevan työelämäpalvelujen johtaja. Hän on sosiaalinen johtaja, joka hyödyntää niin sosiaalista mediaa kuin blogia aktiivisesti ja esimerkillisesti.

Lokakuussa 2015 ilmestyneessä kirjassani Pauli Forma antaa hyviä vinkkejä suomalaisille johtajille sosiaalista johtajuutta ajatellen:

Ole ajan hermolla ja reagoi nopeasti, kun sinusta tai organisaatiostasi puhutaan sosiaalisessa mediassa. Varaa päivittäin aikaa esimerkiksi Twitterille. Voisi sanoa, että Suomessakin alkaa olla huomionarvoinen poikkeus, jos asiantuntijajohtaja ei ole sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi Twitterissä. Jokaisen johtajan kannattaa myös etsiä oma tyylinsä sosiaalisessa mediassa.”

PF omat sivut

Päätin kysyä Pauli Formalta, miten vuosi on mennyt. Pyysin häntä blogihaastatteluun.

JH: Mitä uutta olet oppinut vuoden aikana? Mitä uutta olet kehitellyt tai kokeillut?

PF: Pääosin olen jatkanut samalla tavalla. Bloggaan ja tviittaan. Toki olen kokeillut esimeriksi Periscopea. Rutiinit ovat kehittyneet ja olen hieman aikaisempaa suunnitelmallisempi. Olen esimerkiksi pohtinut, milloin kannattaa jakaa sisältöä ja käytän niksejä, miten kirjoitukset saavat lisää lukijoita.

 Seuraan tiiviisti sosiaalista mediaa koskevaa keskustelua ja saan ideoita. On myös hienoa, että sosiaalisessa mediassa törmää jatkuvasti uusiin hyviin sisältöihin, esimerkiksi blogeihin.

Yhä enemmän tapaan ihmisiä, joiden kanssa olen verkostoitunut ensin somessa. Tämä on hienoa ja osoittaa, että somella on suuri merkitys verkostojen rakentamisessa, ylläpitämisessä ja vahvistamisessa.

Olen rakentanut “portaalin” pauliforma.fi osoitteeseen, joka on portti kaikkiin kanaviini ja sisältöihin.

PF blogit

 

Kirjaesittelyistä on muodostunut yksi suosittu sisältö blogiini. Olen saanut mukavaa palautetta sekä kirjojen kirjoittajilta että lukijoilta. Ja kirjat sopivat luonnollisesti hyvin asiantuntijan blogiin henkilöbrändäysmielessä.

JH: Mitä uusia suunnitelmia ja ideoita sinulla on tähtäimessä tälle vuodelle?

PF: Olla aktiivinen omilla aihealueilla sosiaalisessa mediassa. Tehdä pieniä parannuksia omaan toimintaan. Haluan myös kannustaa ihmisiä mukaan sosiaalisen median hyödyntämiseen.

Aloitan myös uudessa blogissa vierailevana bloggaajana.

Kiitos haastattelusta Pauli. Nähdään somessa!